Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 18096 tot 18100
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 3 december 2014

Weidmann: "Manipulatie van valuta is gevaarlijk"

Jens Weidmann van de Bundesbank ontkent dat de ECB opzettelijk de waarde van de euro omlaag drukt. Sterker nog, hij noemde alle vormen van wisselkoersmanipulatie ‘gevaarlijk’. De euro heeft sinds mei meer dan 10% van haar waarde verloren ten opzichte van de dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 3 december 2014

Goud ziet zilveren rand voor het eerst in lange tijd

De minieme stijgingen die de olieprijzen vandaag kennen, zijn genoeg om de vraag naar fysiek goud te doen toenemen. Dat is althans het geval in Azië, meldt Bloomberg.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 3 december 2014

Prijsdaling aan de pomp: buurlanden verlagen prijzen veel sterker

De daling van de olieprijs is wel zichtbaar aan de pomp in Nederland, maar in veel andere Europese landen gaat het harder.

Een overzicht van de verschillen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 december 2014

Grote problemen in Japan

De situatie in Japan wordt er niet beter op. Recent verschenen macrocijfers laten zelfs zien dat de Japanse economie in een recessie is beland en dat zorgt toch voor de nodige kopzorgen. ’s Werelds derde economie is een zwart gat beland en dat heeft diverse oorzaken.

Op jaarbasis is het bruto binnenlands product van Japan gedaald met 1,6 procent. De waarnemers daarentegen hadden een groei van 2,1 procent voorspeld. We mogen dus zeggen dat dit een flinke tegenvaller is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 3 december 2014

$3,5 biljoen gloednieuw geld en de consument gaat erop achteruit

Sinds 2007 heeft de Fed maar liefst 3,5 biljoen dollar het systeem in gepompt. De Amerikaanse staatsschuld is intussen opgelopen tot 18 biljoen dollar volgens de US Debt Clock. In zes jaar tijd is de Amerikaanse staatsschuld zelfs met 80 procent toegenomen. Dat is enorm. Tot 2008, in de 250 jaar dat Amerika bestaat, was de totale staatschuld opgelopen tot 10 biljoen dollar. Daar is in de laatste 6 jaar nog even 8 biljoen bijgekomen.