Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 18101 tot 18105
Bron: TOV Hazel
Geplaatst: maandag 24 november 2014

DNB past locatiebeleid goudvoorraden aan

Om zeker te zijn van een betere risicospreiding heeft de DNB besloten om een deel van de goudreserves terug te halen uit de VS.

Een andere bijkomende reden is ook het consumenten vertrouwen een boost te geven om kenbaar te maken dat we genoeg middelen in Nederland hebben om de crisis te kunnen beteugelen.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 24 november 2014

Bel20-index sluit op hoogste peil in zes jaar

De Bel20-index van de Brusselse beurs is vandaag afgesloten op 3.243,85 punten. Dat was 0,27 procent hoger dan vrijdag en meteen ook het hoogste peil sinds eind juni 2008. Toch heeft de graadmeter nog een hele weg af te leggen om het absolute record te evenaren. Dat werd op 23 mei 2007 bereikt, toen hij afsloot op 4.756,82 punten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 november 2014

Zal een goudgedekte roebel de dollar onttronen?

Rusland is dit jaar verantwoordelijk voor 50% van de aankoop van goud door de centrale banken wereldwijd. De huidige waardering van de Russische roebel kan wel wat steun gebruiken ook. De roebel zakte dit jaar bijna 40% ten opzicht van de Amerikaanse dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 november 2014

Net wat Europa en het IMF niet willen horen: Griekenland zet door om leningen vervroegd terug te betalen

Griekse autoriteiten hebben net bekendgemaakt dat ze zich opmaken voor een laatste onderhandelingsronde met de Europese Unie (EU) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De besprekingen zouden morgen doorgaan

volgens France 24. De Griekse regering hoopt zo goedkeuring te krijgen om de leningen vervroegd af te lossen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 november 2014

Het is niet omdat QE gedaan is dat er geen gevaar meer is. Integendeel...

“Ondanks dat de Federal Reserve een einde heeft gemaakt aan de aankoop van staatsobligaties zal het monetair beleid op z’n plaats blijven”, schrijft MarketWatch,”en dat zal voor een lange tijd het geval zijn.”