Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 17971 tot 17975
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 29 november 2014

Chinese aandelenmarkt op een na grootste

Japan moest jaren geleden al de tweede plaats afstaan aan China als op een na grootste economie ter wereld. Ook op de aandelenmarkt is Japan nu ingehaald door China.

 Daarmee hebben de Chinezen na de Verenigde Staten de grootste aandelenmarkt ter wereld. Dat blijkt uit marktgegevens van persbureau Bloomberg.

De gezamenlijke beurswaarde van Chinese concerns klom vrijdag tot omgerekend 3,59 biljoen euro, na een stijging van 33 procent sinds het begin van het jaar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 29 november 2014

'Sancties kosten Rusland 40 miljard per jaar'

De Russische economie loopt dit jaar 40 miljard euro schade op door de sancties van de Europese Unie. 

Volgend jaar is dat mogelijk zelfs 50 miljard, zei de Russische onderminister Aleksej Mesjkov van Buitenlandse Zaken zaterdag tegen persbureau Interfax.

Mesjkov baseert zich op cijfers van de Europese Unie zelf. ''Ik heb van onze kant nog geen cijfers gezien, maar die zullen vergelijkbaar zijn''. De onderminister zei daarbij dat de EU met de sancties in eigen voet schiet, omdat het geld en banen kost.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 29 november 2014

Spooksteden blijven China achtervolgen

Het probleem van de spooksteden verspreid over het Chinees grondgebied blijft veel economen fascineren. Hoe moet dit fenomeen geïnterpreteerd worden? Sommigen luiden het einde van de ‘boom’ in de Chinese vastgoedsector in, zij stellen dat gezien het overaanbod aan vastgoed de prijzen op termijn alleen maar kunnen instorten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 29 november 2014

Minder dan 1 miljoen arme Hongkong-Chinezen

Het aantal mensen in Hongkong dat in armoede leeft is vorig jaar gedaald tot 970.000, ofwel 14,5 procent van de totale bevolking van de Chinese stad. Dat heeft de hoogste bestuurder van Hongkong, Leung Chun-ying, zaterdag gezegd.

In 2009 waren dat er nog 1,04 miljoen burgers (16 procent). Hongkong is een van rijkste steden ter wereld. ,,We zijn nog niet tevreden. Armoedebestrijding blijft een prioriteit in ons beleid”, aldus Leung.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 29 november 2014

Pompprijs: zo ziet daling olieprijs eruit als je benzine of diesel tankt

Op groothandelsmarkten blijft de prijs van ruwe olie maar zakken. Dat is inmiddels goed zichtbaar aan de pomp, maar de prijsdaling van benzine en diesel gaat een stuk langzamer.

Motorbrandstoffen zoals benzine en diesel worden vervaardigd uit ruwe olie, maar de prijs van ruwe olie bepaalt maar voor een deel wat er gebeurt aan de pomp. Bij de forse daling van ruwe olieprijzen in de afgelopen maanden speelden twee factoren mee die het effect op de pompprijs matigden: de zwakke euro en de belastingdruk.