Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 18086 tot 18090
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

Column Kees de Kort | Emerging markets worden aan alle kanten geraakt

De emerging markets hebben het moeilijk: de olieprijs daalt en de dollar stijgt. En dat raakt de wereldeconomie flink, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

Bijdrage Nederland aan EU blijft tot een de hoogste behoren

brussel – De Nederlandse nettobijdrage aan de Europese Unie behoort nog altijd tot de hoogste in de EU. Dat blijkt uit cijfers die de Europese Commissie vandaag bekend maakt.

Nederland betaalde vorig jaar netto 0,36 procent van het nationaal inkomen, ruim twee miljard euro, aan de EU. In 2004 was dat nog 0,44 procent en Nederland was toen de grootste nettobetaler. De volgende jaren daalde de nettobijdrage aan Brussel, tot onder de 0,3 procent in 2008.

Vorig jaar was België de grootste nettobetaler, al zijn de financiële voordelen voor Brussel daarbij niet meegerekend. Denemarken betaalde hetzelfde als Nederland, Duitsland procentueel iets minder. In euro’s uitgedrukt is Duitsland al jaren veruit de grootste betaler.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

Gaat Rusland in een diepe recessie belanden?

De wonderspreuken van Vladimir Putin lijken niet echt te helpen. Een aantal maanden geleden wist hij nog met trots te vertellen dat de Krim zich had aangesloten bij Rusland. Met deze zet kreeg Rusland een zeer belangrijke handelshaven in handen.

De euforie rondom de Krim lijkt inmiddels wel gevlogen te zijn. Het gaat namelijk helemaal niet zo lekker met de Russische economie. De afgelopen weken hebben we veel tegenvallende macrocijfers ontvangen vanuit Rusland en de oorzaak hiervoor is gemakkelijk aan te wijzen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

Russische economie moet te veel branden blussen en kan zich niet herstellen

Het is gebeurd! Het. Is. Gebeurd! Nu is ook Brent onder de magische grens van 60 USD per vat gedoken. Of dat je dat even magisch vindt, hangt af van je beleggingsstrategie natuurlijk.

Volgens Yahoo! Finance is de oorzaak in het Verre Oosten te zoeken: de Chinese economie zit in het slop en zou baat hebben bij (meer) monetaire stimulusmaatregelen. Dat maakt dat de trage markt en de hoge viscositeit ervan alle andere groeilanden en hun munten zal treffen.

Neem nu Rusland als het  ideale voorbeeld. Ondanks de grootste rentestijging van het voorbije decennium ligt de economie nog altijd plat op haar buik. De Russische centrale bank heeft de rente opgetrokken met 17%, in een poging om de roebel levensvatbaar te houden. Het lijkt erop dat dat niet zal lukken.

[...]

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

Errol Keyner: aanval overheid op vermogen zet door in 2015

Geen beleggingstips voor 2015 in dit artikel. Wel een poging om enkele trends te signaleren die volgend jaar actueel zullen zijn. Columnist Errol Keyner vreest vooral plannen van de overheid om vermogens zwaarder te belasten.

Het begint traditie te worden. Ook in december 2014 zal ik aandelenbeleggers teleurstellen die op zoek zijn naar gouden aan- en verkooptips voor het volgende jaar. De felbegeerde glazen bol is momenteel in gebruik bij vele analisten en marktkenners.