Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 17946 tot 17950
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zondag 16 november 2014

Waar blijft die goedkope benzine?!

De olieprijs is keihard gedaald en zal zelfs nog verder zakken, zegt Jim Tehupuring. Waar komt dat door en waarom merken we er aan de pomp maar zo weinig van?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 16 november 2014

Duitsland toch sterker dan verwacht?

Afgelopen zomer ontvingen we een aantal berichten vanuit Duitsland die zorgde voor de nodige spanningen onder de beleggers. De waarnemers moesten namelijk constateren dat de Duitse economie ook een flinke klap had gekregen. En dat was toch wel een conclusie waar we even aan moesten wennen.

Duitsland heeft zich de afgelopen jaren namelijk ontpopt als de motor van de Europese economie en daar leek niets of niemand een verandering in te kunnen brengen. De vertragende wereldeconomie heeft er echter voor gezorgd dat zelfs Duitsland kwetsbaar is geworden. De Duitse economie heeft ook last van een dipje.

Toch hebben we recent goed nieuws mogen ontvangen. De Duitse macrocijfers zijn de afgelopen weken namelijk flink verbeterd. Zo steeg de Duitse inkoopmanagersindex weer boven de 50-lijn en dat houdt in dat er sprake is van groei.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: zondag 16 november 2014

Groei in Europese Unie gaat met slakkengang

Plotseling blijkt dat Griekenland na vele jaren krimp al drie kwartalen uit recessie is. Het land realiseerde in het derde kwartaal zelfs de grootste economische groei van alle eurolanden (0,7 procent). Het Griekse statistiekbureau produceert alleen jaar-op-jaar-cijfers, dus tastte iedereen in het duister over de groeiontwikkeling per kwartaal. Eurostat heeft die kwartaalcijfers nu zelf uitgerekend. Daaruit blijkt dat de Griekse economie al in het eerste kwartaal van 2014 0,8 procent groeide. Ook in vergelijking met een jaar geleden blijkt de Griekse economie al twee kwartalen op rij zwarte cijfers te schrijven.

De bleekneuzige groeicijfers in het eurogebied verhogen de druk op de Europese Centrale Bank om meer geld in de Europese banken te pompen. Vooral de Verenigde Staten, die bang zijn dat de stagnatie in Europa slecht uitpakt voor hun eigen economie, pressen de ECB om actie te ondernemen. De Amerikaanse en Britse economieën hebben de krimp van na de crisis van 2008 inmiddels volledig ingelopen. Die economieën zijn nu zelfs groter dan in 2008, terwijl de economie van de eurozone nog altijd kleiner is dan voor de ondergang van Lehman Brothers.

Duitsland is vlak langs een recessie gescheerd. In het tweede kwartaal kromp de Duitse economie namelijk 0,1 procent en twee kwartalen krimp achter elkaar is een recessie. Gelukkig groeide de economie van de buren nipt in het derde kwartaal. Daarmee bespaarden de Duiters zichzelf de schande lotgenoot te zijn van Italië en Cyprus, de enige twee EU-landen met een krimpende economie. De Duitse groei was het afgelopen kwartaal vooral te danken aan de binnenlandse consumptie, aldus het Duitse statistiekbureau. De export bleef ongeveer op hetzelfde niveau. Zorgwekkend is dat de industriële productie in Duitsland al een paar maanden onder druk staat. Duitse producenten zijn in enquêtes al zes maanden somber over de vooruitzichten voor de Duitse economie.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 16 november 2014

Merkel vindt extra sancties tegen Rusland optie

De Duitse bondskanselier sluit nieuwe sancties tegen Rusland niet uit vanwege de huidige inmenging van de Russen in de burgeroorlog in Oekraïne.

Het is goed mogelijk dat de Europese Unie nieuwe sancties oplegt aan Rusland vanwege de situatie in Oekraïne.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 16 november 2014

Efficiënte goudmijnen worden beloond in dit nieuwe fonds

Goud is normaal veilige haven. Als je kijkt naar de huidige toestand in de wereld zou goud moeten stijgen. Er zijn de geologische spanningen in Oekraïne, Syrië, en Ebola in Afrika, maar de invloed op goud blijft minimaal.

De meest recente piek van goud was $ 1340 per ounce op 9 juli. Toen is de prijs gedaald met 8% of tot $ 1.233. Dat is nog niks in vergelijking met de goudmijnen. De meest bekende en traditionele goudmijnen index ETF “GDX” noteerde een daling van 24,7% in dezelfde periode.