Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 18011 tot 18015
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Nog even en niemand die zich de problemen van Italië nog zal herinneren

[...]

Dat is een ruwe beschrijving van de crisis die we tot op de dag van vandaag nog altijd kennen. Sommige landen, zoals Ierland, Griekenland, Spanje, Cyprus en Portugal hebben bij Europa, de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) om geld moeten bedelen. Dat moet zeer gênant zijn geweest voor de politieke leiders van die landen.

Maar, al die tijd is er een land die door het oog van de naald is gekropen en niet op de intensieve zorgenafdeling van de Trojka is beland – of, moeten we palliatieve zorgen zeggen?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Russen kopen VS auto’s, waarom?

Omtrent de daling van de olieprijs doen heel wat verhalen de ronde. Eén van die verhalen is dat de oliemarkten gemanipuleerd zouden worden door de Amerikaanse banken, die op vraag van de regering in Washington de olieprijs kunstmatig naar omlaag gebracht zouden hebben. Dat zou gebeurd zijn om Rusland economisch op de knieën te krijgen. Het is inderdaad opvallend dat de olieprijs vooral sterk is gedaald na het neerhalen van het Maleisisch vliegtuig boven Oekraïne. Rusland is in belangrijke mate afhankelijk van energie voor zijn Gross Domestic Product (GDP) en het land wordt inderdaad bijzonder hard getroffen door de sterke daling van de olieprijs.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Agenda EU-top: investeringen en Oekraïne

Het aanjagen van de Europese economie door investeringen én de situatie in Oekraïne zijn de twee hoofdonderwerpen van de Europese top van regeringsleiders en staatshoofden deze week in Brussel.

Het lijkt vooral een sessie te worden waarin de leiders open gaan praten over welke richting het op moet gaan. Zware conclusies worden niet verwacht.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Doorbraak: Obama versoepelt embargo tegen Cuba

De Amerikaanse president Barack Obama herziet de kille relatie met Cuba, dat al 55 jaar wordt geregeerd door de gebroeders Castro.

Het eiland zucht vanwege het communistische regime al bijna net zo lang onder een Amerikaans embargo. Obama maakt woensdag bekend dat het wordt versoepeld en dat Washington de betrekkingen wil gaan normaliseren, onder meer met de snelle opening van een ambassade.

Bron: De Telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Rusland geeft banken meer lucht

De Russische centrale bank heeft woensdag nieuwe maatregelen aangekondigd om te voorkomen dat de scherpe daling van de roebel het land in een financiële crisis stort. De nieuwe stappen moeten de banken, die hard worden geraakt door de dalende roebel en de westerse sancties tegen Rusland, meer lucht geven.

[...]