Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 18036 tot 18040
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Koersdoel Goud omlaag bij Credit Suisse

Koersdoel Goud omlaag bij Credit Suisse 17 december 2014 in Goud

Het koersdoel Goud gaat omlaag bij Credit Suisse. De afdeling Global Metals & Mining hanteert overigens een ander koersdoel voor goud dan het team van technisch analisten. Een jaar geleden was het advies dat goud richting de $1000 per troy ounce zou gaan in 2014. De gemiddelde goudprijs in 2014 is met nog twee weken te gaan uitgekomen op $1265 per troy ounce. Het dieptepunt van de goudprijs lag dit jaar op $1140. De technisch analisten van Credit Suisse zaten er gemiddeld 26,5% naast en ten opzichte van het dieptepunt 14%.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Roebel wint vandaag 14% en MSM houdt zijn bek

Zo opvallend, bij iedere koersdaling van de Roebel ten opzichte van de dollar weet de Mainstream Media niet hoe snel ze de headlines moeten plaatsen.

Maar... de Roebel is intussen zichzelf aan het stabiliseren, en niet zo een beetje ook. Waar je gister nog 75 Roebel kreeg voor een dollar, krijg je er nu nog maar 60. Dat is een behoorlijke comeback. Echter heeft nu.nl geen zin om dit duidelijk te vermelden. Walgelijk.

Dit wekt het idee van eenzijdige voorlichting. Dit is ook hoe de plusjes en de minnen aan het publiek getoond worden.

Update 20:13: Er is inderdaad een klein berichtje verschenen moet gezegd worden onder een vermomde titel: Rusland geeft banken meer lucht. Dat men de nadruk absoluut niet wilt leggen op het opmerkelijke herstel van de Roebel valt op te maken uit het feit dat pas in de laatste zin van het stukje vermelding gemaakt wordt van een stijgende Roebelkoers.

Roebel verliest: Westerse MSN schreeuwt. Roebel wint: MSN verschuilt. Of te wel: Propaganda.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Daling olieprijs gevaar voor schalie-industrie VS

De daling van de olieprijs kan op termijn ook een probleem worden voor de Amerikaanse schalie-revolutie. De olie die van deze velden komt heeft een kostprijs van gemiddeld $60 per vat, wat betekent dat de winning van olie snel minder rendabel wordt. Dat terwijl er zo'n $550 miljard aan geleend geld in deze energiesector zit.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Nog even en niemand die zich de problemen van Italië nog zal herinneren

[...]

Dat is een ruwe beschrijving van de crisis die we tot op de dag van vandaag nog altijd kennen. Sommige landen, zoals Ierland, Griekenland, Spanje, Cyprus en Portugal hebben bij Europa, de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) om geld moeten bedelen. Dat moet zeer gênant zijn geweest voor de politieke leiders van die landen.

Maar, al die tijd is er een land die door het oog van de naald is gekropen en niet op de intensieve zorgenafdeling van de Trojka is beland – of, moeten we palliatieve zorgen zeggen?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Russen kopen VS auto’s, waarom?

Omtrent de daling van de olieprijs doen heel wat verhalen de ronde. Eén van die verhalen is dat de oliemarkten gemanipuleerd zouden worden door de Amerikaanse banken, die op vraag van de regering in Washington de olieprijs kunstmatig naar omlaag gebracht zouden hebben. Dat zou gebeurd zijn om Rusland economisch op de knieën te krijgen. Het is inderdaad opvallend dat de olieprijs vooral sterk is gedaald na het neerhalen van het Maleisisch vliegtuig boven Oekraïne. Rusland is in belangrijke mate afhankelijk van energie voor zijn Gross Domestic Product (GDP) en het land wordt inderdaad bijzonder hard getroffen door de sterke daling van de olieprijs.