Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 18191 tot 18195
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

OPEC moet niet langer olieprijs bepalen

Het is volgens de Verenigde Arabische Emiraten (V.A.E.) niet langer aan de OPEC-landen om te bepalen wat de olieprijs moet zijn, zo meldt Gulfnews. In plaats van een prijs vast te leggen moet de olieprijs voortaan bepaald worden door de vraag- en aanbod fundamenten van de markt, zo verklaarde Mubarak Al Ketbi van het staatsbedrijf Abu Dhabi National Oil Co (ADNOC) tegenover de pers.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

Column Kees de Kort | 1,3 miljard winst, dus startsalaris omlaag?

De startsalarissen bij Heineken liggen te hoog, vindt Hans de Ruiter, de hoogste personeelsbaas van de bierbrouwer. BNR’s Kees de Kort vindt het een bijzonder verhaal. "Heineken heeft in 2013 1,3 miljard euro verdiend. Dan zou ik zeggen dat de nood nog niet zo hoog is dat je moet gaan denken over lagere startsalarissen."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

De verwachtingen van 8 goeroes voor 2015

Op de aandelenmarkten wordt er graag geluisterd naar de analisten die een voorspelling durven te doen voor de komende maanden. Vooral de verwachtingen voor het nieuwe beursjaar worden vaak met open armen ontvangen.

Voor de mensen die geïnteresseerd zijn in de meningen van een aantal grote analisten hebben wij zeer goed nieuws. Wij hebben namelijk de verwachtingen van 8 Amerikaanse goeroes voor u op een rijtje gezet.

Voor het beursjaar van 2015 zijn alle 8 goeroes wel positief gestemd. Toch zijn de meeste verwachtingen relatief beperkt. De flinke stijging van de afgelopen jaren zou in een vertraging terecht kunnen komen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

Griekse onrust houdt aan

De zorgen over de politieke toekomst van Griekenland zorgen ook woensdag voor onrust op de financiële markten. 

De rente op Griekse staatsobligaties loopt hard op, terwijl de aandelenbeurs in Athene opnieuw in het rood staat.

De Griekse beurs stond in de ochtendhandel op een verlies van ruim 2 procent, nadat dinsdag al 13 procent werd ingeleverd. Dat was het grootste verlies sinds 1987.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

Hier moeten we volgend jaar rekening mee houden

Het beursjaar zit er alweer bijna op en we willen daarom alvast vooruit kijken naar volgend jaar. We willen op een rijtje zetten waar u volgend jaar als belegger rekening mee moet houden. Een gewaarschuwd mens telt immers altijd voor twee.

Allereerst moet u rekening houden met de onzekerheid in de Eurozone. De ECB heeft een aantal mooie beloftes gedaan, maar kunnen deze beloftes ook ingelost worden? Daarnaast beweegt de inflatie nog steeds rond de 0-lijn en daar zal spoedig een verandering in moeten komen.

De olieprijs kan verder in waarde dalen. Dit heeft alles te maken met de grote voorraden aan olie die onder de Amerikaanse aardbodem zijn gevonden. De technologie zal verbeteren en als gevolg daarvan kan er meer schaalolie naar boven gehaald worden.