Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 18146 tot 18150
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 5 november 2014

Roebel bereikt nieuwe laagterecords

De roebel is vandaag verder gedaald naar nieuwe laagterecords. De Russische centrale bank had gewaarschuwd dat ze voortaan haar interventies zou beperken om de achteruitgang van de Russische munt in te dijken. De roebel daalt al een tijd door de crisis in Oekraïne.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 5 november 2014

Column Kees de Kort | Een enorme beuk van de kiezers

De veelzeggende uitkomsten van de midterm elections in de VS, kwakkelen in Engeland en nauwelijks herstel in Europa. Op geheel eigen wijze gaat BNR’s economiecommentator Kees de Kort in op de macro-economische stand van zaken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 november 2014

Europa moet Japans voorbeeld volgen als ze niet hetzelfde lot wil delen

Na een hoogtepunt dat wel vijf weken heeft geduurd, zijn de Aziatische beurzen vandaag slecht begonnen. Vooral energieaandelen hebben rake klappen gekregen,

meldt Bloomberg. Vooral de aanhoudende daling van olieprijzen doen die bedrijven de das om.

Aandelen op de beurs van Tokyo kennen dan weer een lichte groei, nu de resultaten van de verkiezingen in de Verenigde Staten bekend zijn. Zo is het aandeel van Honda 9% geklommen nadat de yen op het laagste niveau staat in zeven jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 november 2014

5 redenen waarom de olieprijs niet op dit niveau kan blijven

De lage olieprijs doet veel olie gerelateerde bedrijven niet goed. SBM-Offshore, Fugro, Shell en verwante bedrijven hebben last van de daling is de prijs van het zwarte goud. Selwyn Duijvestijn van marktgevoel heeft 5 redenen waarom de olieprijs niet zo laag kan blijven.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 5 november 2014

Saoedi-Arabië verlaagt olieprijs

Er is een ware prijzenoorlog aan de gang op de oliemarkt. Saoedi-Arabië verlaagt de prijzen, nadat landen als Irak, Iran en Koeweit dat eerder ook al deden. Ook wordt er veel meer olie op de markt gebracht dan nodig is.