Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 18086 tot 18090
Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 8 november 2014

S&P bevestigt kredietwaardering Portugal

Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) heeft vrijdag de kredietwaardigheid van Portugal bevestigd, met een stabiel vooruitzicht. S&P wees echter wel op de zeer hoge schuld van Portugal en verwacht een zwakkere economische groei voor het land dan eerder gedacht.

De kredietbeoordeling van Portugal blijft op ‘BB’, aldus S&P. Volgens het bureau is er veel vooruitgang geboekt in de schuldpositie van Portugal, daalt de werkloosheid en is er sprake van een duidelijke verbetering in de begroting. Ook stelt S&P dat er belangrijke hervormingen worden doorgevoerd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 8 november 2014

Detroit kan schuld gaan saneren

Detroit mag de geldproblemen waar de Amerikaanse stad onder zucht gaan aanpakken. De rechter heeft vrijdag een plan goedgekeurd, waarmee de failliete autostad er weer bovenop moet komen. 

Detroit liet zich in 2013 failliet verklaren; het bankroet gold als het grootste ooit in de Amerikaanse geschiedenis. De stad vroeg bescherming aan tegen schuldeisers, die samen 13 miljard euro krijgen van de stad.

Van die schulden wordt 5,65 miljard euro kwijtgescholden. Bovendien wordt er de komende tien jaar nog eens 1,1 miljard geïnvesteerd in openbare diensten.

Dankzij het besluit kan Detroit binnen weken uit de staat van faillissement komen, zo is de verwachting.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 8 november 2014

De 'Dollar Standaard' zadelt wereld met problemen op

We leven in een financieel systeem waar de dollar als wereldreservemunt fungeert. Sommigen gaan nog een stapje verder door te verklaren dat de Dollar Standaard van kracht is. Dat zou onder andere moeten blijken uit het feit dat de dollar als wereldreservemunt ook dienst doet om olie en alle mogelijke grondstoffen af te rekenen. Er zijn echter 3 problemen waar de Dollar Standaard ons mee heeft opgezadeld

Een eerste vervelend neveneffect van de Dollar Standard is dat landen die grote voorraden aan valutareserves als gevolg van overschotten op de lopende rekening of betalingsbalans met economische oververhitting geconfronteerd werden wat uiteindelijk resulteerde in een economische instorting.

Japan was daar al in de jaren 80 een voorbeeld van. Maar het beeld werd nog duidelijker toen de grote Aziatische crisis uitbrak in de jaren 90. In beide gevallen kwam er alleen redding doordat de betrokken landen zich uit de problemen leenden om hun bankroete banken te redden. Een grote schuldenberg bleef achter.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 8 november 2014

'Nederlandse gasvoorraad kan langer mee door nieuwe techniek'

Nederland kan langer toe met gas uit eigen bodem dan werd gedacht. Dat komt door nieuwe technieken. Die zijn zo succesvol dat Nederland nog zo'n vijftien jaar zelfvoorzienend kan zijn. 

Dat concludeert TNO na onderzoek, meldt de NOS zaterdag. Eerder werd uitgegaan van tien jaar.

Uit een gasveld kan normaal gesproken zo'n 80 tot 85 procent gas gewonnen worden. Door nieuwe technieken die de afgelopen jaren zijn ontwikkeld lukt het nu ook om de rest eruit te krijgen.

Als een gasveld bijna leeg is, staat er water op de bodem van de put. Daardoor komt het laatste beetje gas niet naar boven. Een van de methoden om dat toch voor elkaar te krijgen is door er zeep bij te doen. Daardoor gaat het water schuimen en komt er toch nog gas mee naar boven.

Bron: hln.be
Geplaatst: zaterdag 8 november 2014

'Vrouw van 9 miljard' doet Wall Street op grondvesten daveren

Ze heeft acht jaar lang "echt geprobeerd om de boel te verzwijgen", maar ze kan het grote geheim niet langer voor zichzelf houden. Alayne Fleischmann, juriste op Wall Street doet een boekje open over de "enorme criminele fraudepraktijken" bij haar voormalig werkgever, de gerenommeerde Amerikaanse bank JP Morgan/Chase. De bank dient een miljardenvergoeding te betalen om strafrechtelijke vervolging door de Amerikaanse justitie te ontlopen.