Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 17956 tot 17960
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 november 2014

3 fouten die slimme beleggers niet maken

Wat maakt een goede belegger zo succesvol? Het ligt niet altijd aan de juiste beleggingen kiezen op de juiste momenten. Succesvolle beleggers hebben dikwijls kennis en goede gewoontes die ze succesvol maken op lange termijn. De Motley Fool vroeg daarom aan 3 succesvolle beleggers wat hen zo succesvol maakt en welke fouten deze slimme  beleggers dus niet maken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 november 2014

Confiscatie van spaargeld zal plots gebeuren

We reizen nog even terug in de tijd, meer bepaald tot het moment dat Cyprus enkel jaren geleden dreigde te verzuipen. De Cyprioten schrokken zich een hoedje van deze boodschap maar de regering stelde hen gerust. Hun spaargeld zou op geen enkel moment gevaar lopen dat beloofde de premier op zijn kinderzieltje.

De rest van het verhaal is oude koek. De premier zag zich gedwongen om geconfronteerd met de barre werkelijkheid zijn woorden in te slikken. De bail in ploeg kwam langs en sloeg een royaal deel van het geld aan dat op deposito’s bij de banken was opgeslagen. Daar was veel Russisch geld bij maar dat maakte niet uit.

Het spelletje werd slim gespeeld, alles gebeurde op een dag dat de banken wegens een feestdag gesloten waren. Dat was natuurlijk bewust zo gedaan want als de Cyprioten tijdig gewaarschuwd waren zou er geen cent spaargeld op de deposito’s zijn overgebleven. Nu stonden de inwoners van het eiland voor een voldongen feit.

Alles wijst er op dat dit scenario in de toekomst nog vaker zal toegepast worden wanneer er een land in moeilijkheden komt. [...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 november 2014

Goud is de slaaf van de Amerikaanse dollar

Het gaat niet goed met goudmijnaandelen en de schuldige is de Amerikaanse dollar, meent MarketWatch. Meer bepaald gaat het om de absurde relatie die er lijkt te bestaan tussen goud en de dollar.

David Govett van Marex Spectron verwoordt het zo:”De slaafse houding [van goud] is nadelig voor de goudmarkt. Als de positie van de dollar toch verandert, mogen we een piek verwachten.”

De laatste opmerking is niet noodzakelijk goed nieuws voor goud. Beleggers zouden een heropleving – hoe klein of hoe groot ook – zien als iets tijdelijk en een excuus zien om goudmijnaandelen te verkopen. Zo luidt althans het advies van Govett die ook aanwijzingen ziet dat de mijnaandelen zwaar worden geshort.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 november 2014

Portugal heeft het nog altijd moeilijk

In de eurozone lijkt momenteel alles koek en ei maar schijn kan in dit geval bedriegen. Er wordt zoveel mogelijk over gezwegen maar bijvoorbeeld Portugal raakt maar niet uit de problemen. Banco Espírito Santo (BES), de op één grootste bank van het land kon slechts op het laatste nippertje gered worden.

De berichten uit Lissabon klinken nochtans vertrouwd in de oren: er is niets aan de hand en wanneer we denken dat er problemen zijn in de bankensector vergissen we ons deerlijk. Maar dat hebben we dus inderdaad al vaker gehoord. Elk land dat gered moest worden kwam eerst vertellen dat er niets aan de hand is.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 14 november 2014

ABN AMRO schrapt tot 1000 banen

ABN AMRO schrapt tot 1000 banen bij Retail Banking tot 2018. De staatsbank wil het kantorennet verder concentreren en verbeteren door uitbreiding van het dienstaanbod van ieder kantoor.