Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 1806 tot 1810
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 22 maart 2017

Waarom de Amerikaanse rente verder stijgt

De Amerikaanse Centrale Bank verhoogt dit jaar 3 keer de rentestanden. De groeiramingen voor Amerika blijven gelijk. Het gaat tamelijk goed met zowel de arbeidsmarkt als de economie.

Terwijl in Europa de ECB van Mario Draghi geld blijft drukken als bezeten, zijn ze in de Verenigde Staten al geruime tijd de monetaire versoepeling aan het inperken.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 22 maart 2017

Zijn Poetin en Trump partners?

Bij vele heerst het vermoeden dat zelfs nog voor het huwelijk ‘Trump en Poetin’ van start zou gaan deze al reeds gebroken is. En inderdaad zijn er redenen om aan te nemen dat datgene wat de meeste verwachtte, een hechtere relatie tussen Amerika en Rusland, er niet van komen zal.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 22 maart 2017

WSJ: ‘Trump als een dronkaard die zich vastklampt aan een lege fles gin’

De Wall Street Journal is woensdag in een editoriaal ongemeen scherp voor president Donald Trump. De krant ergert zich in het algemeen aan de spelletjes die de 45ste president van de Verenigde Staten nu al wekenlang speelt en in het bijzonder aan zijn beschuldigingen aan het adres van zijn voorganger Barack Obama, waarvan hij zegt dat die hem liet afluisteren.

Donald Trumps woorden en die van zijn onmiddellijke entourage zijn – in grote mate – een zaak van nationale veiligheid en geloofwaardigheid en al deze zaken bevinden zich nu in de gevarenzone, aldus de zakenkrant:

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 22 maart 2017

Triodos verlaagt spaarrente naar nul procent

Triodos Bank is de eerste bank in Nederland die de spaarrente naar nul procent heeft verlaagd. Dat betekent dat je vanaf nu als spaarder bij deze bank geen extraatje meer hoeft te verwachten aan het einde van het jaar. Triodos, dat zich profileert als duurzaam alternatief voor de grote banken, is daarmee niet de beste keuze voor spaarders die ook graag rendement willen maken. Sterker nog, door de oplopende inflatie en de vermogensrendementsheffing lever je als spaarder ieder jaar wat koopkracht in. Je moet er dus wat over hebben om bij een ‘duurzame’ bank te mogen bankieren.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 22 maart 2017

S&P 500 voor eerst sinds oktober meer dan 1% lager

De Amerikaanse S&P 500 index zakte dinsdag met 1,24% naar 2.344 punten. Normaal gesproken is dat geen uitslag waar we een artikel over schrijven, ware het niet dat dit de eerste koersdaling van meer dan 1% is sinds oktober vorig jaar! Daarmee komt een einde aan een lange reeks van 110 dagen waarin de beurs niet meer dan 1% op de dag verloor.