Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 17941 tot 17945
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 december 2014

Wereldeconomie staat op een keerpunt

De meest recente gepubliceerde indicatoren geven aan dat het economisch beeld afwachtend blijft. Inmiddels is duidelijk geworden dat de wereldeconomie geen eensluidend beeld meer vertoont, sommige regio’s presteren duidelijk beter dan andere. Enige nuancering is dan ook zeker op zijn plaats.

De macro-economische cijfers die onlangs bekend werden gemaakt, toonden volgens ABN Amro dan ook een gemengd beeld. Het begon natuurlijk met het bericht dat de Japanse economie een lagere economische groei liet zien en zelfs in een recessie is beland. Van een recessie wordt gesproken als de groei van het bruto nationaal product gedurende twee of meer opeenvolgende kwartalen negatief is.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 1 december 2014

België: Al meer dan 10.000 bedrijven failliet dit jaar

Het aantal faillissementen in België is in november in vergelijking met een jaar eerder 12,4 procent gedaald tot 838. Dat brengt het aantal faillissementen in 2014 voorlopig op 10.213, een daling met 8,8 procent tegenover diezelfde periode vorig jaar (11.197). Dat meldt handelsinformatiekantoor Graydon vandaag.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 1 december 2014

Zilverprijs stijgt ruim 11% Intraday

De zilverprijs daalde vanochtend nadat de het Zwitserse Referendum over Goud niet was aangenomen. De opkomst lag iets onder de 50% en van de stemmers bleek maar 22% voor te hebben gestemd. Afgelopen vrijdag daalde de zilverprijs al ruim 4,5% en sloot de week af op $15,47 per troy ounce. Ook de goudprijs daalde stevig van $11,94,20 naar $1167,10. Een daling van ruim 2,2%.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 december 2014

Zonder olie hebben de Russische economie en roebel geen toekomst meer

Tegenover de Amerikaanse dollar staat de wisselkoers van de Russische roebel op het laagste niveau ooit. Onderstaande grafiek geeft de situatie weer over een periode weer van de voorbije vijf jaar. Daarop is duidelijk te zien dat de roebel nooit echt heeft weten te winnen van de dollar.

Dat geldt ook voor de relatie met de euro, trouwens.

Volgens Bloomberg presteert de Russische munt daarmee als slechtste van de 24 groeimarkten die het media-agentschap volgt. De oorzaak is de beslissing van de voorzitter van de Russische centrale bank, Elvira Nabiullina, om van de roebel een zwevende valuta te maken. Daardoor is de munteenheid de facto gekoppeld aan de prijs van ruwe olie – waarvan we al langer weten dat hij het niet zo goed doet.

Richard Segal van Jefferies International ziet de situatie er niet beter op worden:”De vooruitzichten voor de roebel zijn vrij somber omdat alles zich ertegen heeft gekeerd. Nabiullina’s beslissing om de munt los te koppelen zal heel wat investeerders scherp houden.”

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 1 december 2014

Overspoel Eurozone met geld

Om de economie aan te jagen zou de hele Eurozone overspoeld moeten worden met geld, geld dat direct in handen moet komen van huishoudens die de consumptie kunnen aanjagen. Dat schrijft Simon Jenkins in een ingezonden artikel voor de Guardian.