Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 18106 tot 18110
Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: vrijdag 7 november 2014

Wie die denkt dat het fout gaat met de wereld moet naar deze ontregelende grafieken kijken

Velen van ons hebben het gevoel dat het bergafwaarts gaat met onze wereld. Er is ook veel honger en ellende, en er is de dreigende milieuramp. Maar er is meer.

Er zijn veel minder hongernoden De levensverwachting is sterk gestegen, ook in de arme landen. De kindersterfte is gedecimeerd. Over de hele wereld.

Zelfs natuurrampen eisen door betere infrastructuur en betere hulp veel minder slachtoffers dan vroeger

Bron: faillissementsdossier.nl
Geplaatst: vrijdag 7 november 2014

Londen lost eeuwenoude schulden af

Door de extreem lage rente lost Groot-Britannië obligatieleningen af die dateren uit de tijd dat het land failliet dreigde te gaan als gevolg van speculaties in de slavenhandel. Jaar van uitgifte? U leest het goed, 1720.

Bankiers moeten zich fors achter de oren krabben om zich een moment te herinneren dat de rente op staatsobligaties lager was dan nu. Sterker nog: ze moeten de geschiedenisboeken induiken om een antwoord te vinden. En zelfs dan zullen ze ontdekken dat ze wel erg ver terug moeten bladeren, ja, dat ze vergeefs zoeken. Nooit eerder sinds de uitgifte van ’s werelds eerste staatsobligatie – een lening uit 1517 van de stad Amsterdam die later werd omgezet in staatslening – was de rente zo laag als nu. Deze week daalde de Nederlandse tienjaarsrente naar 1,07 procent, een trend die ook in alle andere Europese landen wordt gevolgd. De Duitse rente is voor het eerst onder de een procent gedoken, een niveau waar Londen nog royaal onder blijft. De Bank of Engeland handhaaft al geruime tijd een rentestand van een half procent, het laagste tarief sinds de oprichting van het instituut in 1694.

Bron: The BIG RESET
Geplaatst: vrijdag 7 november 2014

Willem Middelkoop: Rules for a new global financial order discussed with China

According to Jean-Claude Trichet, former president of the European Central Bank , ‘new rules’ about ‘a new global financial order’ have been discussed with China.

In his speech during the yearly prestigious IFF Forum Mr. Trichet explained a new financial reset was needed because, ‘The global economy and global finance have reached the turning point, after the world has gone through the global financial crisis’

‘A new global financial order is essential in the rapidly changing global economy,and strategic dialogues and cooperation are needed to reform the current system’. according to a statement on the organizers

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 7 november 2014

Ex-kaderlid BNP Paribas Fortis eerste klokkenluider bij Europese Centrale Bank

Een ex-kaderlid van BNP Paribas Fortis heeft een dossier ingediend bij Europese Centrale Bank waarin hij zijn voormalige werkgever beschuldigt van een te rooskleurige voorstelling van bepaalde marktrisico's. Dat schrijven L'Echo en De Tijd vandaag. De procedure is ingeleid tegen BNP Paribas Fortis en zijn Franse moedergroep BNP Paribas.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 november 2014

Zilvermarkt manipulatie mag niet naar buiten komen

interview met Dr Dave Janda geeft William Cohan, schrijver voor kranten als de The Financial Times en de Washington Post, aan dat hij zijn artikel over marktmanipulatie in de zilvermarkt niet gepubliceerd krijgt.

Verslaggever Cohan zegt dat hij met zijn rug tegen de muur staat voor wat betreft zijn mogelijkheden om deze informatie openbaar en gepubliceerd te krijgen. Mochten de aantijgingen en bewijsvoering aangaande manipulatie naar buiten komen en correct zijn, dan zou dit een groter schandaal veroorzaken dan LIBOR. Aldus een furieuze radio host Janda.

In maart 2011 schrijft William Cohan in The New York Times over

Andrew Maguire, klokkenluider in de zaak. Maguire kwam met specifieke informatie aangaande de zilvermarkt manipulatie en voorspelde correct wanneer en hoe die manipulatie plaats ging vinden. De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) concludeerde in September 2013, na 5 jaar onderzoek, dat er geen sprake was van marktmanipulatie in de zilvermarkt. Frappant detail en wellicht toeval is dat 48 uur na deze uitkomst het hoofd onderzoek bij de CFTC David Meister zijn