Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 18266 tot 18270
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

ECB bouwt aan economisch herstel… toch?

De vicevoorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB) Vitor Constancio beweert dat de instelling zich opmaakt om overheidsobligaties op te kopen.

Dat heeft Reuters gemeld vandaag gemeld. Helemaal niet verwonderlijk is de euro nog dieper weggezakt tegenover de Amerikaanse dollar. De koers staat nu op 1,2464 USD/EUR op het moment van schrijven.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

Rijke buitenlanders willen niet in Nederland wonen

Arme asielzoekers zijn niet welkom in ons land, maar buitenlandse miljonairs natuurlijk wel. Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie wilde vermogende buitenlanders lokken met een verblijfsvergunning van een jaar, maar helaas, slechts eentje hapte toe.

En zelfs die ene mocht uiteindelijk niet blijven. Ironisch genoeg bleek hij niet over de juiste papieren te beschikken.

Het is ook niet heel makkelijk om als miljonair een jaar in Nederland te mogen zijn. Je moet minimaal 1,25 miljoen euro willen investeren in het Nederlandse bedrijfsleven, een verklaring hebben van een Nederlands accountantsbureau met een vestiging in het land van herkomst en het geld dient te worden besteed aan innovatie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

Rusland heeft de oorlog aan de dollar verklaard

De currency wars zijn opnieuw in alle hevigheid opgelaaid, waarbij de carry traders populairder zijn geworden dan ooit te voren. Maar er wordt één strijd met een speciale dimensie gevoerd en dat is die tegen de Amerikaanse dollar. De USD wordt te vuur en te zwaar bekampt door de Russen.

The Wall Street Journal sprak in verband van de Russische minister van Financiën Anton Siluanov over de ‘bad guy’ die de campagne tegen de dollar in de afgelopen maanden geleidelijk aan heeft opgevoerd. Op de eerste plaats wil Siluanov korte metten maken met de petrodollar, de betaling van ruwe olie met dollars.

Maar daar stopt het offensief niet. De Russen willen niet meer of niet minder dan hun posities in US Treasuries verwisselen voor die in BRIC Bonds. Daarbij zal bijzondere aandacht besteed worden aan obligaties in Chinese yuan, want deze munt wordt steeds vaker als een volwaardig alternatief voor de dollar beschouwd.

Bron: The BIG RESET
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

Willem Middelkoop: Fight for physical gold has started

As predicted in The Big Reset gold is making a remarkable come back into our financial system. Russia and China are openly accumulating gold in an aggressive way, while India has been confronted with huge gold demand, even leading to large trade deficits.

In Europe Germany, Switzerland, France and the Netherlands are in the process of repatriating gold or discussing it. On top of this even the ECB stated they could buy gold, probably in an effort to fight deflation.

You could say a new gold standard is being born without any formal decision. At least that’s how the well influential 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

Superrijken kopen goud als bescherming

Het is algemeen geweten dat er zich in de verte donkere wolken boven het financieel landschap samentrekken. Er zijn moeilijke tijden op komst want het vertrouwen in de zogenaamde fiat currencies is in de afgelopen maanden als sneeuw voor de zon verdwenen. Dat is hoofdzakelijk het gevolg van een politiek van uitgebreide geldcreatie door de centrale banken.

Volgens de Telegraph stelt zich het merkwaardige fenomeen vast dat de superrijken al volop hun voorbereidingen aan het treffen zijn voor wat komen gaat. Wat kopen de superrijken om zich te beschermen tegen een depreciatie van de fiat currencies? Aandelen of obligaties? Neen, het blijkt iets helemaal anders te zijn.

De echt rijken kopen namelijk goudstaven “Italian job” style, tenminste als we de kenners van de sector mogen geloven. Die “Italian job” style klinkt mysterieus maar is het in feite niet. Het betreft simpelweg hele grote goudstaven. Geen kleine plaatjes dus of klompen van 1 kilo. Wie geld genoeg heeft, kiest voor ‘the real thing’.