Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 18131 tot 18135
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

Is het Zwitsers goudreferendum de game changer?

Op 30 november gaan de Zwitsers stemmen voor een bindend referendum, waarin wordt geëist  dat de Zwitserse centrale bank (SNB) minstens 20% van zijn centrale bankreserves (omvang bankbalans)  in goud moet gaan aanhouden, terwijl dat nu maar voor 6% het geval is. De maatregel is, volgens de indieners (de populistische rechtse regeringspartij, de SVP), noodzakelijk om de Zwitsers te beschermen tegen het ongebreideld bijdrukken van Zwitserse franken en de waardevernietiging die daarmee gepaard gaat.

Het goudinitiatief bepaalt tevens dat goud niet door de centrale bank mag worden verkocht, en dat al het goud dat in Canada en Engeland in kluizen liggen, circa 300 ton, naar Zwitserland moet worden gebracht. Zwitserland staat met 1.000 ton goud nu al op de zevende plek op het lijstje van grootste goudbezitters. Een positieve uitslag zou betekenen dat er daarnaast ook nog eens direct 1.500 ton bijgekocht moet worden, meer dan de helft van de jaarlijkse mondiale goudmijnproductie.

Het initiatief is een gevolg van de beslissing van de Zwitserse centrale bank om de frank drie jaar geleden te koppelen aan de Euro. Destijds was de maatregel noodzakelijk omdat de onafhankelijke frank steeds sterker begon te worden ten opzichte van andere valuta. In die situatie werden Zwitserse producten en diensten te duur om concurrerend te blijven. Om de eigen munt zwakker te maken en aan de euro gekoppeld te houden heeft de Zwitserse centrale bank veel geld gecreëerd waardoor haar balans sinds de crisis is vervijfvoudigd. De eeuwenoude en roemruchte onafhankelijkheid van de Zwitserse frank kwam na de koppeling met de Euro ten einde en de frank verloor haar aantrekkelijkheid als monetaire vluchthaven.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

Zilveren munten uitverkocht door grote vraag

De US Mint heeft woensdag gezegd dat haar zilveren Eagle munten voorlopig niet leverbaar zijn, als gevolg van de explosief gestegen vraag naar deze beleggingsmunten. Een woordvoerder van het munthuis bevestigde dat dit nieuws niet rechtstreeks naar het publiek is gecommuniceerd, maar alleen naar de grote distributeurs die de munten op de markt brengen.

Het Amerikaanse munthuis zal de productie van de 2014 Silver Eagle verhogen, maar het duurt nog even voordat men daar in de markt iets van merkt. De munten zijn hier en daar al uitverkocht en de voorraden zijn minimaal. Het munthuis zal haar zakelijke klanten op de hoogte brengen zodra er nieuwe voorraad beschikbaar is.

Bron: HollandGold
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

Silver Eagle munten uitverkocht door grote vraag

De vraag naar zilveren Eagle munten is zo groot dat de US Mint het niet meer bij kan benen. De productie van de 2014 munten moet opgeschaald worden om aan de plotseling toegenomen vraag te kunnen voldoen. Beleggers storten zich weer op zilveren munten na de meest recente prijsdaling.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

Nederland belastingparadijs? Tweede Kamer weet het niet

Nederlandse fiscale regels zijn aantrekkelijk voor grote multinationals, maar Nederland loopt daarmee niet uit de pas met andere landen als het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Luxemburg.

Grote multinationals zoeken overal in de wereld naar manieren om hun belastingdruk te verlagen. Nederland is aantrekkelijk omdat het winsten uit het buitenland niet nogmaals belast en en geen bronbelasting heft over rente en royalty’s.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

Column Kees de Kort | Have no fear, James is here!

Het rentebesluit van Draghi, inkoopmanagercijfers van de Brics-landen en Amerikaanse miniplusjes. Op geheel eigen wijze gaat BNR’s economiecommentator Kees de Kort in op de macro-economische stand van zaken.