Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 18171 tot 18175
Bron: Cassandraclub
Geplaatst: vrijdag 21 november 2014

Autoverkoop in Nederland 5% lager dan in 2013

In oktober 2014 werden er volgens het CBS in Nederland 35424 nieuwe auto’s verkocht. Vorig jaar gingen er nog 36311 nieuwe auto’s over de toonbank. In de grafiek hieronder zijn de maandelijkse autoverkopen over de afgelopen 4 jaar.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 21 november 2014

Thomson Reuters ziet vraag naar zilver dalen

Thomson Reuters verwacht dat de zilverprijs gemiddeld op $19 per troy ounce zal uitkomen. In 2013 was de gemiddelde zilverprijs $23,79 waarmee het onderzoeksbureau uitgaat van een daling van 20%. Momenteel komt de gemiddelde zilverprijs in 2014 uit op $19,41 per troy ounce. Met de huidige zilverprijs op iets meer dan $16 lijkt de verwachting $19 redelijk te kloppen.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: donderdag 20 november 2014

DWVB53: Francisco van Jole en Hadjar Benmiloud over bitcoin, media en complotten

In De Week van Bitcoin 53 zijn Francisco van Jole van Joop.nl en Hadjar Benmiloud te gast. Co-host is Aaron van Wirdum van Coincourant.nl. We praten over de ontwikkeling en toekomst van media. Ook praten we over nerds en monetaire hervorming. En over bitcoin uiteraard, waar Hadjar Benmiloud voorstander van is, net als van goud. We spreken over complottheorieën en Willem Middelkoop zijn presentatie Patronen van Bedrog van vorige week.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: donderdag 20 november 2014

Koolstof-bubbel-update: steenkoolmijnen dicht en schalie-olie nieuws

Er wordt ontzettend veel geleend geld geïnvesteerd in de winning van fossiele brandstoffen. Aangelokt door de hoge prijzen van aardgas, steenkool en olie en beloftes over onuitputtelijke voorraden hebben investeerders hun kapitaal geïnvesteerd in teerzand- en schalie-olieprojecten en in boorplatforms om in de poolstreken en in de diepzee te boren. Er is sprake van overinvestering: een koolstof-zeepbel.

Of de investeringen ooit terugverdiend zullen worden is maar de vraag. Oliemaatschappijen hebben de afgelopen jaren al enorme bedragen moeten afschrijven. De produktiekosten stijgen en de prijs van fossiele brandstoffen is aan het dalen, zodat er per vat olie of per ton steenkool steeds minder winst gemaakt kan worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 november 2014

OPEC bekijkt evolutie olieprijs

Op de oliemarkt lijkt de bodem nog altijd niet in zicht. Binnen enkele dagen komen de leden van de OPEC, het kartel van olieproducerende landen, bij elkaar om zich over de evolutie van de olieprijs te buigen. Het is allesbehalve zeker dat er productiebeperkingen aangekondigd zullen worden, veel zal afhangen van de houding van Saoedi-Arabië.

Vorige week streden goede macro-economische cijfers en dalende olieprijzen om de gunst van de belegger, aldus ABN Amro. Centrale bankiers deden nog een duit in het zakje met opmerkingen over hun inflatieverwachtingen, China vierde zijn vrijgezellen dag, Amerika haar ‘Veterans Day’ en met name Europese bedrijven kwamen met hun kwartaalcijfers.