Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 18166 tot 18170
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 november 2014

5 redenen waarom de olieprijs niet op dit niveau kan blijven

De lage olieprijs doet veel olie gerelateerde bedrijven niet goed. SBM-Offshore, Fugro, Shell en verwante bedrijven hebben last van de daling is de prijs van het zwarte goud. Selwyn Duijvestijn van marktgevoel heeft 5 redenen waarom de olieprijs niet zo laag kan blijven.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 5 november 2014

Saoedi-Arabië verlaagt olieprijs

Er is een ware prijzenoorlog aan de gang op de oliemarkt. Saoedi-Arabië verlaagt de prijzen, nadat landen als Irak, Iran en Koeweit dat eerder ook al deden. Ook wordt er veel meer olie op de markt gebracht dan nodig is.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 5 november 2014

Goudprijs opnieuw hard onderuit, hoe komt dat?

De goudprijs staat al enige tijd onder druk door het aansterken van de dollar, maar nu lijkt ook de daling van de olieprijs uit te stralen op de edelmetalen. Een lage olieprijs heeft immers een drukkend effect op de inflatie. Ook de zilverprijs ging flink onderuit en staat op het moment van schrijven onder de €400 per kilo.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 5 november 2014

Liever arm dan loonslaaf: zzp’er niet rijk, wel gelukkiger

Mensen die in Nederland werken als zzp’er (zelfstandige zonder personeel) zijn in veel gevallen armer dan werknemers die in dienst zijn bij een baas.

Wel is het zo dat zelfstandigen zonder personeel tevredener met hun werk zijn dan werknemers. Vooral over de aansluiting tussen hun werktijden en hun thuissituatie zijn zzp’ers te spreken. Slechts zes procent van de zzp’ers wil liever een vaste baan in loondienst.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 november 2014

Fed zal pas eind 2015 in beweging komen

Doet de Amerikaanse centrale bank het of doet ze het niet? Dat is de vraag waar momenteel alles om draait. De Fed heeft een verhoging van de rente in het vooruitzicht gesteld en zal nu ook woord moeten houden. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan want het economisch plaatje mag niet uit het oog verloren worden.

Bob Eisenbeis, Cumberland Advisors’ Vice Chairman en Chief Monetary Economist, blikte nog eens terug op de openingsspeech van Janet Yellen bij de Federal Reserve Bank of Kansas City’s Jackson Hole Conference. Zoals verwacht besteedde Yellen veel aandacht aan de arbeidsmarkt.