Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 17931 tot 17935
Bron: bnr.nl
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Poetin is het grootste gevaar voor Russische economie

De Russische economie is als een bodybuilder op steroïden. En het rondje hardlopen is nu veranderd in het rennen van een marathon. Dat zegt Jeroen Ketting, oprichter van Lighthouse. Hij woont in Moskou en helpt Westerse ondernemers in Rusland. Volgens hem is het wachten op het ineenzakken van die Russische bodybuilder. "Het is niet de vraag of die economie in elkaar klapt. De vraag is wanneer dat gaat gebeuren."

Het gaat erg slecht met de economie. "De salarissen van de Russen zijn met 30 à 40 procent achteruit gegaan en in de supermarkten zie je dat het boodschappenmandje van de gemiddelde Rus zo'n 20 à 30 procent duurder is geworden. Dus de Rus in de straat merkt het zeker."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 november 2014

HSBC: Alle remmen los

Met het schuim op de lippen zit het gros van de journalisten vandaag op het klavier te tokkelen. HSBC werd onlangs in de media opgevoerd als een financiële organisatie die via Zwitserland Belgen hielp met belastingontwijking. Vandaag klinkt het enigszins anders:

“Witwasoperaties”, “frauderende organisatie”, “criminele organisatie”. Toe maar! “De feiten zijn buitengewoon en bijzonder ernstig en zeer omvangrijk”, zo valt te horen bij het parket. HSBC Private Bank zou offshorebedrijven, in Panama en op de Maagdeneilanden, aan bepaalde cliënten verkocht hebben om richtlijnen van de Europese Unie te omzeilen voor wat betreft spaarfiscaliteit.

Bron: HollandGold
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Goud blijft populair in Verenigde Arabische Emiraten

Inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) blijven ook dit jaar onverminderd goud kopen, zo bericht Gulfnews na een rondvraag bij verschillende juweliers. Volgens de laatste schattingen zal de sector dit jaar naar schatting 15 tot 20 procent meer gewicht aan goud verkopen dan in 2013.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: maandag 17 november 2014

ECB kan goud kopen om economie te stimuleren

De ECB kan staatsobligaties, goud, aandelen en exchange-traded funds (ETF’s) kopen om de inflatie aan te wakkeren en de economie te stimuleren, zo verklaarde Yves Mersch in een toespraak. Door obligaties te kopen kan de rente omlaag gedrukt worden, terwijl het kopen van goud de euro kan verzwakken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Wat kan de goudprijs eindelijk in beweging brengen?

Op de goudmarkt blijft het huilen met de pet op. Niets of niemand lijkt de goudprijs definitief in beweging te kunnen brengen, ondanks het herstel van de goudprijs in de afgelopen dagen. Maar goud is zeker geen alleenstaand geval want ook zilver en de zilverprijs komen er nog nauwelijks aan toe om hogere regionen te gaan verkennen. Bij de edele metalen gaat het van kwaad naar erger.

Wat kan de goudprijs eindelijk in beweging brengen? Wie het weet mag het ons komen zeggen. In ieder geval liggen de goudmarkt en de goudkevers op geen enkel moment wakker van de onverdroten inspanningen van de centrale banken om de financiële wereld met geld te overspoelen.

Jarenlang was er gewaarschuwd dat geldcreatie zou leiden tot meer inflatie maar dat blijkt nu geenszins het geval te zijn. De inflatie vormt geen enkele dreiging en dat heeft onder andere te maken met het feit dat al het vers gedrukte geld blijft ‘hangen’ bij de banken en zich geen weg kan banen naar de economie.