EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
28
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 18066 tot 18070
Geplaatst op: woensdag 31 december 2014

Hoe is het leven in Yakutsk, de koudste stad ter wereld?

De Siberische stad Yakutsk, op zo'n 8.500 kilometer afstand van de Russische hoofdstad Moskou, geniet om twee redenen internationale bekendheid: de stad speelt een rol in het gezelschapsspel Risk en het is tevens de koudste stad ter wereld.

De 270.000 inwoners trotseren er de meest extreme temperatuurverschillen. De korte, hete zomer kent vaak dagen achtereen met temperaturen boven 30 °C. Eind september valt de winter in en in oktober vriest het de meeste tijd al. Vanaf dan blijft de temperatuur meestal onder de 40°Celsius.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 31 december 2014

China wil de nieuwe wereldbankier worden

China heeft ambities om de rol van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank over te nemen. Dat blijkt volgens Bloomberg-journalist William Pesek uit het feit dat China ervoor koos om Rusland een grote cheque uit te schrijven zodat het land de crisis kan overbruggen, nadat het eerder hetzelfde werd gedaan voor Venezuela en Argentinië.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 31 december 2014

Griekse minister sluit 'Grexit' niet uit

De aankomende verkiezingen in Griekenland kunnen er uiteindelijk toe leiden dat het land de eurozone verlaat, een zogenoemde 'Grexit'. 

De aankomende verkiezingen in Griekenland kunnen er uiteindelijk toe leiden dat het land de eurozone verlaat, een zogenoemde 'Grexit'. 

Dat stelt de Griekse minister van Financiën Gikas Hardouvelis in een woensdag gepubliceerd interview in Het Financieele Dagblad.

''De Grieken willen geen Grexit'', aldus de minister. ''Maar als hun onvrede over de bezuinigingen de overhand krijgt, kun je niet volledig uitsluiten dat het ons toch overkomt. Ik geef geen percentage voor het risico op een Grexit, volgens mij is de kans heel klein. Maar we moeten waakzaam blijven, soms krijgt een proces zijn eigen dynamiek en je weet maar nooit wat je dan overkomt.''

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 31 december 2014

Olie sluit het jaar bijzonder slecht af!

Op deze laatste dag van 2014 dreigen olieproducenten het jaar in mineur af te sluiten. Van WTI weten we al langer dat de koers niet meer boven 60 USD per vat heeft weten uit te stijgen. Maar, nu is ook Brent een grote duik gemaakt.

De kans dat een prijs van 50 USD per vat wordt gerealiseerd, wordt zo wel akelig groot. Wel, voor consumenten is dat natuurlijk goed nieuws. Al zullen overheden, centrale banken en producenten niet echt meteen akkoord gaan met dat standpunt.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 31 december 2014

Experts over 2015: Goud naar $1000 en bullish op VS

Het lijkt bij uitstek de beste koop voor 2015: de Verenigde Staten. Ten minste, als we de voorspellingen van fondsmanagers mogen geloven. Waar het herstel van de economie van de Verenigde Staten in 2014 al een belangrijk thema was, uiten experts ook voor volgend jaar massaal hun enthousiasme over de VS.

Lees verder op Beursplein6.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs