Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 17986 tot 17990
Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: zondag 30 november 2014

Banken zijn over 20 jaar ‘IT-fabrieken’

De bankenwereld gaat de komende 20 jaar drastisch veranderen, verwachten deskundigen. Bijna alle bankzaken gaan in de toekomst digitaal. Er komen nauwelijks nog mensen aan te pas. ’Banken worden IT-fabrieken’, zegt Gerard van Hees, vakbondsbestuurder bij FNV Finance tegen Nu.nl.

De eerste signalen daarvan zijn al zichtbaar. Deze week kondigden ABN Amro en ING aan de komende jaren duizenden mensen te ontslaan, omdat hun werk voortaan door de computer kan worden gedaan. Bij de Rabobank verdwijnen zelfs 9.200 banen. Tegelijkertijd investeren ING en ABN Amro respectievelijk 200 miljoen en 150 miljoen euro in automatisering van IT-systemen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 30 november 2014

Poetin maakt zich niet druk om olieprijs

De Russische president Vladimir Poetin maakt zich geen zorgen over de gevolgen van de alsmaar dalende olieprijzen voor zijn land. Rusland, voor de helft van zijn inkomsten afhankelijk van ruwe olie, kan daar goed mee omgaan. Dat heeft hij zaterdag gezegd.

,,Over het algemeen zijn wij tevreden met de situatie en zien we weinig bijzonderheden. De winter komt eraan en ik weet zeker dat de markt weer in evenwicht komt in het eerste kwartaal of halverwege 2015”, aldus Poetin.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 30 november 2014

BRICS sturen aan op de-dollarisatie

“Het is de hoogste tijd dat de munt die staat voor wereldwijde diefstal, misbruik en exploitatie – de Amerikaanse dollar – en die als instrument gebruikt wordt voor eindeloze oorlogsvoering en economisch terrorisme, vervangen wordt door een valuta met een vreedzaam fundament dat de nationale soevereiniteit van landen respecteert”, aldus voormalig Wereldbank econoom Koenig.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 29 november 2014

Chinese aandelenmarkt op een na grootste

Japan moest jaren geleden al de tweede plaats afstaan aan China als op een na grootste economie ter wereld. Ook op de aandelenmarkt is Japan nu ingehaald door China.

 Daarmee hebben de Chinezen na de Verenigde Staten de grootste aandelenmarkt ter wereld. Dat blijkt uit marktgegevens van persbureau Bloomberg.

De gezamenlijke beurswaarde van Chinese concerns klom vrijdag tot omgerekend 3,59 biljoen euro, na een stijging van 33 procent sinds het begin van het jaar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 29 november 2014

'Sancties kosten Rusland 40 miljard per jaar'

De Russische economie loopt dit jaar 40 miljard euro schade op door de sancties van de Europese Unie. 

Volgend jaar is dat mogelijk zelfs 50 miljard, zei de Russische onderminister Aleksej Mesjkov van Buitenlandse Zaken zaterdag tegen persbureau Interfax.

Mesjkov baseert zich op cijfers van de Europese Unie zelf. ''Ik heb van onze kant nog geen cijfers gezien, maar die zullen vergelijkbaar zijn''. De onderminister zei daarbij dat de EU met de sancties in eigen voet schiet, omdat het geld en banen kost.