Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 18206 tot 18210
Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

Banken zetten 7 miljard dollar opzij voor boetes: wat hebben ze nu weer misdaan?

De Britse bank HSBC maakte vandaag bekend 378 miljoen dollar (zo'n 300 miljoen euro) opzij te zetten voor een schikking over het manipuleren van valutamarkten. Het is slechts een fractie van de 7 miljard dollar die acht banken volgens persbureau Reuters hebben gereserveerd voor fraudezaken over de manipulatie van valutakoersen. Een bedrag dat nog veel verder kan oplopen. Vijf vragen over het zoveelste schandaal in de bankenwereld.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

ING schaft rentekorting op hypotheek af voor eigen personeel

Nieuwe werknemers van ING krijgen vanaf 1 januari 2015 geen korting meer op de hypotheektarieven van de bank. Voor de huidige werknemers geldt een overgangsregeling van een jaar als zij alsnog een nieuwe hypotheek willen sluiten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

UBS wint. Afgang voor rechters in VS.

Raoul Weil, Zwitsers topbankier, is vrijgesproken. Hij werd beschuldigd van grootschalige fraude. Een blamage betekent dit voor het Amerikaanse gerecht.

Weil werd verdacht heel wat klanten van UBS geholpen te hebben om tot 20 miljard dollar voor de Amerikaanse fiscus verborgen te houden. Geld werd, volgens de aanklager, van de States naar Zwitserland gebracht. Een jaar geleden werd de bankier in Italië aangehouden en aan de VS uitgeleverd. Weil kon tot vijf jaar cel krijgen.

De aanklager trommelde UBS-medewerkers die ook een straf riskeerden. Indien zij tegen Weil getuigden zouden ze strafvermindering krijgen. Volgens de getuigen zou UBS hebben beschikt over verschillende harde schijven op computers. Eentje diende bijvoorbeeld voor de officiële communicatie van de bank, een andere voor de transacties waarbij geld van Amerika naar Zwitserland werd verscheept.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

Goldschmeding nu rijkste Nederlander, dochter Heineken is ‘Brits’ @Quotenet

Weekblad Quote, dat jaarlijks een Nederlandse rijkenlijst samenstelt, heeft zijn werkwijze aangepast. Daardoor is Randstad-oprichter Frits Goldschmeding nu de rijkste Nederlander en verhuist Charlene de Carvalho-Heineken naar een andere lijst.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

Goud en de kotsende kameel

Technisch analisten hebben het misschien al eerder waargenomen. In de goudmarkt is overduidelijk sprake van een kotsend kameel patroon. We weten nog niet of dat positief of slechts nieuws is voor goud.