Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 18206 tot 18210
Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 20 november 2014

Column Kees de Kort | Europese cijfers net iets boven nul

De Europese cijfers van inkoopmanagers zijn volgens BNR's macro-econoom Kees de Kort 'niet geweldig'. "Om niet te zeggen: heel magertjes."

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 20 november 2014

Goud stroomt massaal naar Azië en het Midden-Oosten

In de maand oktober ging er ruim 150 ton goud vanuit Zwitserland richting Azië. Ook valt op dat de oliestaten in de Golfregio dit jaar stelselmatig goud uit Zwitserland weghalen. Deze grafieken op Marketupdate laten duidelijk zien dat het fysieke goud verschuift richting de surpluslanden in Azië en de olieproducenten in het Midden-Oosten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 november 2014

We hoeven ons geen zorgen te maken over Amerika ?

Nu de Amerikaanse centrale bank een eind heeft gemaakt aan haar opkoopprogramma zijn veel mensen een stuk negatiever geworden. De afgelopen jaren is er namelijk een beeld gecreëerd dat de Amerikaanse centrale bank er voor zorgde dat de Amerikaanse economie handmatig werd gestimuleerd. En dit beeld is voor een groot deel ook zeker waarheid.

En juist omdat de Amerikaanse economie nu op eigen benen moet staan zijn veel mensen bang dat een dergelijke situatie niet lang goed gaat. Volgens deze ‘doemdenkers’ is de Amerikaanse economie namelijk nog niet klaar voor deze volgende stap.

Ook veel economen hebben inmiddels hun twijfels uitgesproken over de Amerikaanse economie. Als gevolg van de vertragende wereldeconomie kan de Amerikaanse economie ook een aantal harde klappen te verduren krijgen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 20 november 2014

Ook Chinezen kopen dit jaar minder goud

Chinezen hebben dit jaar minder goud gekocht dan vorig jaar. Ook zij geloven niet dat er nu slechts sprake is van een tijdelijke correctie. Vorig jaar deden ze dat nog wel en vulden ze het gat op dat Amerikaanse beleggers lieten vallen. Het wachten is op een stabilisering van de goudkoers.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 november 2014

Greenspan en Yellen zijn tot inkeer gekomen. Het is tijd voor goud en tijd om wakker te worden

De spanningen tussen beleggers en de Federal Reserve lopen hoog op. Dat moet alvast blijken uit de aanhoudende geruchten op de handelsvloer dat Yellen de rente gaat verhogen. Bovendien staat de Amerikaanse dollar op het hoogste niveau staat van de voorbije vijf jaar, stelt Bloomberg.