Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 18146 tot 18150
Bron: Earth-matters.nl
Geplaatst: vrijdag 21 november 2014

Overal in Europa protestacties

(Lang Leve Europa) Vorige week is op allerlei plaatsen in Europa geprotesteerd. We hebben er in Nederland misschien niet zoveel van gemerkt. Daarom hier een klein verslagje. Donderdag 6 november gingen meer dan 100.000 boze Belgen de straat op in Brussel. De Belgische regering wil ingrijpend bezuinigen om het begrotingsgat te dichten, zoals dat heet. En dus zal de pensioenleeftijd worden verhoogd, zal in de gezondheidszorg worden gesneden en zullen de lonen en uitkeringen worden bevroren of verlaagd.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 november 2014

Is het VK klaar voor een renteverhoging?

De situatie in de wereld is inmiddels wel bekend. De Europese centrale bank is nog volop bezig met haar monetaire beleid terwijl de Amerikaanse centrale bank op de rem is gaan staan. Dit heeft alles te maken met de grote verschillen tussen beide economieën. De Amerikaanse economie draait immers weer op volle toeren, terwijl de Europese economie aan het aanmodderen is.

Maar we hebben ook nog te maken met de economie van het Verenigd Koninkrijk. Deze economie heeft de afgelopen maanden de verwachtingen grotendeels verslagen. De macrocijfers zijn flink verbeterd en als gevolg daarvan zijn er steeds meer waarnemers die beginnen te waarschuwen voor een mogelijke renteverhoging. Ook de Bank of England heeft al hier en daar wat woorden laten vallen dat de economie van het Verenigd Koninkrijk klaar is voor een dergelijke renteverhoging.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 november 2014

De moeilijke situatie van Mariupol en wat Poetin nooit heeft mogen doen

Mariupol is een stad in het oosten van Oekraïne. In het oosten ligt Rusland en in het westen, wel… daar bevindt zich het Westen met Europa als de voornaamste vertegenwoordiger.

In een reportage op Bloomberg vertelt Marc Champion het verhaal van Alexander Makarov. Hij is uit Oekraïne afkomstig maar zijn moedertaal is het Russisch – want, vroeger bestond er nog zoiets als Sovjet-Unie, een politieke blok waarin iedereen Russisch sprak.

Makarov is al lang overtuigd van de goede bedoelingen die de Russische president Vladimir Poetin zou hebben. Hij werkt/werkte op de luchthaven van Donetsk. Het stoorde hem dan ook dat alle procedures, handleidingen en veiligheidsmaatregelen in het Oekraïens geschreven en uitgelegd moe(s)t worden, ook al heeft 80% van het personeel daar het Russisch als moedertaal.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 november 2014

Europese economie: deze groeiverwachtingen zijn schokkend

De afgelopen maanden staat bijna alles in het teken van het herstel van de Europese economie. We kunnen beter zeggen: geen herstel van de Europese economie. Want de afgelopen maanden zijn de Europese macrocijfers er niet beter op geworden. Sommige landen kregen zelfs te maken met een flinke terugval.

Als gevolg van die terugval moest de Europese centrale bank al meerdere malen in actie komen. Dit werd gedaan door middel van renteverlagingen. Op dit moment bedraagt de rente nog slechts 0,05%. De economie is er echter duidelijk niet beter op geworden.

Als gevolg daarvan zijn de vooruitzichten voor een aantal Eurozonelanden zeer bedroevend te noemen. Een recent verschenen rapport laat zien dat vooral Italië en Frankrijk het de komende twee jaar lastig gaan krijgen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 21 november 2014

China groeit maar met 7,3 procent: centrale bank verlaagt rente

De Volksbank van China verlaagt een aantal belangrijke rentetarieven in een poging de weggezakte economische groei een impuls te geven. Dat maakte de centrale bank van de op een na grootste economie ter wereld vrijdag bekend.

De rente waartegen financiële instellingen eenjarige leningen kunnen afsluiten bij de Volksbank gaat met 0,4 procentpunt omlaag tot 5,6 procent. De depositorente die banken ontvangen als zij overtollige middelen onderbrengen bij de centrale bank daalt met 0,25 procentpunt naar 2,75 procent.