Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 18181 tot 18185
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 december 2014

Goud, zilver en olie. Drie opportuniteiten die op jou zitten te wachten...

In een videopresentatie meent Bloomberg dat een olieprijs van 40 USD per vat best mogelijk is. Wie de volledige uitleg wil krijgen, hoeft maar naar onderstaande video te kijken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 december 2014

Be careful what you wish for.

Het is een waarheid als een koe, maar daarom gaat ze al zolang mee. Nu de Zwitsers in overtuigende meerderheid hebben gekozen tegen het uitbreiden van de goudreserves naar 20% bereiken de initiatiefnemers van dat referendum precies wat ze wilden voorkomen. Geen langzame terugkeer naar de goudstandaard van voor 1999 maar een totale uitverkoop van juist dat goud.

Door nu nee te stemmen, door het goud feitelijk af te schaffen, volgt men de trend naar volledig digitale valuta, zonder koppeling naar dat goud, maar daarmee geeft men impliciet en onuitgesproken onmiddellijk ook de toestemming het te verkopen. De politici hebben daarvoor geen halve woorden nodig. De zitten al verlekkerd naar de goudkoers te kijken. En de Zwitsers dragen inmiddels onmenselijke verliezen door de dodelijke euro koppeling. Het moet ergens vandaan gaan komen. Ze hebben weinig andere keus.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 1 december 2014

‘Uitruil tussen Duitsland en Frankrijk moet basis Europees groeipact zijn’

Europa is wel degelijk op weg naar iets wat op een fiscale unie lijkt, maar dat gaat via de achterdeur. Duitsland en Frankrijk moeten het eens worden over respectievelijk investeringen en economische hervormingen.

Europese Unie heeft altijd een crisis nodig om verder te komen en die dient zich momenteel aan in de vorm van een langdurige periode van extreem lage groei.

Bron: HollandGold
Geplaatst: maandag 1 december 2014

India schrapt omstreden quotum voor import goud

India heeft een einde gemaakt aan de omstreden 80:20 importregel, die voorschrijft dat minstens 20% van het geïmporteerde goud weer naar het buitenland geëxporteerd moet worden. Deze stap komt als een verrassing, omdat men tot voor kort juist rekening hield met nieuwe maatregelen om de import van goud af te remmen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 december 2014

Zwitsers krijgen goud niet klein

Op het moment van schrijven, bevindt de goudkoers zich op 1 178,74 USD per ounce, volgens Bloomberg. Dat is een stijging van 0,9930% tegenover de laatste openingskoer van 1 167,15 USD per ounce. Dat is, met andere woorden, niets.