Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 18061 tot 18065
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

Obama tekent deze week voor nieuwe sancties tegen Rusland

President Barack Obama zet eind deze week zijn handtekening onder een wet waardoor Rusland met nieuwe sancties te maken krijgt.

Dat heeft het Witte Huis dinsdag laten weten. Het Congres ging vorige week akkoord met de wet ter ondersteuning van Oekraïne, die de nieuwe sancties toestaat.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

De roebelcrisis breidt uit: 'Als het in Moskou sneeuwt... hagelt het in Parijs en Wenen'

De Russische roebel ging dinsdag - ondanks de wanhoopspogingen van de centrale bank in Moskou - gewoon verder onderuit. De munt heeft sinds maandagochtend al 20 procent van zijn waarde verloren tegenover de euro.

De crisis begint nu ook over te slaan naar Europa. Op de beurzen gingen de aandelen Raiffeisen Bank en Société Générale flink naar beneden. Raiffeisen verloor 10,3% van zijn waarde, Société Générale 7,3%.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

'Nieuwe Roebelcrisis voor de deur en zwaarder dan ooit'

Veel is hetzelfde als tijdens de Roebelcrisis in 1998. De olieprijs keldert, de inflatie gaat richting de 10 procent en de roebel verdampt. En ook de maatregelen komen overeen met 1998, zegt toenmalige inwoner van Moskou en ondernemer Annemarie van Gaal. "Ik schaar alle maatregelen in het rijtje wat ik daar toen zag gebeuren, precies voordat het helemaal tot een escalatie kwam. Toen waren er ook allerlei paniekacties waarbij de banken nog probeerden om de laatste gelden te lokken, maar dat lukte natuurlijk helemaal niet."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

Bereid je voor op een volgende tsunami

De laatste keer dat grondstoffen – en dus ook olie – zich zo negatief hebben gedragen, is echt nog niet zo lang geleden. Zeggen de woorden ‘financiële crisis’ je iets?

Wil je weten hoe het met de economie is gesteld? Of, ben je nieuwsgierig naar de vooruitzichten van een bepaald economisch blok of land?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

FED zal zeer omzichtig te werk blijven gaan

De vooruitzichten voor het beursjaar 2015 zien er niet zo slecht uit, ervan uitgaande dat de meeste centrale banken een ruime monetaire politiek zullen blijven voeren. Uitzondering die de regel bevestigt, is uiteraard de Amerikaanse centrale bank waarvan wordt verwacht dat ze in de loop van het jaar haar basisrente zal verhogen. Maar hoeft de economie niet op een dwaalspoor te brengen. De FED zal namelijk zeer omzichtig te werk blijven gaan, zo omzichtig dat ook de beurzen de ingreep van de FED niet hoeven te vrezen. De meeste analisten zien dan ook geen redenen om te panikeren, het sentiment op de beurzen kan goed blijven.