Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 18146 tot 18150
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 december 2014

Hoeveel goud bezit de 1%?

Barclays deed recent een studie bij vermogenden die meer dan $1,5 miljoen bezitten. Zeg maar de 1%.

Blijkt dat deze groep gemiddeld 9,6% van het vermogen in goud heeft gestopt.

In China en enkele landen in het Midden-Oosten gaat het zelfs over 17%-18% van de portefeuille die naar goud gaat.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 15 december 2014

Vernietiging Israël blijft uiteindelijk doel Hamas

De vernietiging van de staat Israël blijft het streefdoel van de islamitische beweging Hamas. Dat heeft de nieuwssite RT.com gemeld, verwijzend naar opmerkingen van Khalil al-Hayya, één van de oprichters van Hamas. ter gelegenheid van de viering van de zevenentwintigste verjaardag van de beweging. De vernietiging van Israël stond in het oprichtingscharter van Hamas en daaraan is volgens al-Hayya al die tijd niets veranderd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 december 2014

ECB is zeker niet verzekerd van succes

De reacties op de afloop van de meest recente meeting van de Europese Centrale Bank blijven binnenlopen. Het zal duidelijk zijn dat het gedrag van de ECB ook in 2015 een factor van doorslaggevend belang kan worden. De meeste behouden het vertrouwen in de ECB.

De CIO View voor december van Asoka Wöhrmann, CIO van Deutsche Asset & Wealth Management, was in dat verband de moeite van het lezen zeker waard. Enkele hoofdpunten willen we u niet onthouden. De ECB gaat waarschijnlijk staatsobligaties opkopen in 2015 en deze vorm van ultra-expansief monetair beleid blijft de aandelenmarkten ondersteunen. Volgend jaar kan dus opnieuw een goed beursjaar worden.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 15 december 2014

OPEC zal daling olieprijs tot $40 niet tegenhouden

De OPEC-landen zullen een daling van de olieprijs richting $40 per vat niet in de weg staan, zo maakte de minister van Energie van de Verenigde Arabische Emiraten Suhail Al-Mazrouei bekend. Ook Rusland en Saoedi-Arabië hebben reeds aangegeven dat de olieprijs naar een natuurlijk evenwicht moet kunnen bewegen dat op basis van vraag en aanbod tot stand komt.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: maandag 15 december 2014

Video: waarom de benzineprijs bij ons - en vooral in de VS - zo laag is

VIDEO

Vorige week was het zelfs voor de eerste keer in de VS mogelijk om voor minder dan 2 dollar een gallon (3,78 liter) benzine te tanken. Een historisch lage prijs. De reden is simpel. De olieprijs keldert in rap tempo. Maar waarom? Die vraag is iets complexer. Daarom deze video.