Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 17926 tot 17930
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 1 december 2014

België: Al meer dan 10.000 bedrijven failliet dit jaar

Het aantal faillissementen in België is in november in vergelijking met een jaar eerder 12,4 procent gedaald tot 838. Dat brengt het aantal faillissementen in 2014 voorlopig op 10.213, een daling met 8,8 procent tegenover diezelfde periode vorig jaar (11.197). Dat meldt handelsinformatiekantoor Graydon vandaag.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 1 december 2014

Zilverprijs stijgt ruim 11% Intraday

De zilverprijs daalde vanochtend nadat de het Zwitserse Referendum over Goud niet was aangenomen. De opkomst lag iets onder de 50% en van de stemmers bleek maar 22% voor te hebben gestemd. Afgelopen vrijdag daalde de zilverprijs al ruim 4,5% en sloot de week af op $15,47 per troy ounce. Ook de goudprijs daalde stevig van $11,94,20 naar $1167,10. Een daling van ruim 2,2%.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 december 2014

Zonder olie hebben de Russische economie en roebel geen toekomst meer

Tegenover de Amerikaanse dollar staat de wisselkoers van de Russische roebel op het laagste niveau ooit. Onderstaande grafiek geeft de situatie weer over een periode weer van de voorbije vijf jaar. Daarop is duidelijk te zien dat de roebel nooit echt heeft weten te winnen van de dollar.

Dat geldt ook voor de relatie met de euro, trouwens.

Volgens Bloomberg presteert de Russische munt daarmee als slechtste van de 24 groeimarkten die het media-agentschap volgt. De oorzaak is de beslissing van de voorzitter van de Russische centrale bank, Elvira Nabiullina, om van de roebel een zwevende valuta te maken. Daardoor is de munteenheid de facto gekoppeld aan de prijs van ruwe olie – waarvan we al langer weten dat hij het niet zo goed doet.

Richard Segal van Jefferies International ziet de situatie er niet beter op worden:”De vooruitzichten voor de roebel zijn vrij somber omdat alles zich ertegen heeft gekeerd. Nabiullina’s beslissing om de munt los te koppelen zal heel wat investeerders scherp houden.”

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 1 december 2014

Overspoel Eurozone met geld

Om de economie aan te jagen zou de hele Eurozone overspoeld moeten worden met geld, geld dat direct in handen moet komen van huishoudens die de consumptie kunnen aanjagen. Dat schrijft Simon Jenkins in een ingezonden artikel voor de Guardian.

Bron: energienieuws.info
Geplaatst: maandag 1 december 2014

Dalende olieprijzen hebben keerzijde

De olieprijzen zijn sterk gedaald na het besluit van de OPEC om het productieniveau te handhaven. De prijs van een vat Brent ruwe olie is nu USD 40 lager dan enkele maanden geleden. Fantastisch nieuws voor de wereldeconomie, die hierdoor waarschijnlijk flink de wind in de rug krijgt. Een lagere olieprijs kan olie-importerende landen een meevaller van USD 550 mld opleveren. Dit komt overeen met 0,7% van het wereldwijde BBP. Een lagere olieprijs is ook goed nieuws voor de economie van de eurozone, maar de keerzijde is dat de inflatie nog verder verwijderd raakt van het streefniveau van de ECB en verdere monetaire verruiming waarschijnlijker wordt.

De OPEC heeft besloten de olieproductie te handhaven op 30 miljoen vaten per dag. Doordat de productie niet werd beperkt, daalde de olieprijs vorige week bijna USD 10 per vat. Een vat olie is nu 35% goedkoper dan een jaar geleden. In de afgelopen jaren is er binnen de oliemarkt een verschuiving geweest van een relatief krap evenwicht tussen vraag en aanbod naar een ruim aanbod ten opzichte van de vraag. De olieprijs leek wat tijd nodig te hebben om zich aan deze ontwikkeling aan te passen, deels doordat beleggers het risico incalculeerden dat geopolitieke gebeurtenissen het aanbod zouden ontwrichten.