Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 18056 tot 18060
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

Nieuwe economische crisis is onvermijdelijk

The Bank for International Settlements waarschuwde al enkele keren voor een nieuwe financiële crisis, maar die kreet werd onlangs overgenomen door iemand waar wel degelijk naar wordt geluisterd. Het betreft niet meer of niemand minder dan Martin Wolf, de bekende auteur van financiële columns in The Financial Times.

Wolf, wiens nieuwe boek “The Shifts and the Shocks: What We’ve Learned—and Still Have to Learn—From the Financial Crisis” nog niet zo lang op de markt is, geeft eerlijk toe niet te kunnen voorspellen wanneer die crisis er zal komen. Hij is er echter overtuigd van dat ze onvermijdelijk is geworden.

In een interview met Yahoo Finance editor in chief Aaron Task legde Wolf ook uit waarom dat zo is: er is sinds de grote crisis van 2007-2008 niets fundamenteel veranderd. Er is alleen maar tijd gewonnen, maar niemand heeft de moeite gedaan om de nochtans noodzakelijke hervormingen door te voeren.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

India importeert record hoeveelheid Zilver

Import Zilver India was in 2013 op record niveau. De importbeperkingen op goud, van 4% in januari 2013 naar 10% in augustus 2013, door de Indiase overheid heeft de vraag naar zilver gefundeerd. Dat ondanks het feit dat ook op zilver de importheffingen werden verhoogd. In 2013 importeerde India een record van 5819 ton zilver. Dat is ongeveer 23% van de totale zilverproductie door de mijnsector. De daling in de zilverprijs vorig jaar van rond de 37% heeft een impact gehad op de import van zilver door India.

In 2014 is de zilverprijs met ruim 14% gedaald tot zo ver. In de eerste 3 maanden van 2014 importeerde India maandelijks tussen de 300 en de 500 ton zilver. De twee maanden erna, april en mei, lag de maandelijkse hoeveelheid hoger tussen de 600 en 700 ton. Juni, juli en augustus importeerde het land weer een stuk minder zilver. De hoeveelheden lagen tussen de 200 en 300 ton per maand. De daling van de zilverprijs heeft in augustus voor de hoogste maandimport gezorgd. India importeerde volgens Koos Jansen van Bullionstar 808 ton zilver. Het laatste cijfer van oktober is nog een stuk hoger en is uitgekomen op 1243 ton zilver.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

Banken zijn specialisten in omzeilen regelgeving

In de dagen na het uitbreken van de grote crisis van enkele jaren geleden werden enkele krachtige maatregeln genomen om de ergste schokken op te vangen. Chairman van de Federal Reserve Bank Ben Bernanke, Treasury Secretary Henry Paulson en diens opvolger Timothy Geithner legden een bijzondere slagkracht aan de dag.

De Amerikaanse banken werden gered dankzij het TARP, het Troubled Asset Relief Programma, een programma dat absoluut noodzakelijk was om te voorkomen dat het financieel systeem in elkaar zou klappen. Op korte termijn werd dankzij TARP de economische breekbaarheid voorkomen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

Bullish goud? Daar zijn 6 redenen voor!

Nog nóóit heeft de goudprijs zo hoog gestaan als op donderdag 8 september. Op die dag is een ounce van het edele metaal bijna 2 000 USD waard – we hebben het bedrag naar boven afgerond. Tegenwoordig moet je al goed uitkijken als je koersen wil tegenkomen die boven 1 200 USD per ounce uitsteken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

Backbone "financieel systeem" is gebroken!

Hoe kan een gebroken financieel systeem weer opgelapt worden? Het antwoord op deze vraag is erg belangrijk tegen de achtergrond van de huidige monetaire politiek zoals die door de Amerikaanse centrale bank wordt gevoerd. Want de FED lijkt vast van plan om volgend jaar de rente te verhogen.

Die ingreep zal dan gebeuren tegen de achtergrond van een financieel systeem dat allesbehalve de klappen opgelopen tegen de crisis van 2007-2008 heeft verteerd. De banken zijn gewoon blijven verder doen zoals ze voor het uitbreken van de crisis al bezig waren en dat legt natuurlijk een zware hypotheek op de toekomst.