Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 17961 tot 17965
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 december 2014

Europa schiet in eigen voet met sancties op Rusland

De volgende keer moet Europa twee keer nadenken of het opleggen van sancties wel de goede manier is om Moskou te straffen. “[Die] hebben de Europese Unie (EU) veel mee schade toegebracht dan Rusland”,

stelt Mish Shedlock op zijn blog,”Europa heeft sleutelposities verloren aan China die daar zullen blijven, zelfs als de sancties worden opgeheven.”

Mark Bultinck van schermenproducent Barco stelt het scherper. Volgens hem is het duidelijk welke rol de Russen spelen in de technologiewereld. Dat het technologiebedrijf niet alleen de helft minder bezoekers heeft mogen ontvangen op een beurs in Moskou maar ook nog eens klanten verliest, is meer dan een teken aan de wand; dat is een regelrechte strijd die Europa aan het verliezen is.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 1 december 2014

‘Chinezen klonen Audi A6′

De verontwaardiging over het schaamteloos kopiëren door Landwind van de Range Evoque is nog niet eens verminderd, of de volgende Chinese kloon dient zich aan: de JAC Refine A6.

Je hoeft geen autokenner te zijn om te zien waar de Chinese fabrikant JAC uit de provincie Anhui zijn ideeën voor dit model op deed, want het is een ordinaire kopie van de Audi A6. Dat hebben de Chinese kopieerders ook nog eens gewoon in de naam gezet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 december 2014

Wanneer is het nog eens tijd om grondstoffen te kopen?

Ongeveer 7 jaren geleden gingen de grondstofprijzen door het dak door de sterke groei van de westerse landen en de super groei in de groeilanden. De financiële crisis in 2008 zorgde voor een pullback maar in 2009 en 2010 was het opnieuw feest omdat men geloofde dat de wereldeconomie terug naar zijn oud groeiritme zou evolueren. Sinds 2011 werd duidelijk dat de wereldeconomie niet meer het niveau van voor de crisis zou halen waardoor de grondstofprijzen kelderden.

Jim Rogers is een expert op het gebied van grondstoffen. Hoewel hij de huidige daling niet zag aankomen, blijft hij er van overtuigd dat de grondstoffenmarkt in een seculaire stierenmarkt zit. Hij noemt de huidige situatie een zeer stevige correctie binnen een lange termijn stijging.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 december 2014
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 1 december 2014

Zwitsers verwerpen goudreferendum

De Zwitsers hebben gisteren het goudreferendum met een overgrote meerderheid van 77% verworpen. Als het referendum een meerderheid had gehaald, dan moest de centrale bank meer dan 1.500 ton goud kopen en zou het verboden worden goud te verkopen. De centrale bank zou dan in feite machteloos worden.