Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 17956 tot 17960
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 december 2014

OPEC dreigt race tegen de tijd te moeten lopen

Het was niet bepaald een grote verrassing toen de OPEC, het kartel van olie-exporterende landen, afgelopen donderdag aankondigde dat het productieplafond ongewijzigd werd gehouden. De sterkhouders binnen de OPEC, op de eerste plaats natuurlijk Saoedi-Arabië, hadden niet onder stoelen of banken gestoken dat ze een wijziging van het productieplafond niet zagen zitten.

De OPEC meeting van 27 oktober lokte dan ook heel wat reacties los. Mede dankzij de Amerikaanse schalie-revolutie dreigt de oliemarkt volgens BNP Paribas in een structureel overaanbod terecht te komen volgend jaar, wat de olieprijs sinds juli al met meer dan 30% heeft doen zakken. Om de prijzen enigszins te ondersteunen moet de OPEC tot een akkoord komen om hun productie met zo’n 1,50 miljoen vaten per dag in te perken. Of ze dit ook effectief eerlang zullen doen, is echter veel minder zeker.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 december 2014

De enige zekerheid is goud

Before It’s News stelt dat Jim Rickards verbaasd is over de snelheid waarmee zijn voorspellingen over de economie realiteit waarheid worden. In zijn boek ‘The Death of Money’ meent hij de neergang van de Amerikaanse dollar –  en andere munteenheden – en het internationaal bancair systeem te voorzien.

Naar eigen zeggen, reageert Rickards vol ongeloof op de recente ontwikkelingen:”Mocht je me hebben gevraagd wat hierna gaat gebeuren, zou ik zeggen dat veel dingen die ik pas in 2015 of 2016 zou hebben verwacht, zich nu al manifesteren.”

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 1 december 2014

Moody's verlaagt kredietrating Japan

Het ratingbureau Moody's heeft de kredietscore van Japan met één niveau verlaagd. Moody's nam die beslissing omwille van de hoge schuldgraad van het land, zo luidt het.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 1 december 2014

Robin Fransman: Geld is schuld

Financieel commentator Robin Fransman legt uit dat geld alleen maar waarde heeft zo lang de ander het accepteert en dat de werkelijke waarde zit in de tastbare bezittingen. Spaarders moeten zich ervan bewust zijn dat een euro niets meer of minder is dan een claim, waarvan de waarde op lange termijn niet te garanderen is.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 1 december 2014

Column Kees de Kort | Nieuwe dreun voor de olieprijs

De olieprijs stond al zwaar onder druk en heeft dit weekend nog eens een enorme dreun gekregen, zegt macro-econoom Kees de Kort. “Hoe je het ook draait of keert: dat is een dikke plus voor de gebruikers. Ook een dikke plus voor de gebruikers in de eurozone."