EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 17981 tot 17985
Geplaatst op: donderdag 15 januari 2015

Dr. Droom verwacht flinke goudrally in 2015

De prijs van goud steeg eerder deze week al naar het hoogste niveau sinds oktober: het edelmetaal bereikte een prijs van iets meer dan 1239 dollar per ounce. Volgens Marc Faber, die ook wel bekend staat als Dr. Doom, kan de goudprijs zelfs stijgen met 30 procent. Een goudrally, en wel nog dit jaar!

‘Ik ben er zeker van dat de goudprijs substantieel zal stijgen in 2015. Ik schat in met zo’n 30 procent’, dat zegt de bearishe belegger Marc Faber, en auteur van het Gloom Boom Doom rapport deze week tijdens een strategiepresentatie van Société Générale. ‘Ik geloof dat de grote verrassing van dit jaar wordt dat het vertrouwen van investeerders in centrale banken instort. Als dat gebeurt, wil ik graag short gaan op centrale banken maar dat kan niet. De enige manier om short op ze te gaan is door long te gaan op goud, zilver en platina’, stelt Faber. ‘Dat is de enige manier waarop het kan en zeker iets wat ik ga doen.’

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 15 januari 2015

Market Update (15 januari 2015)

China gaat voor $1 biljoen economie stimuleren, Rusland vervangt hoofd centrale bank, Gazprom gaat via Turkije gas leveren aan Europa en rusland maakt zich niet druk om kredietstatus.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: donderdag 15 januari 2015

Olie-industrie kan (even) rusten…

Vandaag is er even gevreesd dat de olieprijzen hun mars richting de grens van 40 USD zouden voortzetten. “De markten blijven de prijzen aanpassen in functie van het grote overaanbod”, meent Mike Wittner op Bloomberg. Dat de OPEC nog altijd niet van plan is om de productie te minderen, speelt daarin een grote rol.

Vandaag is er even gevreesd dat de olieprijzen hun mars richting de grens van 40 USD zouden voortzetten. “De markten blijven de prijzen aanpassen in functie van het grote overaanbod”, meent Mike Wittner op Bloomberg. Dat de OPEC nog altijd niet van plan is om de productie te minderen, speelt daarin een grote rol.

Volgens het mediabedrijf zouden de prijzen op deze dag nog verder kunnen vallen, in een poging om een nieuw evenwicht te vinden; een daling zou de weerbaarheid van de Amerikaanse schalie-industrie inderdaad nog meer op de proef hebben gesteld.

Maar, kijk! We hebben zonet de prijzen voor Brent en WTI nagekeken en de koersen hebben zich vandaag niet alleen staande weten te houden maar ze zijn zelfs (lichtjes) gestegen!

Lees verder op freedombytes.info
Geplaatst op: donderdag 15 januari 2015

De olieprijs daalt en daalt, tanken is bijna een feestje

Ruwe olie is opnieuw een procentje goedkoper dan gisteren en de benzine- en dieselprijs aan de pomp een paar eurocent lager. Tanken wordt, zeker in vergelijking met een paar maanden geleden, bijna een feestje. In een half jaar tijd is de benzineprijs met zo'n 30 cent per liter gedaald. Een liter Euro 95 kostte gisteren aan sommige pompen 1,36.9 euro per liter. Wat zit er nog meer in het vat?

Lees verder op ad.nl
Geplaatst op: donderdag 15 januari 2015

Zelfbedrog en leugens helpen de mensheid vooruit

Anderen bedriegen heeft zo zijn voordelen. Hoe slimmer de mens, hoe groter de kans is dat hij zijn medemens zal trachten om de tuin te leiden. Om meer geld te bekomen, om meer macht of om iemand in bed te krijgen. Doch bedrog is niet eenvoudig, ongeacht iemands intelligentie. Liegen laat sporen na op onze lichaamstaal, hoe meer we in ons eigen web van leugens verstrikt raken, hoe depressiever we zelf dreigen te worden. En uiteraard zijn er ook ethische gevolgen, schrijft Robert Trivers, een Amerikaanse evolutiebioloog, in zijn boek

Lees verder op Express.be

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs