Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 18241 tot 18245
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 november 2014

Rosengren waarschuwt voor de lage inflatie

De president van de Amerikaanse centrale bank in Boston, Eric Rosengren, kwam recent in het nieuws met een aantal waarschuwingen. Volgens deze beste man zou de Amerikaanse centrale bank moeten vechten tegen de lage inflatie. Een lage inflatie kan namelijk wel degelijk gevaarlijk zijn voor de Amerikaanse economie.

Eric Rosengren wees vooral naar de situatie die op dit moment te vinden is in Europa en Japan. In Japan en Europa beweegt de inflatie rond de 0-lijn en dat heeft gezorgd voor de nodige problemen. Ook de Fed zal daarom de inflatie goed in de gaten moeten houden en waar nodig moeten ingrijpen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 27 november 2014

Op een plaats waar geen tijd te verliezen is, tonen de Russen zich als de meest wijze

Door het ruzietje tussen Oekraïne en Rusland is iedereen meer aandacht beginnen schenken aan het oosten van het Europese continent. Want, weet je nog hoe het conflict is ontstaan? Juist, eind vorig jaar pikte de Oekraïense bevolking het niet dat de voormalige president Viktor Janoekovitsj op zijn woorden is teruggekomen en de deal met de Europese Unie (EU) verbrak.

Ondertussen heeft het land een nieuwe verkozen president, Petro Porosjenko, maar heeft het wel een favoriete reisbestemming, de Krim, moeten afstaan aan Rusland. Het Westen vermoedt meteen dat de Russische president Vladimir Poetin achter de schermen het conflict regisseert. Daarom hebben de Verenigde Staten (VS) en Europa sancties uitgevaardigd en en passant enkele Russisch-gezinde functionarissen het leven zuur gemaakt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 27 november 2014

Dit is de nieuwe ‘president van Europa': de Pool Donald Tusk

Europees president Herman Van Rompuy maakt plaats voor Donald Tusk. De Belg draagt maandag 1 december het stokje over aan de Pool, die eerder dit jaar door de Europese regeringsleiders en staatshoofden tot opvolger was gekozen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 27 november 2014

Robin Fransman: "Sparen in schulden geen goed idee"

Volgens financieel commentator Robin Fransman moeten we minder sparen in schulden en meer spaargeld aanwenden voor consumptie en duurzame investeringen. In plaats van meer spaargeld te parkeren bij de bank en in pensioenfondsen zou men juist moeten investeren in productieve tastbare bezittingen.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 27 november 2014

Banken aangeklaagd voor manipulatie palladium en platina

Goldman Sachs, HSBC, Standard Bank en een afdeling van BASF zijn aangeklaagd voor manipulatie van de prijzen van platina en palladium, zo schrijft Bloomberg. Deze vier partijen hebben jarenlang inzicht gehad in de aankopen en verkopen van klanten, informatie die gebruikt werd voor speculatie in de markt.