Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 18021 tot 18025
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zaterdag 6 december 2014

Is België ook van plan goud terug te halen?

De Belgische centrale bank onderzoekt de mogelijkheid om al haar goud terug te halen naar eigen land. Het nieuws komt twee weken nadat de Nederlandsche Bank bekendmaakte dat ze een deel van haar goudvoorraad had teruggehaald naar Amsterdam en minder dan een week na het mislukken van het Zwitserse referendum over het terughalen van de goudreserve. Ook stuurde de Franse politica Marine LePen een open brief naar de Banque de France met de oproep om al het Franse goud terug te halen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 6 december 2014

Wells Fargo meest waardevolle bank ooit

Wells Fargo is Citigroup gepasseerd als de meest waardevolle Amerikaanse bank ooit. De financiële onderneming uit San Francisco sloot de afgelopen handelsweek af met een beurswaarde van 285,5 miljard dollar.

Bron: cbs.nl
Geplaatst: zaterdag 6 december 2014

12 Jaar bezuinigingen leveren een verdubbeling van de Staatsschuld op!

Halverwege 2005 was de stand van de langlopende staatsschuld 210 miljard euro; de stand op de financiële balans was 228 miljard euro. In twee jaar tijd is deze vaste schuld van het Rijk met 25 procent toegenomen. De waarde van de kortlopende schuldpapieren van de schat - kist bedroeg eind juni 2005 17 miljard euro. Dit was ruim - schoots lager dan in de twee voorgaande jaren. De betaalde rente op de staatsschuld bedroeg in het eerste halfjaar bijna 5 miljard euro. Bij de vorderingen van het Rijk was halverwege 2005 sprake van een opvallend hoog volume aan uitgezette kasgeldleningen. In het eerste kwar - taal verkocht de Staat voor 1,4 miljard euro aan beurs - genoteerde aandelen.

Bron: stoerejongenzzz.nl
Geplaatst: zaterdag 6 december 2014

Landen met de meeste talenten (NL 7e)

"2014 IMD World Talent Ranking" laat de landen met de meeste talenten zien. Als we spreken over talent, dan hebben we het hier over mensen met de juiste kwaliteiten om een bedrijf tot een succes te maken. Ze hebben een onderzoekje gehouden onder 4.300 ‘international executives’, belangrijke baasjes, en zij vonden dat wij Hollandertjes redelijk getalenteerd zijn… En zo hebben we HIER>>> nog bakken vol positieve lijstjes waar Nederland internationaal goed op scoort.

Natuurlijk hebben we dit lijstje ook weer niet zelf verzonnen of is het gesponsord door de firma Rutte en Co. Het is een onafhankelijk onderzoek van de IMD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 6 december 2014

Waarom stijgen de uraniumaandelen niet?

Sinds het drama in Fukushima gaan de uraniumaandelen door een diep dal. Sinds de zomer echter heeft de uraniumprijs opnieuw een stijging ingezet. De daling van de uraniumprijs in 2011 ging gepaard met stijgende kosten voor de uraniummijnen wat zorgde voor een echt bloedbad. Nu de uraniumprijs opnieuw stijgt, zou je denken dat de uraniummijnen snel volgen. Dit is echter niet het geval, waarom niet?