Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 17971 tot 17975
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 14 november 2014

Duitsland en Frankrijk ontsnappen aan recessie

economische groei Duitsland en Frankrijk, de twee grootste economieën van de eurozone, hebben in het derde kwartaal opnieuw aangeknoopt met groei. Daardoor konden ze een recessie vermijden, zo blijkt uit cijfers die in beide landen werden bekendgemaakt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 14 november 2014

CBS: Werkloosheid daalt tot 635.000

De werkloosheid blijft dalen, ook in het derde kwartaal. De daling is vooral toe te schrijven aan nieuwe banen.

meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. Het is het tweede kwartaal op rij dat de werkloosheid daalt. In het eerste kwartaal van 2014 steeg de werkloosheid nog. In het derde kwartaal weren gemiddeld 635.000 mensen werkloos, dat waren er 37,000 minder dan in het tweede kwartaal.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: vrijdag 14 november 2014

Goudimport India verdubbelde in derde kwartaal

India heeft in het derde kwartaal van dit jaar ruim twee keer zoveel goud geïmporteerd als in dezelfde periode van vorig jaar. Ook steeg de vraag naar juwelen aanzienlijk ten opzichte van Q3 2013, namelijk met 60%. Een daling van de goudprijs, een stabilisering van de roepie en de festivals in India droegen bij aan de stijgende vraag naar goud.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 november 2014

3 fouten die slimme beleggers niet maken

Wat maakt een goede belegger zo succesvol? Het ligt niet altijd aan de juiste beleggingen kiezen op de juiste momenten. Succesvolle beleggers hebben dikwijls kennis en goede gewoontes die ze succesvol maken op lange termijn. De Motley Fool vroeg daarom aan 3 succesvolle beleggers wat hen zo succesvol maakt en welke fouten deze slimme  beleggers dus niet maken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 november 2014

Confiscatie van spaargeld zal plots gebeuren

We reizen nog even terug in de tijd, meer bepaald tot het moment dat Cyprus enkel jaren geleden dreigde te verzuipen. De Cyprioten schrokken zich een hoedje van deze boodschap maar de regering stelde hen gerust. Hun spaargeld zou op geen enkel moment gevaar lopen dat beloofde de premier op zijn kinderzieltje.

De rest van het verhaal is oude koek. De premier zag zich gedwongen om geconfronteerd met de barre werkelijkheid zijn woorden in te slikken. De bail in ploeg kwam langs en sloeg een royaal deel van het geld aan dat op deposito’s bij de banken was opgeslagen. Daar was veel Russisch geld bij maar dat maakte niet uit.

Het spelletje werd slim gespeeld, alles gebeurde op een dag dat de banken wegens een feestdag gesloten waren. Dat was natuurlijk bewust zo gedaan want als de Cyprioten tijdig gewaarschuwd waren zou er geen cent spaargeld op de deposito’s zijn overgebleven. Nu stonden de inwoners van het eiland voor een voldongen feit.

Alles wijst er op dat dit scenario in de toekomst nog vaker zal toegepast worden wanneer er een land in moeilijkheden komt. [...]