EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 17931 tot 17935 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 10 februari 2015

De druk is nog niet van de (olie)ketel

Tegenwoordig is de olieprijs weer aan de betere hand, zoals je kan zien op onderstaande grafiek.

Tegenwoordig is de olieprijs weer aan de betere hand, zoals je kan zien op onderstaande grafiek.

Toch is de situatie allesbehalve veilig te noemen. Vandaag heeft het Internationale Energieagentschap (IEA) een verwittiging de wereld ingestuurd. Er wordt namelijk voor een vrije val van de olieprijzen gevreesd als de aandelen dit jaar in waarde blijven stijgen:”Ondanks de verwachte productievermindering op het einde van dit jaar, bestaat de mogelijkheid dat de neerwaartse druk op de markt nog niet ten einde is.”

Dat heeft ertoe geleid dat in de vroege ochtend zowel Brent als WTI een lichte daling hebben gekend,

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 10 februari 2015

Deze grafiek zet de algemene perceptie over de bloeiende economie in de VS en de vertraging in Europa op zijn kop

De Citigroup Economic Surprise Indicator (CESI) is een index die bijhoudt of de economische cijfers nu mee of juist tegenvallen. Die index wordt steeds vaker gevolgd omdat de aandelenmarkten vooral reageren op de  afwijking van de verwachtingen. Dat betekent dat wanneer een goed cijfer correspondeert met de verwachtingen, er geen reactie komt op de beurzen omdat die eerdere positieve verwachtingen al in de koersen verwerkt zaten. Hetzelfde geldt in de omgekeerde richting: waren de verwachtingen slecht en presteert het cijfer goed, dan stijgt de index; waren de verwachtingen goed en het cijfer slecht, dan daalt de index.

Onderstaande grafiek van de Saxo Bank zette de CESI van de VS en de EU naast elkaar. Wat blijkt? Het lijkt wel de wereld op zijn kop met een flinke stijging in Europa en een dito daling aan de overkant van de Atlantische Oceaan. 

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 10 februari 2015

Column Kees de Kort | Een dikke veer laten

In het proces van flexibilisering van de arbeidsmarkt kun je van personeel van bedrijven waar het slecht gaat vragen dat ze salaris inleveren, zegt macro-econoom Kees de Kort. "Net zo goed als je kunt verwachten dat als het goed gaat, ze meer salaris krijgen."

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: dinsdag 10 februari 2015

Video: Dirk Bezemer over de werking van ons geldsysteem

Monetair econoom Dirk Bezemer was vorig jaar te gast bij de Universiteit Twente en hield daar een lezing over geld en krediet. Hij legt uit dat geld altijd al gekoppeld is geweest aan schuld en dat het in feite niets meer of minder is dan een instrument om onderlinge schulden bij te houden. Bezemer maakt het onderscheid tussen ‘goede’ en ‘slechte’ schulden en noemt vooral de hoge hypotheekschuld van Nederland zorgwekkend.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: dinsdag 10 februari 2015

De EU en de Eurozone bijna voorbij?

Minister-president Tsipras en zijn minister van Financiën Varoufakis hebben dit weekend nog eens meer dan duidelijk gemaakt dat ze niet langer mee willen werken aan het door de EU en de Eurozone opgezette plan om de Grieken te redden.

Minister-president Tsipras en zijn minister van Financiën Varoufakis hebben dit weekend nog eens meer dan duidelijk gemaakt dat ze niet langer mee willen werken aan het door de EU en de Eurozone opgezette plan om de Grieken te redden.

Na een kennismakingsronde in Europa, waarin ze dagelijks werden bedreigd met Sodom en Gomorra als ze niet heel snel van mening zouden veranderen, zijn ze nog meer overtuigd geraakt van de juistheid van de door hen uitgedachte strategie.

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs