Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 1816 tot 1820
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 mei 2017

Rijkste mensen ter wereld verliezen $35 miljard op 1 dag

Wanneer de aandelenmarkt in paniek schiet, zijn het de rijkste mensen ter wereld die het meeste moeten inleveren. Microsoft daalde bijvoorbeeld 2,8% waardoor Bill Gates $1 miljard verloor. Amazon daalde 2,2%. Hierdoor verloor Jeff Bezos $1,7 miljard op een dag. De heren zullen er niet minder om slapen, maar de rijkste mensen ter wereld werden gisteren wel op 1 dag $35 miljard armer.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 mei 2017

Koreaans conflict zal wereldeconomie honderden miljarden Euro’s kosten

De toestand op het Koreaanse schiereiland is de afgelopen maanden snel verslechterd waarbij geen van de partijen op dit moment een oplossing voor het conflict ziet. Een echte nachtmerrie zou een conventionele oorlog vormen waarbij ook de wereldeconomie zware schade van zal ondervinden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 18 mei 2017

Werkloosheid Frankrijk voor het eerst sinds 2012 onder 10 procent

De werkloosheid in Frankrijk is in het eerste kwartaal onder de 10 procent gedoken, waarmee het laagste niveau werd bereikt sinds 2012.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 18 mei 2017

Goud heeft het moeilijk

Goud in de verdomhoek, want het geld volgt de stierenmarkt. Aandelen in de lift, goud heeft het moeilijk.  Nu aandelen de pannen van het dak spelen, raken andere activaklasse uit de gratie van beleggers. Vooral goud krijgt de wind van voren.

Week na week koersen de aandelenmarkten hoger. U heeft het hier al tot in den treure kunnen teruglezen, in onze wekelijkse column. Op hetzelfde ogenblik werden we steeds kritischer voor de aanhoudende klim. Steeds meer signalen vertellen ons dat we waakzaam moeten worden, voor de plotse terugkeer van volatiliteit naar de markten. Dit geluid wordt ons steeds minder in dank afgenomen, integendeel, hoe meer we waarschuwen, hoe luider de commentaren uit het publiek. Ze dulden steeds meer tegendraadse geluiden, want de stierenmarkt laat er wat hun betreft geen twijfel over bestaan: dit gaat nog veel langer duren.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 18 mei 2017

Italiaanse premier: Nieuwe sancties Rusland niet vanzelfsprekend

Volgens de Italiaanse premier Paolo Gentiloni is het niet vanzelfsprekend om de Europese sancties tegen Rusland opnieuw met een half jaar te verlengen, omdat Rusland een belangrijke speler is op het internationale toneel. Die boodschap zal hij aanstaande zaterdag bij het eerstvolgende overleg van de G7 in de Siciliaanse stad Taormina proberen over te brengen op zijn collega’s. Eerder deze week was hij nog in Moskou voor een bezoek aan president Poetin.