Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 18011 tot 18015
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

Elliot Wave: Goud zit in zijn 5de wave

Goud en zilver zijn aan het uitbodemen. Volgens de technische analyse van

“Elliot Wave” zullen we op korte termijn een definitieve bodem zien. Dit zal dan het einde zijn van een vier-jarige neerwaartse trend die begonnen is in 2011. Dat jaar werd ook gekenmerkt door de top van zilver.

Technische analyse volgens “Elliot Wave” stelt dat we nu in wave 5 zitten. We zitten in de laatste wave, dit betekent dat er nog één daling aankomt. Er zijn sterke voor en tegenstanders van deze technische analyse die gebaseerd is op psychologische gedragingen van de mens. Je kan in deze theorie geloven of niet. Elke mening kan mee in overweging genomen worden om een besluit ten gronde te nemen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

Opportuniteiten in landbouw. En een grondstof die nu goedkoper is dan in 1980

Telkens je Jim Rogers in een interview ziet heeft hij het over landbouw. Het is volgens hem een van de beste investeringen. Mensen moeten immers altijd eten, economische crisis of niet. En het is ook een perfecte bescherming tegen inflatie.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

Dit zijn de tien duurste wijnen ter wereld

In de schappen van slijters is steeds meer plaats voor wijnen uit relatief nieuwe wijnlanden als Argentinië en Zuid-Afrika. Maar in de top tien van de duurste wijnen ter wereld overheerst het traditionele wijnland Frankrijk nog altijd.

Dat blijkt uit een nieuwe inventarisatie van de de Nieuw-Zeelandse wijnsite wine-searcher.com. Deze site registreert sinds 1998 prijzen van wijnen. In de database worden prijzen van bijna 7 miljoen wijnen bijgehouden van ruim 50 duizend handelshuizen.

De top-10 van 'duurste wijnen' bestaat uit gemiddelde prijzen van topwijnen, ongeacht het wijnjaar. De prijzen zijn voor flessen van 0,75 liter. Daarnaast geeft wine-searcher.com de hoogste bekende verkoopprijzen van topwijnen. Een wijn die gemiddeld hoog scoort hoeft dus niet per se de hoogste individuele verkoopprijs te hebben.

Zie ook "Wijn haalt beter rendement dan staatsobligaties en kunst"

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

Het grootste probleem voor goud is niet wat je denkt

Na een stijging maal 7 van de goudprijs in een stierenmarkt van 12 jaar, verkochten beleggers goud massaal in 2013 met de eerste daling in 13 jaar als gevolg. Ook dit jaar staat de goudprijs in het rood, na toch een goede start van het jaar. Is dit een episch boom en bust verhaal binnen een normale marktcyclus of een verandering van menselijk gedrag?

In 2011 raasde de goudprijs nog door naar $ 1.921,17 per ounce. Beleggers zochten massaal dekking tegen inflatie, zwakkere munten en monetaire onrust. Maar met de terugkeer van economische groei in de Verenigde Staten, stoomden aandelen omhoog en brokkelde de goudmarkt af.

Na een goed begin van 2014 door de tragere globale economische groei, de sell-off van de groeilanden en de opmars van geopolitieke spanningen bereikte de goudprijs een hoogste koers in maart van dit jaar. Nu staat de goudprijs weer op het laagste niveau van de laatste 4 jaren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

Oekraïense munt diep in gevarenzone

De Oekraïense hryvnia is dinsdag flink in waarde gedaald en daarmee diep in de gevarenzone terechtgekomen.

Oekraïne slaagde er in oktober in om de waarde te stabiliseren op 13 per Amerikaanse dollar, maar door hernieuwde spanningen met Rusland is die verhouding verslechterd tot een recordstand van 15,85 hryvnia per dollar.

''Dat is ver onder de door het IMF aangegeven gevarenlimiet van 12,5 hryvnia per dollar'', aldus de krant. De geldschieter zou die wisselkoers hebben aangekaart bij de verstrekking van noodsteun aan Oekraïne.