Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 18006 tot 18010
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Olieprijzen drukken inflatie in eurogebied

De inflatie in de eurozone is in november gedaald naar 0,3 procent. In oktober steeg het gemiddelde prijspeil nog met 0,4 procent. Vooral de dalende olieprijzen hadden een drukkend effect op de geldontwaarding. 

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Column Kees de Kort | Van kwaad tot erger in Rusland

Het gaat van kwaad tot erger in Rusland, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. "Eerst de dalende olieprijs, dan de dollarleningen, de koers van de roebel die omlaag gaat, de rente die omhoog gaat, veel artikelen in de pers over wat er allemaal mis kan gaan: dat zorgt natuurlijk voor onzekerheid en twijfel."

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Volgt Rusland het neerwaartse pad van de Sovjet-Unie?

De Russische roebelcrisis vertoont een aantal grote gelijkenissen met de elementen die de Sovjet-Unie hebben vernietigd. Dat schrijft Mike Bird, Europees correspondent van het magazine Business Insider. Hij wijst erop dat de Russische munt elke dag een nieuw laagterecord laat optekenen, terwijl ook de olieprijzen zijn gekelderd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Wanneer de euro is uitgespeeld, kan je nog altijd rekenen op goud

We hebben al eerder geschreven dat heel wat Europese landen hun goud repatriëren. In de loop van de voorbije decennia is het metaal immers verspreid over de hele wereld.”Op het eerste zicht lijkt dat gek”, meent MarketWatch,”goud speelt geen rol meer in het financiële systeem.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

De ECB verlaagt de groeiverwachtingen

De Europese centrale bank is inmiddels het gesprek van de dag geworden. Tijdens de maandelijkse toespraak van Mario Draghi in november liet de president van de ECB weten dat ze klaar staan om direct in te grijpen. Hij wist de beleggers te overtuigen dat de ECB vanaf december al zou kunnen starten met het inzetten van een stimuleringsbeleid.