Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 18101 tot 18105
Bron: HollandGold
Geplaatst: vrijdag 7 november 2014

Daling goudprijs naar $1.000 bloedbad voor goudmijnsector

Een daling van de goudkoers naar $1.000 per troy ounce zou een waar bloedbad betekenen voor de goudmijnsector. Dat zei Mark Bristow, de CEO van Randgold Resources, tijdens de presentatie van de nieuwste kwartaalcijfers van het mijnbouwbedrijf.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 7 november 2014

Russische roebel opnieuw fors omlaag

Tegen het einde van de ochtend aan noteerde de roebel een waarde van 0,02 dollar, een daling van 3 procent ten opzichte van de openingskoers. De munt staat op een historisch laag niveau.

Donderdag daalde de Russische munt ook al en naar verwachting wordt het de grootste waardedaling in een week sinds de crisis in 2009.

De Russische centrale bank heeft al enkele tientallen miljarden besteed aan het opkopen van roebels om zo de munt op peil houden, maar maakte woensdag bekend voortaan niet meer dan 350 miljoen dollar per dag te willen spenderen.

De roebel is dit jaar tegenover de dollar al 25 procent in waarde gedaald.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 november 2014

Valutaoorlogen steken opnieuw de kop op

Lewis Lehrman is een grote fan van de bekende econoom Milton Friedman. Hij beschouwt Friedman als één van de grootste zo niet de grootste economist van de 20ste eeuw. De Nobelprijswinnaar was een verwoed voorstander van de vrije markt. Iets wat vandaag niet meer zo evident meer is.

In de visie van Friedman moeten we de vrije markt haar werk laten doen, deze zal op de juiste manier de beschikbare liquiditeiten toewijzen. In het kader van zijn International Monetary Order heeft hij echter een grote denkfout gemaakt. Volgens de theorie van de Nobelprijswinnaar zou een dollar van nu dezelfde koopkracht moeten hebben als de dollar van 100 jaar geleden.

Wat dus niet het geval is. En dat heeft volgens Lewis Lehrman te maken met de currency wars. Vlottende wisselkoersen leiden in geval van currency wars tot een race naar de bodem. Iedereen poogt de eigen munt zo goedkoop mogelijk te maken in de hoop zich op die manier een zo sterk mogelijke exportpositie af te dwingen.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 7 november 2014

Ted Butler "daling zilverprijs is onhoudbaar"

Ted Butler “huidige Zilverprijs is onhoudbaar” 07 november 2014 in Zilver

Ted Butler zijn meest recente interview is een must hear. Ted Butler zit ruim 40 jaar in het vak als analist van edelmetaal. Hij staat bekend als zilverbug en publiceert sinds 1996 rapporten over de goud- en zilvermarkt via Butler Research. Ted Butler is goed geïnformeerd over alle ontwikkelingen in de zilvermarkt.

In het interview geeft Butler zijn visie op de fysieke markt van zilver, hoe de zilverprijs wordt gemanipuleerd op de COMEX, de lakse rol van de toezichthouder, hoe de fysieke markt de zilverprijs zal gaan beïnvloeden, de kostprijs van zilver en de groeiende vraag naar zilver door nieuwe toepassingen zoals zonne-energie. Ted Butler verwacht dat er momenteel het moment is ontstaan waarin de zilverprijs zo laag staat dat de fysieke markt de dalende trend zal doen keren. Verder legt hij uit welke rol de bullion banken spelen en beschrijft hij de rol van de zogenaamde technische fondsen die een groot vermogen in beheer hebben.

Het interview van 1 november 2014 duurt iets meer dan 40 minuten en is inmiddels bijna 30.000 keer bekeken. Luisteren naar Ted Butler: Silver Nightmare Will Soon Be Over

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 november 2014

Zijn er alternatieven voor Bitcoin?

Het is nu al enkele maanden geleden dat Mt. Gox bankroet werd verklaard en die klap is Bitcoin nog altijd niet volledig te boven gekomen. Is het u trouwens niet opgevallen dat het opvallend stil is geworden rond deze cyber-crypto currency die bij het begin van dit jaar zoveel ophef veroorzaakte?

Zelfs een benefietconcert kon daar niets aan veranderen. Het vertrouwen in cyber-crypto currencies in het algemeen is sterk afgenomen en dat blijkt onder andere uit de koersevolutie van Bitcoin. Ooit leken die cyber-crypto currencies het beste antwoord op de fiat currencies maar van dat geloof is weinig heel gebleven.

De koers van Bitcoin scheert ook niet langer meer de hoge toppen die ze ooit heeft gescheerd. Maar geen nood, vanuit de hoek van de cyber-crypto currencies zijn nieuwkomers op komst die Bitcoin kunnen vervangen of aanvullen (zelf schrappen wat niet past). En dat zijn niet de Dogecoins, Litecoins en Namecoins van deze wereld.