EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
Bron: BNR.nl
28
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 18206 tot 18210
Geplaatst op: woensdag 24 december 2014

Die 5 procent kwam uit het niets

Na de tweede bijstelling van de derde kwartaal groeicijfers van de Amerikaanse economie staat er een onverwachte hoge groei van 5 procent. BNR's macro-econoom Kees de Kort vertrouwt het niet.

[...]

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: woensdag 24 december 2014

Deze grafiek is allesbepalend voor de economische toekomst

Amerikaanse dollar=schuld en schuld=risico dan is de dollar=RISICO. Toch wil iedereen dollars hebben. Hij is op dit moment sterk en ondanks het risico door zijn schuld wijst alles in de richting dat hij nog zal versterken. En hoe?

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 24 december 2014

Goedkope olie drijft consumptie op

Alleen wie op een andere planeet heeft verbleven, zal niet opgemerkt hebben dat er in ons dagelijks leven iets wezenlijks is veranderd. Energie is veel goedkoper geworden en dat merken we duidelijk op wanneer we gaan tanken of de mazouttank laten voldoen. De vraag is echter of de goedkope olie een zaak van korte dan wel van lange duur zal blijken te zijn.

Op de internationale markten viel de olieprijs sinds juni inderdaad spectaculair terug, waarbij zelfs de bodem nog niet is bereikt. Dat betekent volgens Petercam een stevige duw in de rug voor de koopkracht van de Belgische gezinnen. De daling van de energieprijzen leverde de gezinnen in 2014 een besparing van 185 euro op in vergelijking met 2013. Als de energieprijzen stabiliseren op het huidige niveau komt daar in 2015 nog een extra besparing van 232 euro per gezin bovenop.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 24 december 2014

QE is dood, leve QE!

Over QE gesproken… Waarnemers menen dat we niet mogen schrikken wanneer de Europese Centrale Bank (ECB) al in januari gaat aankondigen dat het zover is voor de eurozone. De schuldige is blijkbaar het ontzettende lage inflatiepeil. Ben je begaan met de manier waarop met je portefeuille wordt omgegaan dan ken je dat bijna vleesgeworden cliché al veel langer.

Maar, in plaats van het voorbeeld van de Federal Reserve te volgen en het monetaire beleid aanpassen aan de wensen van de banken en de financiële sector, zou het volgens VoxEU beter zijn om een QE “voor de mensen” in te voeren. Denk er maar eens aan hoe monetaire versoepeling in essentie werkt: een centrale bank drukt geld om banken uit de nood te helpen en zo hoopt de reële economie er bovenop te helpen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 24 december 2014

Chinese goudmijnen schroeven productie op

Ondanks de daling van de goudprijs blijven Chinese goudmijnen hun productie opschroeven. Terwijl de wereldwijde productie van goudmijnen dit jaar met 3,4% stijgt, zal die in China met ongeveer 15% toenemen. Vorig jaar steeg de goudmijnproductie van China naar een record van 428 ton, maar volgens de laatste schattingen van de China Gold Association kan het volume dit jaar nog verder toenemen tot 470 ton.

Lees verder op Goudstandaard.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs