Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 17996 tot 18000
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

Amerikaanse schulden lopen op tot 350% van GDP

De centrale banken laten wereldwijd de rente zakken in een poging om de economische groei aan te zwengelen. Met gemengd succes overigens. De Amerikaanse economie lijkt aan de beterhand maar dat herstel is kwetsbaar en broos. In normale omstandigheden zou de Amerikaanse centrale bank haar rente al lang verhoogd hebben.

Een beslissing daaromtrent wordt alsmaar uitgesteld en sommige waarnemers sluiten niet uit dat ze definitief op de lange baan geschoven zal worden. Het kunstmatig oppeppen van het sentiment bij de consumenten is echter niet zonder gevolgen gebleven. De verkopen van auto’s hebben een nieuwe piek sinds 10 jaar bereikt.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

Bitcoinspot.nl te gast bij de week van Bitcoin

Vanavond, 13 november, zullen Hans en Roland van Bitcoinspot.nl te gast zijn bij de week van Bitcoin om meer te vertellen over de nieuwe samenwerking en meer. Ook van de partij zijn Tuur demeester en Joachim de Koning van Internet of coins. vanaf 21:00 te volgen op google hangouts!

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

Column Kees de Kort | Megaplus of heel matig?

Er is weer een rijtje cijfers uit China bekend geworden. BNR’s macro-econoom Kees de Kort zet grote vraagtekens bij het waarheidsgehalte ervan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

De VS hebben geen andere keuze ...

Het gebruik van de Amerikaanse dollar als handels- en reservemunt raakt in verval, volgens Project Syndicate: in 2001 was ongeveer 70% van de spaarpot van de centrale banken uitgedrukt in de munt van de VS. In 2010 is dat percentage gedaald naar minder dan 60%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

Amerikaanse rentevoeten kunnen nog halveren

Het is nu wel duidelijk dat de kansen op een renteverhoging op korte of middellange termijn zo goed als onbestaande zijn. De Amerikaanse centrale bank heeft wel een verhoging van de basisrente in het vooruitzicht gesteld, maar de evolutie van de lange rente in de U.S. vertelt een heel ander verhaal.