Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 18156 tot 18160
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 november 2014

Dollar kan financiële markten in beweging brengen

De beleggers kijken met een argwanend oog naar de evolutie van de dollarkoers, die in de afgelopen maanden een duidelijke richting is ingeslagen. De dollar zit opnieuw in een opgaande trend en dat zal vanzelfsprekend niet zonder gevolgen blijven voor de financiële markten. Maar wat kunnen precies de gevolgen zijn van de sterkere dollar? Die dollar kan onder andere meer volatiliteit op de markten veroorzaken. Maar moeten we daar van wakker liggen? Dat blijkt zeker niet de aangewezen houding te zijn.

Beleggers moeten hun langetermijnplannen niet laten ruïneren door volatiliteit op de korte termijn. Correcties vinden nu eenmaal plaats in opgaande markten en periodes met veel volatiliteit zorgen juist voor een kans om aandelen goedkoop aan te schaffen. De recent toename van de volatiliteit in Azië werd veroorzaakt door de valutamarkten en het feit dat de dollar sterker werd tegenover een groot aantal andere munten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 21 november 2014

S&P bevestigt beoordeling voor Nederland

Standard & Poor’s (S&P) handhaaft de kredietbeoordeling voor Nederland. Het vooruitzicht blijft daarbij stabiel. Dat maakte de firma vrijdag bekend.

Nederland heeft de beoordeling AA+ bij S&P. De kredietbeoordelaar denkt dat, ondanks de uitdagingen tot groei van de economie, de regering ,,haar begrotingspositie zal blijven verstevigen”. Het stabiele vooruitzicht toont aan dat de kans op een verandering van de kredietstatus, zowel naar boven of naar beneden, de komende twee jaar kleiner is dan een op drie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 november 2014

Waarom stijgt de goudprijs niet?

Met het goud blijft het moeilijk kersen eten. De goudprijs heeft dit jaar klappen gekregen, waarbij nog niet zo heel lang geleden de technische steun op 1180 dollar naar beneden werd doorbroken. Daardoor werd een verkoopsignaal gegeven dat laat vermoeden dat de goudprijs verder kan terugvallen richting 1000 dollar of zelfs nog lager.

Sommige analisten zijn verbaasd over de bolwassing die het goud (en ook de andere edelmetalen zoals zilver, platina, palladium…) heeft gekregen. Op het eerste gezicht zijn er meer dan voldoende redenen die een stijging van de goudprijs kunnen rechtvaardigen, want een veilige plaats is de wereld zeker niet. En niets laat vermoeden dat die veiligheid in de komende jaren zal toenemen.

De internationale economie wordt geconfronteerd met verschillende geopolitieke risico’s. De situatie in Oekraïne is vooral een bedreiging voor de vooruitzichten in de Eurozone. PIMCO acht de kans klein dat de sancties tegen Rusland uitgroeien tot het niveau dat tegen Iran van kracht is, maar als dat gebeurt zou dat de Eurozone terug in een recessie kunnen duwen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 november 2014

Revolutie in de oliesector

De exploitatie van olievelden heeft in de afgelopen jaren een grondige wijziging ondergaan. Tot dus ver was alleen mogelijk om de olie te ontginnen die uit een moederrots werd gestoten, de olie opgesloten in die moederrots was technisch gesproken niet ontginbaar. Maar daar is verandering in gekomen.

Dankzij technologie van fracking kan nu ook de moederrots zelf ontgonnen waren. Dat is een belangrijke wijziging in de technologie en bovendien eentje die ook belangrijk is voor de toekomstige olie exploitatie. Er kunnen nu namelijk veel grotere hoeveelheden olie naar boven gebracht worden.

Bron: Earth-matters.nl
Geplaatst: vrijdag 21 november 2014

Overal in Europa protestacties

(Lang Leve Europa) Vorige week is op allerlei plaatsen in Europa geprotesteerd. We hebben er in Nederland misschien niet zoveel van gemerkt. Daarom hier een klein verslagje. Donderdag 6 november gingen meer dan 100.000 boze Belgen de straat op in Brussel. De Belgische regering wil ingrijpend bezuinigen om het begrotingsgat te dichten, zoals dat heet. En dus zal de pensioenleeftijd worden verhoogd, zal in de gezondheidszorg worden gesneden en zullen de lonen en uitkeringen worden bevroren of verlaagd.

[...]