Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 17941 tot 17945
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Petrobras-affaire schokt Brazilië

Brazilië kijkt mogelijk tegen zijn grootste corruptieschandaal aan. Centraal in de lopende onderzoeken staat Petrobras, de grootste oliemaatschappij van het groeiland. Het door de staat gecontroleerde bedrijf wordt ervan verdacht een reeks contracten met grote bouwbedrijven te hebben afgesloten waarbij jarenlang steekpenningen afvloeiden naar topkaders, ondernemers, kartels én politieke partijen. De zaak kan Brazilië definitief veranderen, verklaarde de linkse presidente Dilma Rousseff op de G20-top. Ook haar eigen Arbeiderspartij (PT) zou smeergeld opgestreken hebben.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Belangrijk steunniveau van Zilver moet standhouden

De spotprijzen van de edelmetalen blijven onder druk staan door de sterke dollar en het gebrek aan nieuws waar de financiële markten zich echt zorgen over kunnen maken. Goud en zilver hebben het moeilijk. Zilver heeft ook altijd de neiging om op een meer volatiele manier de prijs van goud te volgen. Dit omdat zilver deel uitmaakt van een veel kleinere markt dan goud. Zilver is bekend om zijn dualiteit. Het is een edelmetaal dat verbruikt wordt in de industrie en het doet dienst als investment.

Zilver is vrijdag 4.3 % gestegen en is gesloten op een high van $ 16.3 en had een laagte bereikt van $ 15.3. Toch is het sentiment al enige tijd vrij negatief. en dat sentiment had ook deze week de overhand. Het zijn niet alleen de edelmetalen die dalen. Ook andere grondstoffen worden de laatste maanden steeds goedkoper. De olieprijs blijft maar dalen als gevolg van overproductie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Japanse economie weer in recessie

De economie van Japan is in het derde kwartaal onverwachts gedaald met 0,4 procent ten opzichte van de voorgaande periode. Omdat de economie voor het tweede kwartaal op rij krimpt, is 's werelds derde economie weer in een recessie beland.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Nieuwe valuta ISIS in goud, zilver en koper

ISIS is van plan om een nieuwe valuta te introduceren op basis van gouden, zilveren en koperen munten. De nieuwe valuta van ISIS is “zuiver gewijd aan God” en moet moslims weghalen uit het “globale economische systeem dat is gebaseerd op satanische woeker“, aldus een statement. Er zullen twee gouden munten, drie zilveren munten en 2 koperen munten in omloop komen.

Bron: fashionengadgets.nl
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Beste landen om in te wonen, top 10

Het leven in Nederland is goed, we mogen echt niet klagen. Er word elk jaar een onderzoek gedaan naar het beste land om te wonen, en Nederland mag best trots zijn, we staan namelijk op 3! Laten we toch even de volledige top 10 erbij pakken, en wat feitjes op tafel toveren.