Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 18036 tot 18040
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 november 2014

Bitcoin wordt verboden in Oekraïne

Er is één angstaanjagende ‘munt’ die kost wat kost moet worden ingeperkt: Bitcoin. De virtuele valuta Bitcoin wordt verboden in Oekraïne als een wettelijk betaalmiddel. Dit werd gemeld door de officiële vertegenwoordiger van de Nationale Bank van Oekraïne (NBU) op Facebook.

De Oekraïense hryvnia tuimelde nog maar eens in de buurt van een nieuw laagterecord nadat de centrale bank onthulde dat haar reserves opraken en er meldingen waren dat de Russische tanks de grens zijn overgestoken naar de separatistische gebieden in het oosten.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: maandag 10 november 2014

Een derde goudproductie met verlies verkocht

Ongeveer een derde van al het goud dat goudmijnen naar boven halen wordt op dit moment met verlies verkocht, zo bericht Bloomberg. De goudprijs zakte vorige week naar een dieptepunt van $1.137 per troy ounce. Dat is lager dan de all-in productiekosten van een aantal mijnen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 november 2014

Portugal nadert opnieuw de gevarenzone

Jeroen Dijsselbloem’s woorden uit 2012 moeten we goed in de oren geknoopt houden. De Nederlandse minister van financiën verklaarde destijds bij de redding van Cyprus dat de manier waarop dit varkentje was gewassen een voorbeeld voor de toekomst zou worden. Hij gebruikte daarbij het woord ‘template’.

Dat betekent concreet dat bij een volgende bank of bij een volgend land in moeilijkheden ongeveer op dezelfde manier gehandeld zal worden. Er zou met andere woorden beroep gedaan worden op de deposito’s van de particulieren bij de banken om een reddingsoperatie te helpen financieren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 november 2014

De Amerikaanse crisis in beeld

Op dit moment lijkt alles weer helemaal snor te zitten in Amerika. De Amerikaanse economie is weer aan de betere hand en dat is onder andere goed zichtbaar aan de bedrijfsresultaten van de meeste Amerikaanse bedrijven. Deze bedrijfsresultaten zijn immers de afgelopen kwartalen flink verbeterd.

In het begin van het jaar zag het er allemaal nog heel anders uit. De koude winter had er voor gezorgd dat het bedrijfsleven in Amerika even stil kwam te staan. Als gevolg van dit winterse weer konden de meeste bedrijven tijdens het eerste kwartaal niet overtuigen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 10 november 2014

Column Kees de Kort | Een raket is er niks bij

Het aantal banen voor jongeren in de VS neemt toe, het Nederlandse ondernemersvertrouwen neemt toe en de Chinese export naar Hongkong stijgt enorm. Op geheel eigen wijze gaat BNR’s economiecommentator Kees de Kort in op de macro-economische stand van zaken.