Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 18131 tot 18135
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 24 november 2014

Wat betekent het terughalen van het Nederlandse goud?

Sinds de geboorte van de ECB komt goud steeds meer terug in the picture. Dat is absoluut GEEN toeval! De affiniteit zal zowel privaat als publiek blijven toenemen. Over die tijd zoekt men aftastend naar de *juiste* nieuwe rol/functie van publieke goudvoorraden. Niet in het minst omdat het foute Westerse economisch systeem aan het falen is.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 24 november 2014

Centrale Bank Zwitserland vreest goudramp bij referendum

Zwitsers mogen stemmen over hun eigen goud.  Dat kan verkeerd uitpakken, zo vreest de centrale bank van het land.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 24 november 2014

Sancties kosten Russen bakken met geld

De westerse sancties tegen Rusland kosten Moskou naar schatting 32 miljard euro per jaar. Dat heeft de Russische minister van Financiën, Anton Siloeanov, maandag gezegd.

De Russische economie wordt ook getroffen door de daling van de olieprijzen. Rusland verliest daardoor nog eens rond de 75 miljard euro aan inkomsten per jaar, becijferde de bewindsman.

Het Westen straft Rusland met een serie sancties vanwege zijn rol in het conflict in Oost-Oekraïne. Ondanks de sancties blijft het Kremlin volhouden niets te maken te hebben met het conflict, dat sinds april al 4000 levens eiste.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 24 november 2014

Olieprijs kan best weer naar 10 dollar !

De olieprijs zakte afgelopen week onder de 75 dollar per vat. Waar eindigt deze sluipende crash? Patrick Beijersbergen acht een verdere prijsdaling goed mogelijk.

De meningen over de olieprijs zijn sterk verdeeld. ‘Peak-oil’-believers – die hameren op de snelle uitputting conventionele olievoorraden – blijven herhalen dat de olieprijs alleen nog maar kan oplopen. De Russische president Vladimir Poetin, de baas van de op één na grootste olie-exporteur van de wereld, bereidt zich juist voor op een dramatische verdere daling.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 24 november 2014

Syngenta schrapt 1800 banen

Het Zwitserse zadenbedrijf Syngenta schrapt wereldwijd 1800 banen. Dat maakte de onderneming maandag bekend.

Het zadenveredelingsbedrijf wil in 2018 zo’n 1 miljard dollar (ruim 800 miljoen euro) hebben bespaard. Volgend jaar zal er door de ingreep al 265 miljoen dollar zijn bezuinigd, door bijvoorbeeld het samenvoegen van laboratoria en verplaatsing van activiteiten naar goedkopere landen.