Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 18221 tot 18225
Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 29 november 2014

Minder dan 1 miljoen arme Hongkong-Chinezen

Het aantal mensen in Hongkong dat in armoede leeft is vorig jaar gedaald tot 970.000, ofwel 14,5 procent van de totale bevolking van de Chinese stad. Dat heeft de hoogste bestuurder van Hongkong, Leung Chun-ying, zaterdag gezegd.

In 2009 waren dat er nog 1,04 miljoen burgers (16 procent). Hongkong is een van rijkste steden ter wereld. ,,We zijn nog niet tevreden. Armoedebestrijding blijft een prioriteit in ons beleid”, aldus Leung.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 29 november 2014

Pompprijs: zo ziet daling olieprijs eruit als je benzine of diesel tankt

Op groothandelsmarkten blijft de prijs van ruwe olie maar zakken. Dat is inmiddels goed zichtbaar aan de pomp, maar de prijsdaling van benzine en diesel gaat een stuk langzamer.

Motorbrandstoffen zoals benzine en diesel worden vervaardigd uit ruwe olie, maar de prijs van ruwe olie bepaalt maar voor een deel wat er gebeurt aan de pomp. Bij de forse daling van ruwe olieprijzen in de afgelopen maanden speelden twee factoren mee die het effect op de pompprijs matigden: de zwakke euro en de belastingdruk.

Bron: ad.nl
Geplaatst: zaterdag 29 november 2014

'Tanken aan de pomp wordt nog goedkoper'

Nu de olieproducerende landen niet in staat blijken de daling van de olieprijs te stoppen, zet deze haar vrije val voort. Daarmee daalt ook de pompprijs voor brandstoffen, soms zelfs op dagbasis, zegt Paul van Selms van consumentencollectief UnitedConsumers vandaag.

Inmiddels is de pompprijs voor benzine twee dubbeltjes per liter goedkoper dan het oude prijsrecord van bijna 1,90 euro. Van Selms verwacht dat het nog veel goedkoper wordt.

'Met elk dubbeltje dat de pompprijs per liter zakt, bespaart een automobilist gemiddeld ongeveer 100 euro. Als de olieprijs werkelijk verder en structureel doorzakt met 10, of mogelijk zelfs 20 dollar dan is er nog wel 100 euro per jaar te verdienen', aldus Van Selms.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 28 november 2014

Olieprijs keldert met 7,8 procent

Ondanks een forse daling van de olieprijs - de prijs voor een vat Texas Intermediate zakte met 7,8 procent tot 67,98 dollar - zijn de Amerikaanse beurzen vandaag voorzichtig positief afgesloten. Dat meldt USA Today.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 november 2014

Fracking werkt niet aan 70 dollar voor een vat olie

Bloomberg New Energy Finance deed een onderzoek omtrent de toekomst van de industrie van schaalolie en –aardgas in de Verenigde Staten. Aan een olieprijs van 75 dollar per vat of daaromtrent blijkt deze sector nauwelijks een toekomst te hebben. Steeds meer bedrijven actief in fracking dreigen in de rode cijfers te belanden.

In maar liefst 19 regio’s in de VS dreigt de ontginning te worden stopgezet wanneer een stijging van de olieprijs in de komende maanden zou uitblijven. Sommige velden hebben een kostprijs voor de ontginning die ver boven de huidige ligt. Al deze velden zijn samen goed voor een productie van ongeveer 425.000 vaten ruwe olie en aardgas.

Het leek enkele jaren geleden inderdaad wel een sprookje: de ontdekking van grote hoeveelheden schaalolie en –gas zouden de Verenigde Staten toelaten om binnen enkele jaren volledig onafhankelijk te worden van externe export. Inmiddels wordt er al een toontje lager gezongen, de makkelijk ontginbare voorraden raken stilaan opgebruikt.