Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 18236 tot 18240
Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 1 november 2014

Autoverkopen in oktober verder gedaald

De autoverkopen in Nederland lopen nog altijd terug. In oktober werden er in totaal 35.424 nieuwe auto’s verkocht, 891 ofwel bijna 2,5 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar.

Opgeteld over de eerste 10 maanden van dit jaar rolden er 319.534 wagens de showrooms uit. Op jaarbasis komt dat neer op een daling van ruim 5,3 procent. Het consumentenvertrouwen trekt nog steeds onvoldoende aan en het politieke gesteggel over de bijtellingsregeling van afgelopen weken zorgt ook nog voor veel onduidelijkheid. Daar zijn autodealers niet bij gebaat.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 1 november 2014

5 x meer geld in omloop sinds 2007 maar de slechts mogelijke belegging die je kon doen, is goud

Goud en zilver zochten de voorbije dagen nieuwe dieptepunten op en noteren nu op het laagste niveau van de afgelopen 4 jaar.

De berenmarkt blijft in volle gang en beleggers (waaronder mezelf) geraken stilaan moedeloos.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: zaterdag 1 november 2014

Hoera! De Bitcoin whitepaper is vandaag 6 jaar.

Hiep Hiep! Bitcoin is vandaag een beetje Jarig. 1 november 2008 publiceerde Satoshi Nakamoto namelijk zijn plannen in de inmiddels beroemde Bitcoin whitepaper. De whitepaper is eerder al vertaald in het Nederlands, een aanradertje voor iedereen die geinteresseerd is in Bitcoin. Binnenkort is er weer wat te vieren want op 3 januari vieren we de geboorte van de Blockchain, met het zogenaamde genesis block. Twee keer per jaar jarig zijn, wie wil dat nou niet?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 1 november 2014

De moeder van alle bubbles is al lang onder ons

Het verhaal is inmiddels maar al te goed bekend: de centrale bankiers hebben een enorme bubble geblazen door de wereld met goedkoop geld te overspoelen. De bedoelingen waren vanzelfsprekend goed, alles was er op gericht om de economie uit het dal te sleuren waar deze door de grote crisis van 2008-2009 was in gedoken.

Op dat moment waren er weinig keuzes te maken. De Amerikanen kozen voor het op grote schaal drukken van dollars die in het systeem gepompt werden. De Europeanen keken de andere kant op en gingen resoluut voor besparingen. We zijn nu enkele jaren later en het moment zou daar moeten zijn om vast te stellen wie de juiste keuzes heeft gemaakt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 1 november 2014

AAA-status Noorwegen veilig bij S&P

De allerhoogste kredietstatus ‘AAA’ van Noorwegen bij kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) is voorlopig niet in gevaar. S&P bevestigde vrijdag de hoogste Noorse kredietwaardering op basis van de sterke economie, de goede financiële positie en het stabiele beleidsklimaat van het land.

De vooruitzichten voor de ‘AAA’-status van Noorwegen zijn stabiel, aldus S&P. Volgens het bureau blijft er politieke stabiliteit in Noorwegen en is de economie veerkrachtig. S&P denkt dat de Noorse economie dit jaar met 1,5 procent zal groeien en dat de groei gemiddeld 1,7 procent zal bedragen in de periode tot en met 2017.