Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 17981 tot 17985
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: maandag 8 december 2014

Centrale banken manipuleren goudprijs

Een interessante video via CNBC. Volgens Chris Powell van GATA (Gold Anti-Trust Action Committee) wordt de goudprijs door centrale banken nog altijd gemanipuleerd.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 8 december 2014

Voor vergrijzend Europa is immigratie een economische noodzaak

In Europa, dat geconfronteerd wordt met een vergrijzende maatschappij, een inkrimpende arbeidsmarkt en stagnerende levensstandaard, wordt immigratie zowel als een economische oplossing als een politiek probleem naar voor geschoven. Dat zegt Tony Barber, specialist Europese zaken bij de Britse zakenkrant Financial Times.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 december 2014

Detroit: statistieken versus realiteit

Detroit, de stad dat in 2013 zijn faillissement aanvroeg, tevens het westerse symbool van haar ondergang, ooit een ultieme industriestad, ligt nog steeds aan diggelen. Hoewel Amerika zich intussen weer weet op te krabbelen uit de gigantische crisis waarmee het geslagen is, ligt Detroit er nog steeds verlaten bij.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 december 2014

Goudmijnen waren nog nooit zo goedkoop

De goudprijs heeft in de afgelopen jaren zwaar teleurgesteld. De monetarisering van de overheidsschulden had in normale omstandigheden tot een stijging van de goudprijs moeten leiden, maar die is er dus niet gekomen. De oorzaak moet onder andere bij op het eerst gezicht onverklaarbare verkooporders gezocht worden. Regelmatig doken er bij de fixing zaken die niet normaal leken.

Met die fixing van de goudprijs in Londen is er iets vreemds aan de hand. De fixing op de London Bullion Market werd 117 jaar lang afgehandeld door de The London Gold Market Fixing Limited, een bedrijf waarvan de buitenwereld heel weinig weet. Maar de manier waarop de goudprijs tot stand komt, dreigt te veranderen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 december 2014

Welkom in Belgiƫ, waar de overheid gul is en waar amper belastingen worden geheven. Only in Belgium

Vandaag hebben zowel De Standaard als Trends een trucje blootgelegd van de federale overheid om meer bedrijven naar Belgiƫ te lokken. Het gaat hier om belastingvoordelen die in het veelzeggende 42 bladzijden tellende boekje staan, Unique Tax Incentives in Belgium.