Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 18236 tot 18240
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Russische economie zit diep in de problemen

Inmiddels is de situatie in Rusland wel bekend. Door het politieke spelletje dat gespeeld is door Vladimir Putin is het land in de problemen gekomen. Ze hebben weliswaar de Krim nog steeds onder hun hoede, maar daar houdt het feestje ook wel mee op.

Er zijn namelijk grote kopzorgen voor de beleidsmakers in Moskou. De Russische economie is in een vertraging terecht gekomen en daarmee is er een eind gekomen aan de rooskleurige vooruitzichten die de meeste waarnemers aan het begin van dit jaar nog stelden.

De afgelopen maanden zijn er ook genoeg dingen veranderd. Door het conflict met Oekraïne heeft Rusland een aantal economische sancties over zich heen gekregen. Deze sancties zorgen er voor dat het voor de Russische bedrijven steeds moeilijker wordt om handel te drijven met de buitenwereld.

Bron: stoerejongenzzz.nl
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Wie heeft het beste pensioenstelsel ter wereld (NL 3e!)

Heeft Nederland het beste pensioenstelsel ter wereld? Nou, zo slecht doen we het niet met een de derde plaats. Alleen onze Deense en Australische vrienden doen het beter, maar niet eens zo veel. Dit hebben we weer niet zelf bedacht natuurlijk, maar dit is onderzocht door het Australian Centre for Financial Studies (ACFS). Oftewel: wederom drie hoeraatjes voor ons prachtige Nederland. Want zie ook de andere onderzoeken: het bewijs blijft zich maar opstapelen en daaruit blijkt dat er geen land zo mooi is om in te wonen als ons eigen kleine fijne landje..

Denemarken heeft het beste pensioenstelsel ter wereld, gevolgd door Australië en Nederland. In China, India, Japan en Zuid-Korea tarief hebben ze de slechtste pensionstelsels volgens de onderzoekers van Mercer.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Europese olie-import neemt verder af

De olieprijs is flink gedaald. Een vat Brent-olie kostte in juni nog $111. Half november hoef je nog maar $80 dollar te betalen: 28% minder.

De olieprijs daalt zo snel omdat er minder vraag is naar olie. De VS importeert steeds minder olie en uit de nieuwste cijfers blijkt dat ook Europese landen steeds minder olie importeren.

Volgens de JODI-database importeert Nederland steeds minder aardolie. In de grafiek hieronder is de aardolie-import sinds mei 2011 weergegeven.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Best verzekerde volkje? Dacht het niet!

Nederland wordt vaak neergezet als het best verzekerde volkje ter wereld, maar niets is minder waar. Uit de nieuwste editie van Verzekerd van Cijfers blijkt dat Nederland eigenlijk tot de middenmoters behoort en dat Nederlandse consumenten en bedrijven samen minder geld uitgeven aan verzekeringen dan bijvoorbeeld Franse, Belgische en Engelse.

Als je naar de gemiddelde premieomzet per inwoner kijkt, dan zou je op het eerste gezicht zeggen dat Nederland een goed verzekerd volk is. Sterker nog: Nederland staat van alle EU-landen op plaats 2, net onder Zwitserland. Volgens Rudi Buis, woordvoerder van het Verbond, is het echter te kort door de bocht om landen sec op die manier te vergelijken. “Nederland is een van de weinige landen met een privaat zorgverzekeringsstelsel. Dat wij hoog bovenin die lijst staan, is dus vooral te danken aan de verplichte zorgverzekeringspremie die iedere Nederlander moet afdragen. In andere landen worden de zorgkosten bijvoorbeeld via het belastingstelsel binnengehaald en die zijn dan niet meegenomen in de totale premieomzet.”

Zou je de zorgpremie weglaten, dan ontstaat een heel ander plaatje. “Van alle 26 EU-lidstaten staat Nederland dan op de tiende (in plaats van de tweede) plaats; een middenmoter dus”, aldus Buis. De gemiddelde premieomzet per inwoner is dan ruim tweeduizend euro; in Zwitserland, dat op nummer 1 staat, is dat bijna vijfduizend euro. Consumenten en bedrijven uit Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Finland, Luxemburg, Noorwegen, Zweden, België en Frankrijk betalen ook meer verzekeringspremie dan Nederland.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

De Impact van de lage olieprijs

Sinds afgelopen zomer is de olieprijs met meer dan 26% gedaald, een fenomeen dat zich ook in 2008 en in 2011 voordeed. Dit maal lijkt het allemaal structureler van aard, omdat de productie van olie en gas in de Verenigde Staten alleen maar toeneemt en de andere olieproducerende landen hun productie niet willen of kunnen verminderen.

Daar komt bij dat de Europese economie nauwelijks groeit en de groei van de Chinese economie naar beneden is bijgesteld, wat inhoudt dat de consumptieve groei achterblijft bij de productie. De Amerikaanse groei is weliswaar robuust, maar sinds 2000 missen daar de milieumaatregelen hun effect niet. Elektrische auto's, zuinigere motoren, alternatieve energiebronnen en aardgas doen de vraag naar olie blijvend verminderen.