Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 17931 tot 17935
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 december 2014

BREAKING: goudprijs schiet meer dan $ 50 omhoog

De “Nee” in het Zwitserse referendum leek in eerste instantie de doodsteek te worden voor de goudprijs. Meteen bij de opening van de markt dook de goudprijs naar beneden van $ 1,167 naar een dieptepunt van $ 1.143. Maar daar eindigde de rally. Het was ook niet verwonderlijk dat de goudprijs eind vorige week fors daalde, tijdens het Thanksgiving weekend in de Verenigde Staten waardoor de handel enorm dun is.

Short covering, een dalende Amerikaanse dollar, een daling op de Amerikaanse aandelenmarkt en een herstel van de olieprijs zorgde er voor dat de goudprijs in een ruk meer dan $ 50 hoger schoot en daarmee terug op de deur klopt van $ 1.200. Is dit de 2e valse uitbraak onder $ 1.200? Technisch gezien worden de beren stilaan uitgeput op korte termijn.

Maar om een definitieve val te vermijden, zal de barrière van $ 1.200 gesloopt moeten worden de komende dagen. Vandaag stijgt de goudprijs alvast meer dan 2 % en de zilverprijs meer dan 5 %. Het is een teken van sterkte dat de zilverprijs voorop loopt op de goudprijs.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 1 december 2014

Ook Duitsland worstelt met inkomensoverdracht: ‘Zuid’ betaalt miljarden voor ‘Noord’

Het is een heikel onderwerp binnen de Europese Unie: moeten rijkere, Noordelijke eurolanden het Zuiden steunen om de muntunie sterker te maken? De ironie wil dat binnen het ‘rijke’ Duitsland zelf ook een discussie woedt over inkomensoverdrachten: drie zuidelijke staten maken miljarden over, vooral aan Berlijn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 1 december 2014

Olieprijs zorgt voor grootste val roebel sinds 1998

De roebel maakte maandag de grootste daling mee sinds de Russische economische crisis van 1998. De munt daalde op een gegeven moment  9 procent ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Aan het begin van de middag krabbelde de roebel weer iets op, maar stond alsnog bijna 6 procent in de min ten opzichte van de Amerikaanse munt.

Ook de euro steeg maandag flink in waarde ten opzichte van de roebel. Iets voor 13.00 uur piekte de gezamenlijke munt, voor 1 euro moest 67 roebel worden betaald. Aan het begin van dit jaar was dat ongeveer 20 roebels minder.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: maandag 1 december 2014

India schrapt omstreden importquotum goud

India heeft een einde gemaakt aan de omstreden 80:20 importregel, die voorschrijft dat minstens 20% van het geïmporteerde goud weer naar het buitenland geëxporteerd moet worden. Deze stap komt als een verrassing, omdat men tot voor kort juist rekening hield met nieuwe maatregelen om de import van goud af te remmen.

De regering heeft het importquotum geschrapt in de hoop dat meer goud voortaan op legale wijze het land binnenkomt. De importbeperkende maatregelen zorgden voor een schaarste aan goud op de Indiase markt, een schaarste die werd opgevuld met gesmokkeld goud. De smokkel begon steeds grotere vormen aan te nemen, omdat het structurele probleem van het importquotum niet werd aangepakt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 december 2014

Goud, zilver en olie. Drie opportuniteiten die op jou zitten te wachten...

In een videopresentatie meent Bloomberg dat een olieprijs van 40 USD per vat best mogelijk is. Wie de volledige uitleg wil krijgen, hoeft maar naar onderstaande video te kijken.