Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 18276 tot 18280
Bron: zerohedge.com
Geplaatst: woensdag 29 oktober 2014

Totale schuld in de wereld doorbreekt 100 biljoen grens

As Fed Pauses Printing, Total World Debt Tops $100 Trillion

If, as Lacy Hunt explains "debt is an increase in current spending in lieu of future spending," then we have some 'un-spending' to do...

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 29 oktober 2014

Europese Commissie maant Oekraïne aan Russische gasrekeningen te betalen

De Europese Commissie dringt er bij Oekraïne op aan zijn achterstallige gasrekeningen bij Rusland te betalen. Moskou heeft al sinds juni geen gas meer geleverd, zwaaiend met miljarden aan openstaande facturen. De Commissie wil vermijden dat de gastoevoer naar de EU daardoor in het gedrang komt.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: woensdag 29 oktober 2014

Einde van de economische groei in Europa

De ECB houdt nauwgezet de groei van het Gross Domestic Product (GDP) ofwel het Bruto Nationaal Produkt van alle Europese landen bij. Elk kwartaal berekent de ECB op basis van die gegevens of de economie van de eurozone is gegroeid of gekrompen t.o.v. een jaar eerder.

Hieronder staan de gegevens van 1996 tot en met het tweede kwartaal van 2014 grafisch uitgezet.

De groei van het GDP vertoont een duidelijke negatieve trend over de laatste 18 jaar. Het moet nu toch aan iedereen duidelijk zijn dat een economische groei van 2% of meer er niet meer inzit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 oktober 2014

BREAKING: Einde stimuleringsbeleid

Zes jaar geleden begon de Amerikaanse centrale bank met QE3. Dit stimuleringsbeleid moest er voor zorgen dat de Amerikaanse economie weer van de grond af zou komen. Inmiddels zijn we 6 jaar verder en zijn we getuigen van opnieuw een historische gebeurtenis. Zojuist zijn namelijk de laatste miljarden dollars van het stimuleringsbeleid afgehaald en daarmee stopt deze maand definitief QE3.

Uiteraard hadden de meeste waarnemers er al op gerekend dat het stimuleringsbeleid vandaag daadwerkelijk afgebouwd zou worden. Toch hoopten een aantal waarnemers er nog op dat de Amerikaanse centrale bank het wellicht nog even zou gaan uitstellen. Dit was vooral in verband met de tegenvallende macrocijfers vanuit meerdere delen van de wereld.

De Fed heeft hier echter geen gehoor aan gegeven. Opmerkelijk is wel dat de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, Janet Yellen, vandaag niet aan het woord zal komen. Op die manier hopen ze dat de financiële markten zo min mogelijk negatief zal reageren op deze historische gebeurtenis. Toch zal Janet Yellen morgen alsnog uitleg komen geven. De toespraak van Janet Yellen staat morgen gepland om 14:00 uur. Voor de financiële markten kan dit dus een zeer belangrijk tijdstip gaan worden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 29 oktober 2014

Fed stopt steunbeleid, rente blijft onveranderd

Het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, bouwt zijn steunbeleid voor de Amerikaanse economie geheel af.