Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 18061 tot 18065
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

US Dollar. Grootste short ooit.

Er wordt veel geschreven over de dollar. Veruit de meeste analisten zijn negatief. Ze wijzen dan naar de QE programma’s van de FED en beweren dat de Amerikaanse economische groei daardoor kunstmatig is. Dat zowel de stijging van de beurzen als de T-Bills verklaard wordt door monetaire verruiming en dat het wachten is op onvermijdelijke (hyper)inflatie en het ineenstorten van de dollar.

Niet alleen mist men dan de negatieve hefboom; de FED kan 3 triljoen verruimen, de hefboom die in de markten ligt geldt bij krimp net zo. Die moet er ook weer uit. Als de werkelijke krimp daardoor 10 triljoen blijkt, kom je nog steeds 7 triljoen tekort. En kun je heel lang wachten op inflatie.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

Wil Frankrijk ook goud terughalen?

Frankrijk moet onmiddellijk al haar goud terughalen uit het buitenland, zo schrijft de Franse politica Marine LePen van Front National in een open brief aan de Franse centrale bank. Ook schrijft ze in de brief dat Frankrijk moet stoppen met de verkoop van goud. Blijkbaar weet ze nog niet dat al het goud al in Frankrijk ligt...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

Waardering goudmijnen is nu wel zéér aantrekkelijk

Als we zeggen dat de goudprijs een pijnlijke correctie doormaakt de laatste jaren, trappen we in feite een open deur in. Ook de goudmijnen ondergaan de wet van de zwaartekracht. Maar aan iedere selloff komt een einde. Met de wash-out van de laatste jaren kunnen de sterke goudmijnen wel eens verrassend uit de hoek komen de komende maanden.

De topvorming in de goudsector in 2010 – 2011 was een klassiek geval. Men zegt wel eens dat een top een proces is en een bodem een gebeurtenis. Tijdens de topvorming was het sentiment overdreven positief waarbij men geloofde dat de goudprijs eeuwig zou blijven stijgen.

Bron: achterdesamenleving.nl
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

Hoe werkt ons huidige economische systeem eigenlijk?

Met behulp van de - geloof niets, maar probeer zoveel mogelijk te begrijpen als je kunt- strategie ben ik de afgelopen tijd druk bezig geweest om verschillende zaken van het economische systeem uit te pluizen. Dit was leerzaam, avontuurlijk en soms begreep ik opeens wat ze bedoelen met de doos van pandora. Ik deel hier graag mijn reis- en leerverslag in de hoop dat het andere mensen kan helpen om een beter begrip van ons huidige economische systeem te krijgen.

Waarschijnlijk heeft 99% van de mensen geen enkel idee hoe  het huidige economische systeem is ingericht. Bijna niemand kent de precieze mechanismen van hoe geld gemaakt wordt, door wie dit wordt gedaan, hoeveel geld er in totaal in omloop is, wie aan de touwtjes trekt van het geldsysteem, wat voor invloed rente heeft in een systeem, etc. De overige “1%” lijkt goed van deze  onwetendheid te profiteren.

Maar weinig mensen weten hoe ons huidige geldsysteem werkt. Het wordt de hoogste tijd daar verandering in te brengen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

De echt goede reden voor het Zwitsers goudreferendum.

Eric Scheiber laat weten waar het Zwitsers goudreferendum daadwerkelijk over gaat. Namelijk de macht terug geven aan het volk en banken laten werken voor de belastingbetaler, niet andersom.

Centrale banken wereldwijd hebben de afgelopen 6 jaar op ongekende schaal ingegrepen en gemanipuleerd binnen zowel de aandelen-, valuta- als obligatiemarkt. Deze ongekozen instituten zijn maar met 1 ding bezig geweest en dat is het re-distribueren van rijkdom van de ene partij naar de andere. Dit om de koopkracht van nationale munten naar beneden te drukken t.o.v. andere landen om op deze manier een munt te creëren die kan blijven concurreren met andere valuta’s.

Maar een race naar de bodem blijft een race naar de bodem. De uiteindelijke uitkomst is niets meer dan nul, dit zonder medeweten van belastingbetalers wereldwijd die hun koopkracht meer en meer af zien nemen. In Zwitserland zijn grote goudvoorraden door de centrale bank verkocht. Daarnaast is de Zwitserse franc door de Swiss National Bank (SNB) ongezien gekoppeld aan de euro met eventueel catastrofale gevolgen wanneer de Zwitsers hun munt weer gekoppeld willen zien aan goud. De Zwitsers zullen met een berg euro’s achter blijven en een munt die zo sterk is dat het de exportpositie van Zwitserland ondermijnt.