Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 18036 tot 18040
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

De best presterende bank van de VS, boven Goldman Sachs.

The Wall Street Journal laat weten dat de Bank of North Dakota (BND) de afgelopen 10 jaar beter heeft doorstaan dan alle Wall Street banken. Beter nog, het rendement op eigen vermogen was groter dan dat van Goldman Sachs. Maar wat maakt precies deze bank zo winstgevend?

Het publieke bank model van de BND is simpelweg meer rendabel en efficiënter dan het private model. Bij de BND wordt winst weer in de bank zelf, de gemeenschap en de staat gestoken in plaats van dat het doorgesluisd wordt naar belastingparadijzen.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

Supermarkt in Arnhem accepteert als eerste van Nederland Bitcoin

De Spar in Arnhem is namelijk de eerste supermarkt in Nederland die bitcoin-betalingen accepteert. Het is ook meteen de veertigste winkel die zich bij Arnhem bitcoinstad aansluit. De op 6 Maart van dit jaar geopende Spar aan het Willemsplein ligt op de looproute tussen het centraal station en de binnenstad.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

Dit zijn de 10 hoogste wolkenkrabbers die nooit werden afgebouwd

Golfstaten hebben een obsessie met recordbrekende hoogbouw.

Maar dat niet alle projecten van de grond komen, toont een ranglijst van ‘Hoogste onvoltooide gebouwen’ aan, die werd gepubliceerd door de Council on Tall Building and Urban Habitat (CTBUH). Business Insider schrijft erover. In de top tien staan vijf onvoltooide projecten uit de regio.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

Hebben hedge funds hun glans verloren?

In 2008 ging Warren Buffett een weddenschap aan met Protégé Partners, een zogenaamd alternative hedge fund. Volgens Buffett zou de S&P500 over een periode van 10 jaar een fonds bestaande uit beleggingen in verschillende hedge funds outperformen.

Protégé Partners mocht hierbij zelf kiezen in welke hedge funds zij zouden investeren. De winnaar zou 1 miljoen USD schenken aan een goed doel. Nu, 6 jaar verder, ligt Buffett duidelijk aan kop…

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

Nieuwe economische crisis is onvermijdelijk

The Bank for International Settlements waarschuwde al enkele keren voor een nieuwe financiële crisis, maar die kreet werd onlangs overgenomen door iemand waar wel degelijk naar wordt geluisterd. Het betreft niet meer of niemand minder dan Martin Wolf, de bekende auteur van financiële columns in The Financial Times.

Wolf, wiens nieuwe boek “The Shifts and the Shocks: What We’ve Learned—and Still Have to Learn—From the Financial Crisis” nog niet zo lang op de markt is, geeft eerlijk toe niet te kunnen voorspellen wanneer die crisis er zal komen. Hij is er echter overtuigd van dat ze onvermijdelijk is geworden.

In een interview met Yahoo Finance editor in chief Aaron Task legde Wolf ook uit waarom dat zo is: er is sinds de grote crisis van 2007-2008 niets fundamenteel veranderd. Er is alleen maar tijd gewonnen, maar niemand heeft de moeite gedaan om de nochtans noodzakelijke hervormingen door te voeren.