Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 18171 tot 18175
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 5 november 2014

Liever arm dan loonslaaf: zzp’er niet rijk, wel gelukkiger

Mensen die in Nederland werken als zzp’er (zelfstandige zonder personeel) zijn in veel gevallen armer dan werknemers die in dienst zijn bij een baas.

Wel is het zo dat zelfstandigen zonder personeel tevredener met hun werk zijn dan werknemers. Vooral over de aansluiting tussen hun werktijden en hun thuissituatie zijn zzp’ers te spreken. Slechts zes procent van de zzp’ers wil liever een vaste baan in loondienst.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 november 2014

Fed zal pas eind 2015 in beweging komen

Doet de Amerikaanse centrale bank het of doet ze het niet? Dat is de vraag waar momenteel alles om draait. De Fed heeft een verhoging van de rente in het vooruitzicht gesteld en zal nu ook woord moeten houden. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan want het economisch plaatje mag niet uit het oog verloren worden.

Bob Eisenbeis, Cumberland Advisors’ Vice Chairman en Chief Monetary Economist, blikte nog eens terug op de openingsspeech van Janet Yellen bij de Federal Reserve Bank of Kansas City’s Jackson Hole Conference. Zoals verwacht besteedde Yellen veel aandacht aan de arbeidsmarkt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 5 november 2014

Nederlander schopt het tot miljonair na luie avond

Vliegen in een straaljager. Dat was ooit de ultieme jongensdroom van selfmade miljonair Jitse Groen (36). Nu bezorgt hij maaltijden met zijn bedrijf Thuisbezorgd.nl. Een stuk minder spectaculair, maar het levert hem wel miljoenen op en voor het eerst een plek in de Quote 500, de lijst met 500 rijkste Nederlanders.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 november 2014

Europese crisis is erger dan de Zuid-Amerikaanse

Onlangs verscheen een interessant rapport van de hand van Manuel Ramos-Francia, Ana María Aguilar-Argaez, Santiago García-Verdģú en Gabriel Cuadra-García, 4 medewerkers van de Banco de Mexico. Deze studie verscheen in de Engelstalige editie van Monetaria.

De onderzoekers vergeleken de Europese crisis met de Zuid-Amerikaanse van ruim 30 jaar geleden. De conclusie van het viertal was opmerkelijk: de Europese crisis is erger dan de Zuid-Amerikaanse in de jaren 80. Op de 1ste plaats zijn de onevenwichten groter dan destijds het geval was.

Daarnaast zijn de schulden veel groter in Europa dan de Zuid-Amerikaanse. Een belangrijke handicap (en tevens een opmerkelijk verschil) is dat de landen uit Latijns Amerika destijds nog de kans hadden om hun munten te devalueren. Onder de paraplu van de Eurozone is dat evenwel uitgesloten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 november 2014

Speel voor Zwitser

Veel aandacht bij de “gold bugs” voor een referendum in Zwitserland, dat de Zwitserse Nationale Bank (SNB) zou verplichten om 20% van haar reserves in goud aan te houden.

De “SNB” zou ruim 1700 TON goud moeten aankopen, indien de wet er uiteindelijk van komt. Voorlopig zouden we nog niet heel veel verwachten van dit referendum, momenteel is bijvoorbeeld nog geen meerderheid van de bevolking voorstander.