Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 18276 tot 18280
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 18 november 2014

Nooit eerder waren er zoveel jongeren: 1,8 miljard

Nooit eerder heeft onze aarde zoveel jongeren geteld: 1,8 miljard. Dat blijkt uit het rapport State of the World Population, uitgevoerd door UNFPA, de bevolkingsorganisatie van de Verenigde Naties. Die wijst vandaag op het belang van investeren in deze generatie.

Bron: cfdtradingforyou.com
Geplaatst: dinsdag 18 november 2014

Laagste olieprijs in ruim vier jaar

De olieprijs is gedaald tot het laagste niveau in ruim vier jaar. De prijs van olie zit in een vrije val en daalt al ongebroken sinds juni dit jaar. Goed nieuws voor onze beurs dus omdat ook de benzineprijs flink gedaald is de afgelopen tijd. De daling van de benzineprijs is echter nog altijd een stuk minder dan de daling van de olieprijs.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Heeft de Goudprijs het Dieptepunt gezien?

Heeft de Goudprijs het Dieptepunt gezien? 17 november 2014 in Goud

Heeft de goudprijs het dieptepunt gezien? Goud is de laatste 15 jaar een van de meest succesvolle beleggingen geweest. De goudprijs is sindsdien met 400% gestegen. Begin 2000 stond goud net onder de $300 per troy ounce en steeg in 2011 naar $1900. Een stijging van ruim 600%. De laatste 3 jaar is de prijs van goud weer terug gevallen met ruim 37% tot het huidige niveau van $1185. De vraag of de goudprijs het dieptepunt heeft bereikt is op korte termijn lastig te beantwoorden en op lange termijn is de vraag minder relevant.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Koolstof-bubbel-update: steenkoolmijnen dicht en schalie-olie nieuws

Er wordt ontzettend veel geleend geld geïnvesteerd in de winning van fossiele brandstoffen. Aangelokt door de hoge prijzen van aardgas, steenkool en olie en beloftes over onuitputtelijke voorraden hebben investeerders hun kapitaal geïnvesteerd in teerzand- en schalie-olieprojecten en in boorplatforms om in de poolstreken en in de diepzee te boren. Er is sprake van overinvestering: een koolstof-zeepbel.

Of de investeringen ooit terugverdiend zullen worden is maar de vraag. Oliemaatschappijen hebben de afgelopen jaren al enorme bedragen moeten afschrijven. De produktiekosten stijgen en de prijs van fossiele brandstoffen is aan het dalen, zodat er per vat olie of per ton steenkool steeds minder winst gemaakt kan worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 november 2014

De Spaanse economie is helemaal niet zo slecht

Spanje wordt vaak in het rijtje gezet bij de slechts presterende landen binnen de Eurozone. Het is inderdaad een feit dat er genoeg problemen in Spanje aanwezig zijn. De jeugdwerkloosheid speelt binnen de Spaanse economie een zeer belangrijke rol. Deze werkloosheid bedraagt maar liefst meer dan 50% en daardoor lijken de vooruitzichten niet zo reuskleurig te zijn.

Toch moeten we met dergelijke uitspraken voorzichtig zijn. De zomermaanden zijn inmiddels achter de rug en voor Spanje zijn deze maanden meestal ‘gouden’ maanden. Als gevolg van de flinke opkomst van het aantal vakantiegangers profiteren Spaanse bedrijven hier flink van. Elk jaar zijn de stranden aan de Spaanse kusten weer goed bezet. Maar ook de Spaanse fabrieken presteren de afgelopen jaren een stuk beter dan de jaren daarvoor.