Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 18126 tot 18130
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 24 november 2014

Column Kees de Kort | Inflatie creëren, maar waarom?

ECB-president Mario Draghi heeft iedereen beloofd z’n stinkende best te doen om inflatie te creëren. Macro-econoom Kees de Kort vraagt zich af: “Waarom, hoezo? Niemand weet het.”

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 24 november 2014

Draghi praat rentes Zuid-Europa verder omlaag

De rentes op Zuid-Europese staatsleningen zijn maandag gedaald tot historisch lage niveaus. 

Beleggers speculeren erop dat de Europese Centrale Bank (ECB) uiteindelijk ook staatspapier gaat opkopen om de inflatie en economische groei in de eurozone aan te jagen.

ECB-president Mario Draghi zei vrijdag dat de zorgen over de lage inflatie zijn toegenomen. Hij beloofde dat de centrale bank alles in het werk stelt om te voorkomen dat de doelstelling van net geen 2 procent geldontwaarding buiten beeld raakt. Dat werd door de financiële markten opgevat als een voorbode van ingrijpendere maatregelen dan de ECB tot dusver heeft aangekondigd.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 24 november 2014

Rusland wil vrijhandelszone met Europese Unie

De Russische minister van Buitenlandse Zaken wil een vrijhandelszone maken tussen de Europese Unie (EU) en de Euraziatische Economische Unie (EEU). Door de vliegramp in Oekraïne kwam Rusland in een kwaad daglicht te staan, maar keer op keer blijkt dat het land juist meer economische samenwerking wil met Europa.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 november 2014

Petroplex staat garant voor grote toevoer van olie

Het grootste olieveld in de wereld is momenteel het Ghawar olieveld in Saoedi Arabië. De omvang van dit veld dreigt echter in het niets te verzinken bij het Petroplex veld dat in de Amerikaanse staat Texas werd ontdekt. De omvang van dit veld lijkt alle beschrijvingen te tarten.

Het Ghawar veld is echter over het hoogtepunt heen, het is dan ook al 65 jaar actief. De uitbaters moeten hun uiterste best doen om de oliewinning te verzekeren, ze pompen miljarden liters zeewater in het veld om elke druppel olie te kunnen boven halen. Maar op een bepaald moment zal het toch over en uit zijn.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 24 november 2014

Wat betekent het terughalen van het Nederlandse goud?

Sinds de geboorte van de ECB komt goud steeds meer terug in the picture. Dat is absoluut GEEN toeval! De affiniteit zal zowel privaat als publiek blijven toenemen. Over die tijd zoekt men aftastend naar de *juiste* nieuwe rol/functie van publieke goudvoorraden. Niet in het minst omdat het foute Westerse economisch systeem aan het falen is.