Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 18116 tot 18120
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

Nederland belastingparadijs? Tweede Kamer weet het niet

Nederlandse fiscale regels zijn aantrekkelijk voor grote multinationals, maar Nederland loopt daarmee niet uit de pas met andere landen als het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Luxemburg.

Grote multinationals zoeken overal in de wereld naar manieren om hun belastingdruk te verlagen. Nederland is aantrekkelijk omdat het winsten uit het buitenland niet nogmaals belast en en geen bronbelasting heft over rente en royalty’s.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

Column Kees de Kort | Have no fear, James is here!

Het rentebesluit van Draghi, inkoopmanagercijfers van de Brics-landen en Amerikaanse miniplusjes. Op geheel eigen wijze gaat BNR’s economiecommentator Kees de Kort in op de macro-economische stand van zaken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

Brief gelekt! -> Steun aan Ierland van ECB is het equivalent van #Trichet die een pistool vasthoudt en tegen je slaap dr

Vandaag heeft The Irish Times een brief gelekt.

Daarin staat te lezen dat de Europese Centrale Bank Ierland heeft gedwongen om hulp te vragen van de bank: het Iers bankensysteem zou geen kapitaal- of noodfondsenn meer krijgen, tenzij het land akkoord zou gaan met de besparings- en herkapitalisatievoorwaarden die voormalig ECB-voorzitter Jean-Claude Trichet had opgelegd in november 2010.

Volgens Business Insider is vooral de laatste zin van ontzettend hoog belang:”De ECB heeft immers altijd volgehouden dat Ierland vrijwillig om steun had gevraagd en eigenlijk zichzelf bankroet verklaarde.”

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

"Dubbel zoveel pensioenen onder armoedegrens door afschaffing pensioenbonus"

De geplande afschaffing van de pensioenbonus zal het aantal mensen met een pensioen onder de armoedegrens doen stijgen. Dat stelt de linkse oppositiepartij PVDA vandaag. In De Morgen laat PVDA-pensioenexperte Kim De Witte verstaan dat jaarlijks zo'n 20 à 25.000 mensen getroffen zouden worden door het wegvallen van de maatregel.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

Goud zit mee gevangen in het China verhaal

Het is een opvallend feit dat de appetijt van de Chinese consumenten naar goud al een tijdje een dalende trend vertoont. Blijkbaar denken veel kandidaat kopers dat de prijzen nog wat kunnen zakken zodat ze mogelijk binnenkort de kans krijgen om goedkoper meer goud in te slaan.

Maar waarschijnlijker is dat de anti corruptie campagne een rol speelt in de gedaalde vraag. Veel cadeautjes in het kader van het binnenhalen van nieuwe orders waren in de vorm van juwelen en daar heeft de regering in Beijing flink het hakbijl in gezet. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de daling van de vraag naar cognac.

Vooral de import van goud vanuit China is sterk gedaald, wat blijkt uit de lagere import uit Hong Kong. Dat is eigenlijk ook de enige betrouwbare indicator die we tot onze beschikking hebben want China zelf publiceert geen cijfers met betrekking tot de import van goud. De daling van de import uit Hong Kong is zelfs aanzienlijk te noemen.