Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 18161 tot 18165
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 november 2014

Financieel expert krijgt op televisie les in aardrijkskunde en euro

Iemand van CNBC heeft een wel erg grote flater begaan. Martin Shanahan, directeur van een Iers investeringsagentschap, probeert in dit segment de mogelijkheden uit te leggen voor geïnteresseerde investeerders.

Een van de presentatoren probeert de Ier erop te wijzen dat Ierland zich toch “min of meer” op hetzelfde eiland bevindt als Schotland. In de plaats daarvan krijgt de zogenaamde expert en de maker van een financieel-economisch programma les in aardrijkskunde en valuta.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 november 2014

Maak je vooral geen zorgen om de dalende grondstoffenprijzen!

Niet alleen in Australië lijkt de grondstoffenhausse af te nemen, ook elders in de wereld zijn er tekens aan de wand dat er meer aan de hand is. “De koersen dalen tegen een tempo dat niet meer is gezien sinds de val van Lehman Brothers”, beweert ZeroHedge,”we maken ons wellicht zorgen om niets en in geen geval wijst de dalende trend op een economische zwakte.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 november 2014

Goldman Sachs voorspelt olieprijs van $70

Volgens een recent rapport van Goldman Sachs kan de olieprijs nog verder dalen tot $70. Volgens het uitvoerige rapport is er een overaanbod aan olie op de markt dankzij de schalie boom in de Verenigde Staten. Nog volgens het rapport zou de VS deze maand voor de eerste keer in meer dan 40 jaar (!) meer olie produceren dan Saoedi-Arabië. Tijd om alle olieaandelen te verkopen zou je dan zeggen, maar is dat wel zo?

Als Goldman Sachs zoiets zegt, zal het wel zo zijn – GS is nu eenmaal de Paus van de financiële wereld. Maar … er zit misschien wel een strategie achter bij Goldman Sachs, daarom is het beter om te kijken wat er gebeurt in plaats van wat ze zeggen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 november 2014

Australische economie ligt plat op de buik. Regering maakt plannen om de doodsteek te geven

“Er zijn niet veel zaken waarover economen het eens zijn maar ze zijn het zeker niet eens over voorspellingen voor de economie van Australië”, begint het niet al te positief artikel van The Wall Street Journal (WSJ). Teleurstellende grondstoffenprijzen drijven de mijnindustrie weg uit het land.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 5 november 2014

Roebel bereikt nieuwe laagterecords

De roebel is vandaag verder gedaald naar nieuwe laagterecords. De Russische centrale bank had gewaarschuwd dat ze voortaan haar interventies zou beperken om de achteruitgang van de Russische munt in te dijken. De roebel daalt al een tijd door de crisis in Oekraïne.