Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 18006 tot 18010
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 27 november 2014

Echtscheiding maakt Britse miljardair 424 miljoen euro armer

De Britse miljardair Chris Hohn moet zijn ex-vrouw Jamie Cooper 337 miljoen pond (424 miljoen euro) alimentatie betalen.

Het is een van de duurste echtscheidingsregelingen in de Britse geschiedenis, zo werd donderdag bekend.

Het voormalige echtpaar vocht voor de rechter de verdeling van het familiefortuin uit, dat naar verluidt meer dan 1,3 miljard pond bedraagt. In betere tijden richtten Hohn en zijn vrouw de Children’s Investment Fund Foundation op, een van de grootste Britse particuliere goede doelen.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: donderdag 27 november 2014

Nederlandse aardgasproduktie dit jaar 20% lager dan in 2013

In de eerste 9 maanden van 2013 produceerde Nederland 61,8 miljard m³ aardgas. In 2014 werd er in dezelfde periode slechts 48,3 miljard m³ geproduceerd. Dat is 20% minder.

Het koude weer in de eerste helft van 2013 zorgde voor een hoger aardgasverbruik dan normaal. In de zachte winter van dit jaar was er minder vraag naar aardgas.

In de grafiek hieronder is de maandelijkse Nederlandse aardgasproduktie weergegeven. De gegevens komen uit de JODI-Gas database.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 27 november 2014

Goud wordt overbodig bij productie van zonnepanelen

Miho Koike zou een kleine revolutie teweeg kunnen brengen in de productie van zonnepanelen.

Ze is directrice van Material Concept, een klein ontwikkelingsbedrijf dat is verbonden aan de Tohoku-universiteit in Tokio. Material Concept heeft een innovatie in handen die de productiekosten van zonnepanelen fors kan verminderen, schrijft TechInAsia.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: donderdag 27 november 2014

Olieprijs, how low can you go?

Olie en dus ook de olieprijs zijn belangrijk voor bijna alle sectoren in de economie omdat vrijwel elke sector direct of indirect afhankelijk is van olie. Niet alleen als brandstof is het belangrijk maar ook als grondstof voor producten is het waarschijnlijk de belangrijkste grondstof in de huidige economie. Natuurlijk denkt men al snel aan olieproducenten maar bijvoorbeeld ook de luchtvaartsector heeft een groot belang bij de olieprijs. Daarnaast is voor de productie van andere grondstoffen ook olie nodig, zoals bijvoorbeeld het delven van (edel-)metalen of het kunnen verbouwen van gewassen zoals graan en mais.

Een hoge olieprijs is vaak ongunstig voor economische groei omdat bedrijven onder meer hogere productiekosten en vervoerskosten krijgen. Deze kosten moeten worden doorberekend aan de consument waardoor de consument minder te besteden heeft en dus koopkracht verliest. Er zijn echter uitzonderingen voor sectoren die baat hebben bij een hogere olieprijs, denk bijvoorbeeld aan de markt voor alternatieve energie. Bij een hoge olieprijs worden alternatieve energiebronnen aantrekkelijker, denk hierbij aan bijvoorbeeld zonnepanelen of windmolens.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 27 november 2014

Olieprijzen gingen met ruim 7 procent onderuit.

De olieprijzen kelderden donderdag na het besluit van de Organisatie van Olie Exporterende Landen (OPEC) om het productieniveau te handhaven. De prijzen gingen tussentijds met ruim 7 procent onderuit.

De OPEC handhaafde het productieniveau op 30 miljoen vaten per dag. Het kartel voorziet in 40 procent van de mondiale vraag naar olie.