Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 18171 tot 18175
Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Column Kees de Kort | Op z'n blauwe ogen

De retail sales in Amerika waren de afgelopen maand onverwacht goed. BNR's macro-econoom Kees de Kort weet wel hoe dat komt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Goudmijnen hebben weinig voordelen van goedkope olie

Dalende olieprijzen maken het goedkoper om goud te delven. Dit zou de goudmijnen veel moeten ondersteunen. Maar door de daling van goud van de laatste drie jaar brengt dit toch niet genoeg soelaas. Goudwinning is een energie intensieve industrie en een 20% daling op de olieprijs kan de totale kosten van de goudmijnbedrijven toch maar verminderen met 2% tot 6%.

De meest creatieve en gemakkelijkste manieren om hun werkingskosten te verlagen zijn ook al opgebruikt. Het laatste jaar hebben de goudmijnen een gemiddelde van 20% op de werkingskosten kunnen besparen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Huis duurste straat Londen kost 21,4 miljoen euro

Dat het peperduur wonen is in de Britse hoofdstad is allang bekend, maar nu is ook duidelijk wat de duurste straat van Londen is. Wie op Grosvenor Crescent woont heeft gemiddeld 16,9 miljoen pond (21,4 miljoen euro) voor zijn huis neergeteld. Dan woon je wel bijna in de achtertuin van Buckingham Palace, vlak bij de grote parken van Londen en met een metrostation om de hoek. Ook de Belgische ambassade is in de straat gelegen.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Wat betekent samenwerking met Microsoft voor bitcoin?

Het Amerikaanse softwareconcern Microsoft laat consumenten in de toekomst toe om hun aankopen in de Windows Store en op het Xbox-platform in de virtuele munteenheid bitcoin af te rekenen. Dat heeft Microsoft bekend gemaakt. Voorlopig worden de betalingsmogelijkheden alleen in de Verenigde Staten aangeboden, maar verwacht wordt dat de dienst op termijn ook naar andere landen zal worden uitgebracht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Commodities volop in beweging

De grote bewegingen bij de commodities hebben nogal wat effecten tot gevolg gehad op de financiële markten. Het goedkoper worden van een aantal belangrijke grondstoffen heeft tot gevolg dat het inflatiegevaar steeds verder naar de achtergrond verdwijnt en dat er ruimte komt voor renteverlagingen.

Sneller dan verwacht voerde China een eerste renteverlaging in meer dan 2 jaar door, de depositorente  werd met 25 basispunten verlaagd. Recente matige groeicijfers en de lage inflatie hadden volgens Bank Degroof een nieuwe monetaire versoepeling al in het vooruitzicht gesteld om de economie te ondersteunen.