Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 18021 tot 18025
Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: woensdag 12 november 2014

Universiteit van Nicosia start met Masters Degree in Cryptocurrency

De universiteit van Nicosia (Cyprus) heeft weer een cryptocurrency primeur. Eerder dit jaar waren ze de eerste universiteit ter wereld waar je, onder andere, je collegegeld kon betalen met Bitcoin. Nu gaan ze ook nog een Masters Degree in cryptocurrency aanbieden en een van de leraren is niemand minder dan Andreas m Antonopoulos. Er is ook een gratis gedeelte, beschikbaar als een online cursus. 615 studenten uit 76 landen hebben zich inmiddels ingeschreven voor het Masters program.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 12 november 2014

3000 banen op de tocht bij truckbouwer Volvo

De Zweedse vrachtwagenbouwer Volvo is van plan 3.000 banen te schrappen in het kader van een herstructureringsprogramma. Dat meldt de Zweedse krant Dagens Industri.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 12 november 2014

Analyse: De euro als nieuwe wereldmunt

Met de introductie van de euro wordt de dollar als ultieme wereldreservemunt uitgedaagd. De euro is een munt die de transitie mogelijk maakt naar een nieuw geldsysteem, waarin niet langer dollars maar fysiek goud de ultieme reserve is. Deze transitie zal gepaard gaan met een hyperinflatie in dollars en derivaten als papiergoud.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 12 november 2014

Valutaoorlog intensiveert

Internationaal neemt de onrust over het verloop van de valutakoersen toe. De grote economische blokken VS, Japan, China en de eurozone volgen elkaars valutabeleid met argusogen. Valuta oorlogen zijn terug aan het opborrelen na de radicale beslissing van Japan om zijn munt verder te verlagen door middel van een intensivering van de reeds aanzienlijke monetaire versoepeling.

Er was een tastbare kou toen de Chinese premier Xi Jinping en de Japanse president Abe op de APEC-top in Peking elkaar begroette. De spanningen tussen beide landen zijn normaal al hoog maar zijn nog meer opgelopen in de afgelopen maanden. Voor Chinezen is symboliek zeer belangrijk. De foto genomen op de recente APEC-top spreekt boekdelen. De Russische president Poetin staat aan de rechterkant van de Chinese premier Xi Jinping, de Amerikaanse president staat helemaal links, afzijdig tussen de vrouwen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 12 november 2014

Deze grondstof zit in de lift

De uranium spotprijs zat in een scherpe neerwaartse trend in de afgelopen drie jaar. Maar preventieve aankopen in afwachting van de nucleaire herstarts in Japan hebben voor een ommekeer gezorgd. Er is een prijsstijging van meer dan 30 procent sinds juli. Het laatste obstakel voor het herstarten van twee kernreactoren in Japan werd vrijdag weggenomen toen lokale politici goedkeuring verleenden voor een plant om weer online te gaan verleend, meer dan drie jaar na de ramp in Fukushima.

Er zijn berichten dat Japan nog meer kernreactoren zal opstarten wat de prijs van uranium nog meer zal ondersteunen. Japan is de grootste gebruiker van uranium en heeft dus een directe impact op de markt. De populariteit van deze grondstof elders in de wereld blijft laag vanwege de schadelijke gevolgen voor het milieu.