Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 17976 tot 17980
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 30 november 2014

Lage olieprijs is gevaar voor financiële markten

De olieprijs noteert aan de laagste prijs in vier jaar. Dit is een historisch dieptepunt. Dat is gunstig voor de autobezitter omdat zij nu steeds minder betalen aan de pomp en voor het bedrijfsleven omdat de energierekening lager uitvalt.

Voor de olieproducerende landen is dit slecht nieuws. Ze hebben andere belangen. Hun begroting valt of staat met de olie-inkomsten.

Het Internationale Energieagentschap(IEA) voorspelt wel dat de vraag naar olie de komende jaren alleen maar toeneemt doordat de opkomende economieën zich steeds verder ontwikkelen. Internationaal gezien komt het grootste gevaar van aan lage olieprijs echter uit een onverwachte hoek.

Bron: achterdesamenleving.nl
Geplaatst: zondag 30 november 2014

Het einde van het petrodollar tijdperk van de USA

In november 2014 beginnen telkens meer internationale media over het verval van de Petrodollar van de USA te schrijven. Hoe langt houdt de petrodollar het nog vol, jaren, maanden, weken?..

Update, op 27 augustus 2014 is Rusland begonnen met het verkopen van haar gas en olievoorraden in andere valuta dan de dollar. Hiermee lijkt een defintief einde te komen aan het tijdperk van de petrodollar wat  in 1971 begon met de afspraak van OPEC om alle olie in de wereld in Amerikaanse dollars te verhandelen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 30 november 2014

ECB kan beurzen van nieuwe zuurstof voorzien

De beurshausse stevent op haar zesde verjaardag af, dat feest zal ergens in de eerste helft van maart 2015 gevierd worden. Voorlopig zijn er geen signalen die in de richting van een verzwakking wijzen, integendeel zelfs. Er stroomt steeds meer geld van de centrale banken naar de financiële markten. De beurskoersen kunnen zodoende alleen maar stijgen.

PIMCO’s Harley Bassman schijft in zijn meest recente Viewpoints-artikel over de waarschijnlijkheid dat er in Europa een expansief beleid wordt gevoerd dat de aandelenmarkten kan aanjagen, in navolging van Japan en de Verenigde Staten. Dat betekent niet meer of niet minder dan dat er opnieuw een smak geld onderweg is naar de beurzen.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: zondag 30 november 2014

Paul Buitink: Singularity, exponentiële organisaties en bitcoingrappen #CryptoCurrencies

In De Week van Bitcoin 54 hebben we Yuri van Geest te gast om te praten over singulariteit, de Singularity University, Decentralized Autonomous Organizations en crypto-currencies. Ook praat hij over innovatie en zijn boek 'Exponential Organizations'. Ook is komiek Stefan Pop te gast met wie Paul laatst het programma Zomaar Gasten maakte waarin uitgebreid over bitcoin werd gesproken. Stefan is onderdeel van de Comedy Train en wil humor gebruiken om mensen te verwarren. Co-host Jop Hartog is er ook weer bij.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 30 november 2014

'Benzineprijs bereikt laagste niveau in drie jaar'

De adviesprijs voor een liter Euro 95 duikt zaterdag tot onder de 1,70 euro. Dat is de laagste prijs voor een liter benzine in drie jaar tijd.

Lokaal en bij onbemande pompen kan de prijs zelfs nog lager uitvallen, namelijk rond de 1,50 euro. Voor de autorijder betekent dat gemiddeld een meevaller van vijf tot tien euro per tankbeurt.