Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 18016 tot 18020
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 12 november 2014

Bank of England pookt het vuur nog verder aan

Het is niet alleen Fed-voorzitter Janet Yellen die wat terughoudend is om de rente te wijzigen. Ook de Bank of England (BoE) meent dat de beste koers een onveranderde koers is.

Volgens The New York Times (NYT) zal de Britse centrale bank de interestvoet ongemoeid laten tot midden volgend jaar.

Dat is opvallend. Nog niet zo lang geleden hebben analisten nog beweerd dat de bank de rente zou verhogen in Q3 – of toch zeker in Q4. De Amerikaanse krant citeert bronnen die een dergelijke renteverhoging pas in augustus 2015 zien gebeuren.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 12 november 2014

Column Kees de Kort | Totale gekte op black friday

De uitkomst van de maandelijkse Amerikaanse MKB-enquête zijn niet helemaal logisch, bij Walmart is black friday dit jaar de inleiding voor een week totale gekte en de Japanse premier Abe dreigt de Japanse economie definitief de nek om te draaien. Op geheel eigen wijze gaat BNR’s economiecommentator Kees de Kort in op de macro-economische stand van zaken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 november 2014

Alan Greenspan: QE heeft niet geholpen

De voormalige president van de Amerikaanse centrale bank, Alan Greenspan, is duidelijk niet te spreken over het monetaire beleid dat door Ben Bernanke en Janet Yellen is gevoerd. De oud Fed president komt nog graag even zijn zegje doen en dat doet hij soms met harde uitspraken.

Alan Greenspan werd door veel mensen beschuldigd dat hij een bubble had gecreëerd binnen de Amerikaanse economie. Zelf wist hij altijd te vertellen dat hij alleen maar heeft gedaan wat goed voor de economie was. Eigenlijk zijn dat woorden waar we niet zoveel mee kunnen. Het resultaat was namelijk dat de Amerikaanse bubble knapte en dat veroorzaakte de financiële crisis.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: woensdag 12 november 2014

Universiteit van Nicosia start met Masters Degree in Cryptocurrency

De universiteit van Nicosia (Cyprus) heeft weer een cryptocurrency primeur. Eerder dit jaar waren ze de eerste universiteit ter wereld waar je, onder andere, je collegegeld kon betalen met Bitcoin. Nu gaan ze ook nog een Masters Degree in cryptocurrency aanbieden en een van de leraren is niemand minder dan Andreas m Antonopoulos. Er is ook een gratis gedeelte, beschikbaar als een online cursus. 615 studenten uit 76 landen hebben zich inmiddels ingeschreven voor het Masters program.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 12 november 2014

3000 banen op de tocht bij truckbouwer Volvo

De Zweedse vrachtwagenbouwer Volvo is van plan 3.000 banen te schrappen in het kader van een herstructureringsprogramma. Dat meldt de Zweedse krant Dagens Industri.