Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 18136 tot 18140
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Internationaal Energie Agentschap verwacht minder vraag naar olie in 2015

 Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) heeft de prognose voor de vraag naar olie in 2015 voor de vierde keer in vijf maanden verlaagd. 

Dat bleek vrijdag. De olieconsumptie komt in de nieuwe verwachting 230.000 vaten per dag lager uit dan de organisatie in november nog voorspelde.

Het IEA voorziet dat de wereldvraag naar het grondstofproduct komend jaar uitkomt op gemiddeld 93,3 miljoen vaten per dag.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Nederlandse rente daalt verder naar historisch dieptepunt

De vlucht van beleggers naar veilige havens heeft de rente op Nederlandse obligaties vrijdag opnieuw tot een historisch dieptepunt gedrukt. 

Ook de Duitse rente zakte verder ten opzichte van het toch al bijzonder lage peil dat eerder deze week werd bereikt.

Het rendement op Nederlandse staatsleningen van tien jaar daalde in de ochtendhandel tot 0,77 procent. Een week eerder stond die rente nog op ongeveer 0,9 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Renteverhoging helpt roebel niet

De neergang van de Russische roebel houdt voorlopig aan. Vrijdag bereikte de Russische munt een nieuw dieptepunt ten opzichte van de dollar. 

Een dag eerder had de centrale bank van Rusland nog getracht de aanhoudende devaluatie te stoppen met een renteverhoging.

In de ochtendhandel waren voor het eerst meer dan 57 roebels nodig om 1 dollar te kopen, waarmee de munt ongeveer 1 procent goedkoper was dan een dag eerder.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Renteverhoging Fed zal nooit plaatsvinden

Peter Schiff (Europe Pacific Capital founder and CEO) was samen met Chris Geurs (Ultimate Capital portfolio manager) te gast in het programma “After the Bell” op Fox Business. Peter werd geconfronteerd met de vraag waarom de Fed zijn rentetarief nog niet omhoog heeft geschroefd nu het QE programma is afgerond. Bijkomend zijn er onlangs enorm positieve werkgelegenheidscijfers bekend gemaakt. Genoeg reden voor het verhogen van de rente zou je denken.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Column Kees de Kort | Op z'n blauwe ogen

De retail sales in Amerika waren de afgelopen maand onverwacht goed. BNR's macro-econoom Kees de Kort weet wel hoe dat komt.