Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 18231 tot 18235
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 28 november 2014

Overaanbod doet prijs ruwe olie dalen doet economie achteruitgaan doet prijs ruwe olie dalen doet…

Gisteren heeft OPEC, en dan vooral Saudi-Arabië, dan tóch niet beslist om de productie te verminderen. Daarmee gaat het kartel in tegen de wensen van alle andere leden om de olieprijzen te ondersteunen – en hun olieafhankelijke economieën terug op gang te krijgen. Dat heeft natuurlijk een serieuze impact gehad op de koers van ruwe olie.

En, alsof dat nog niet genoeg is, heeft een analist deze voorspelling gemaakt op Bloomberg, de dag voor de OPEC-vergadering:”Markten zullen zeker opmerken dat het overaanbod nog een lange tijd zal aanhouden en zullen ze daarop reageren. En, dan krijg je het scenario van 2008 (…) waarin olie nog veel verder zal wegzakken [tegenover de huidige koers].”

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 28 november 2014

Inflatie eurozone kruipt weer iets dichter naar het nulpunt

De inflatie in de eurozone is in november iets gedaald in vergelijking met een maand eerder. Dat meldde Europees statistiekbureau Eurostat vrijdag op basis van een eerste schatting.

Het gemiddelde prijspeil steeg in november op jaarbasis met 0,3 procent. In oktober stegen de consumentenprijzen in de eurolanden met gemiddeld 0,4 procent. Door de afzwakking blijft de inflatie nog verder weg van het door de Europese Centrale Bank (ECB) gewenste niveau van krap 2 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 28 november 2014

Italiaanse werkloosheid naar recordniveau

De werkloosheid in Italië is in oktober gestegen naar een nieuw record. Van de beroepsbevolking zat 13,2 procent zonder werk, tegen 12,9 procent een maand eerder. 

Dat blijkt uit voorlopige cijfers die het nationale statistiekbureau vrijdag heeft gepubliceerd.

De werkgelegenheid in Italië lijdt onder de langste recessie sinds de Tweede Wereldoorlog. Vooral jongeren tussen de 15 en 24 jaar zijn daarvan de dupe. Van die groep zit inmiddels 43,3 procent werkloos thuis, tegen 42,7 procent in september.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 november 2014

OPEC staat voor moeilijke keuze

De recente daling van de olieprijs heeft de oliemarkt aardig op zijn kop gezet. Grosso modo is het kamp van de olieproducerende landen in twee kampen verdeeld: zij die een hogere prijs willen (en dus de productiequota willen terugschroeven) en zij die marktaandeel willen behouden. Venezuela heeft al aangekondigd niets te willen weten van een productieverlaging.

De meeting van de OPEC (de organisatie van olie-exporterende landen) vandaag in Wenen zal volgens BNP Paribas meer dan gewone aandacht krijgen. De olieprijs is sinds het tweede kwartaal van dit jaar met ongeveer een derde teruggevallen. De zwakke vraag naar olie als gevolg van een weifelende wereldeconomie en een hoger aanbod door de sterke opmars van schalie-olie in de Verenigde Staten zijn, hier niet vreemd aan.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: vrijdag 28 november 2014

Grondstoffenprijzen naar laagste niveau in vijf jaar

Door de daling van de olieprijs worden ook grondstoffen steeds goedkoper. Bloomberg bericht dat een mandje van 22 grondstoffen in vijf jaar tijd niet zo goedkoop is geweest als nu. Ook edelmetalen worden door de lagere olieprijs goedkoper, enerzijds door afnemende vrees voor inflatie en anderzijds door lagere productiekosten.