EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 18166 tot 18170 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 3 februari 2015

Effect QE nu al voelbaar: Banken verlagen rente

Hoezo de kwantitatieve versoepeling van de ECB zal geen effect hebben? De gevolgen zijn nu, na minder dan twee weken, al voelbaar. Een eerste negatieve consequentie van het ECB-beleid is de daling van de rente op spaarboekjes.

Deutsche Bank heeft alvast aangekondigd dat het haar basisrente op spaarboekjes zal verlagen. Voor zover dat nog kon natuurlijk. De Duitse grootbank zakt in ons land naar 0,2 procent, voor wat betreft de basisproducten. De kans is groot dat ook andere spelers dit voorbeeld zullen volgen binnen afzienbare tijd.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 3 februari 2015

10 zaken die u moet weten over Yanis Varoufakis, de Griekse minister die op 48 uur een 'rockster' werd

De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis is er vorige week in recordtempo in geslaagd het Europese establishment de gordijnen in te jagen. Daags na zijn aantreden verklaarde hij dat "(Grieken-)land weigert samen te werken met een commissie van drie partijen die niet eens erkend wordt door het Europees Parlement. Onze eerste daad als regering zal er niet in bestaan de verlenging te vragen van een programma dat we verwerpen. De afspraak die er nu is heeft voor vier jaar deflatie, hoge werkloosheid en armoedeproblematiek gezorgd. Er moet een andere oplossing komen, een betere deal om in de toekomst de Griekse, Europese en eurozone-economie gezond te houden en te laten groeien."

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 3 februari 2015

Wanneer komt de tweede rally in de goudprijs dit jaar?

In een omgeving met deflatie zullen prijzen van commodities dalen. Een uitzondering op deze regel zijn de edelmetalen en in het bijzonder goud. Goud is geen commodity, maar goud is geld. De kracht van goud is in 2014 al enkele malen goed zichtbaar geweest. Na de dollar was goud namelijk de best presterende valuta in 2014.

Enkele voorbeelden uit 2014 waarin goud zijn historische functie (het behouden van waarde) liet zien zijn de stijgingen van de goudprijs in de valuta’s van Argentinië, Rusland en Oekraïne. Ook in begin 2015 gaat goud rustig door. In Euro’s is goud namelijk al 15% gestegen in januari.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 3 februari 2015

"Onenigheid over Griekenland grootste bedreiging voor wereldeconomie"

Osborne gaf de Griekse minister van Financiën naar eigen zeggen de boodschap mee dat "alle partijen verantwoordelijk moeten handelen". "Maar ook wij hebben nood aan een eurozone die het best mogelijke plan voor jobs en groei goedkeurt." Omdat de eurozone voor hen een belangrijke handelspartner is, zijn de Britten erg gehecht aan het goed functioneren en samenwerken van de landen die met de euro betalen.

Zenuwen strak gespannen Varoufakis gaf in Londen geen commentaar nadat hij met Osborne had samengezeten. Zijn woordvoerder prees Groot-Brittannië wel als "een belangrijke medestander in de Europese Unie, vooral voor iemand als Varoufakis, die voor dit land een grote genegenheid koestert".

Lees verder op demorgen.be
Geplaatst op: dinsdag 3 februari 2015

Citigroup verwijderde Zwitserse frank-hedge op ongelukkig moment

Citigroup verloor vorige maand een enorme hoeveelheid geld toen de Zwitserse bank de beslissing nam om de maatregelen om valutaswings te voorkomen in te trekken. Volgens bronnen zou de bank de derivaten die de bank hadden beschermd tegen de verrassingszet van de Zwitserse Nationale bank, niet hebben vernieuwd, zo meldt Bloomberg. Het bedrijf verloor als gevolg hiervan meer dan 200 miljoen dollar in de uren na de aankondiging van de SNB. Eerder werd nog gesproken over een verlies van rond de 150 miljoen dollar.

Het verlies van Citigroup illustreert goed hoe het kan aflopen als investeerders actief zijn in de valutamarkten zonder de valutarisico’s af te dekken. Citigroup werd eerder al uitvoerig onderzocht waarbij werd gekeken of de bank risico’s wel op de juiste manier regelt. Dit gebeurde nadat veel slechte hypothecaire beleggingen ervoor zorgden dat de bank tijdens de financiële crisis meer hulp nodig had van de overheid dan welke andere bank in de Verenigde Staten dan ook. Citigroup werd blootgesteld na de verkoop van opties op de Zwitserse frank aan klanten, die vervolgens niet werden gecompenseerd, meldt Bloomberg op basis van bronnen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs