Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 18221 tot 18225
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

Daling Zilverprijs leidt tot Run Op Zilver

Run op Zilveren Beleggingsmunten 03 november 2014 in Zilver

Run op zilveren Beleggingsmunten afgelopen week door de daling in de zilverprijs. Afgelopen week daalde de zilverprijs met meer dan 6% van $17,19 naar $16,15 per troy ounce. Vandaag begon de zilverprijs onder de $16 maar staat inmiddels weer op $16,19 per troy ounce. Volgens een aantal technische analisten is er nog steeds een negatieve trend in de prijs van zilver met een sterke steun op $14,69.

De vraag is of de fysieke markt een lagere zilverprijs aan kan. De zilverprijs wordt bepaald op de zogenaamde papieren markt. Hier vindt nauwelijks fysieke uitlevering plaats. In de fysieke markt is de verhouding tussen vraag en aanbod compleets anders. De vraag is, zoals wij eerder schreven, groter dan het aanbod. Een stijging in de zilverprijs kan alleen dit verschil oplossen maar zo transparant is de zilvermarkt niet. Inmiddels kan elke recente belegger in zilver daar wel over mee praten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

Werknemer wordt alsmaar armer: Dat is normaal!

Het normale gevolg van een geglobaliseerde wereld is dat we allemaal armer worden. Om inflatie en deflatie beter te begrijpen moet je dat plaatsen in een globale context. Het is onmogelijk om deze termen te begrijpen door enkel te toetsen op lokaal vlak. Lonen staan onder dalende of deflatoire druk en al het andere staat onder stijgende of inflatoire druk.

De grondstofprijzen, de basis van de economie,  worden op een geglobaliseerde wijze gevormd. Het is de vraag en het aanbod op wereldniveau dat de prijs bepaalt. Er mag lokaal een hogere vraag of aanbod zijn het heeft geen enkele invloed op de prijs. De digitalisering heeft hier een grote rol gespeeld.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

Chinezen kopen massaal in de hele wereld vastgoed op

Van Miami tot Lissabon vinden Chinese investeerders steeds nieuwe markten om onroerend goed te kopen.

Koop eens een huis in Miami, raadde de China Economic Weekly, een uitgave van de Chinese overheid, zijn lezers twee weken geleden aan. De huizenprijs is er veertig procent lager dan in Peking, voerde de redactie aan: ten onrechte laten Chinese investeerders Florida links liggen.

De aansporing is tekenend voor de wereldwijde jacht die Chinese investeerders maken op onroerend goed. Tussen april 2013 en maart 2014 waren Chinezen goed voor 24 procent van de vastgoed-aankopen in de Verenigde Staten. Daarmee stonden ze vooraan. Ze richten zich tot nu toe vooral op vakantie- en huurhuizen in staten als Californië, Washington en New York.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

Paul Tudor Jones: commodities dalen tot het jaar 2020

De mensen die de afgelopen drie jaar geïnvesteerd hebben in commodities zullen niet blij terug kijken op deze periode. De afgelopen drie jaar hebben de commodities immers flink waarde moeten inleveren en niemand durft te zeggen of daar binnenkort een einde aan komt.

De goudkevers hebben natuurlijk de goede hoop dat we binnenkort van richting gaan veranderen. De goudprijs heeft immers voor de derde keer steun gevonden rond koers 1180 en een oud gezegde luidt: ‘driemaal is scheepsrecht’. Vanuit dat oogpunt mogen de goudkevers dus inderdaad hopen op een trenddraai.

Een analist die wat minder enthousiast is over de commodities is Paul Tudor Jones. In Amerika wordt er graag geluisterd naar deze man, want in het verleden heeft hij al meerdere keren het gelijk aan zijn zijde gehad.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

Ben Bernanke kwam weer eens aan het woord

De voormalige president van de Amerikaanse centrale bank kwam recent opnieuw aan het woord. De man gaf een privé toespraak in Tokyo over de huidige economische problemen in de wereld. Zoals altijd was Ben Bernanke weer vol lof over de economie van Amerika.

Toch wees Ben Bernanke ook met een beschuldigende vinger naar zijn opvolger, Janet Yellen. De voormalige president van de Fed is namelijk van mening dat Janet Yellen nog een langere tijd de Amerikaanse economie moet stimuleren.

Met andere woorden wil Ben Bernanke het liefst dat zijn methode voortgezet wordt. En dat betekent dat de geldkraan weer volop zal moeten stromen om op die manier de Amerikaanse economie verder te stimuleren. Ben Bernanke gaf namelijk toe dat de Fed op dit moment meer moet doen om banen te creëren.