Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 18106 tot 18110
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 november 2014

ECB heeft nog niet alle kruit verschoten

De evolutie van de beurskoersen in Europa zal in de komende maanden in niet onbelangrijke mate afhankelijk zijn van de evolutie van de rentevoeten. Op basis van de verwachte evolutie van de rente is de kans klein dat we een grote correctie krijgen. Want de Europese Centrale Bank is vanwege de zwakke economische vooruitzichten gedwongen om een ruime monetaire politiek te voeren.

Gezien de lage groei en de matige inflatie verwachten de analisten niet dat de ECB de rente de komende maanden zal verhogen, in tegenstelling tot haar evenknie in de Verenigde Staten en in Groot-Brittannië. Die verschillende verwachtingen over het monetair beleid en over de groeivooruitzichten laten volgens Bank Degroof veronderstellen dat de euro nog lange tijd zwak zal blijven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 november 2014

Japan staat met de rug tegen de muur

Japan staat met de rug tegen de muur, zoveel is zeker. Premier Shinzo Abe heeft gespeeld en verloren, zijn strategie van Abenomics lijkt te zijn mislukt want de Japanse economie is opnieuw in een recessie beland. De Japanse centrale bank koopt massaal obligaties in, waarbij opvalt dat het Government Pension Investment Fund of GPIF anderzijds de posities in obligaties afbouwt. Die afbouw is zelfs groter dan algemeen was verwacht en dat heeft alles te maken met de huidige economische situatie.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: maandag 24 november 2014

Oekraïne verkoopt groot deel van haar goudvoorraad

De centrale bank van Oekraïne heeft een groot deel van haar goudvoorraad verkocht. In de maand oktober werd er 14,3 ton goud uit de kluis gehaald, waardoor er nog maar 26,1 ton goud overblijft. Door de crisis waar het land dit jaar in terecht is gekomen is de waarde van de munt bijna gehalveerd.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 24 november 2014

ECB kan beleggers verlossen van hun goud

"In sommige gevallen is het goud een ongewenst overblijfsel van een door de crisis gedreven beleggingsbeslissing van vijf jaar geleden. Een programma dat erop gericht is dit goud te kopen kan liquiditeit vrij maken die nu nog ligt te slapen." Dat schrijft Deutsche Bank in een update voor beleggers.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 24 november 2014

Joseph Stiglitz: Europa kan zoveel beter…maar doet het veel slechter dan Japan

De Amerikaanse econoom en Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz geeft de eurozone nog niet op, maar het roer moet wel radicaal om.

Het gaat niet lekker met de eurozone. Sterker nog de eurolanden dreigen weg te zakken in een lange periode van malaise, die erger is dan wat Japan sinds het begin van de jaren 1990 heeft meegemaakt.

Dat stelt econoom Joseph Stiglitz in een video-interview met discussieplatform Me Judice.