Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 18281 tot 18285
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Aanvragen woonkrediet blijven pieken

De aanvragen voor hypothecair krediet blijven pieken: in oktober steeg het aantal aanvragen met 88 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Ook in september was er een stijging met 85 procent.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: maandag 17 november 2014

‘We zouden prima het goud in Nederland kunnen bewaren’

‘We zouden prima het goud in Nederland kunnen bewaren’ november 17th, 2014 by Koen Paul Buitink praat met Arnold Merkies, Tweede Kamerlid voor de SP en woordvoerder Financiën van de fractie. Ze gaan in op de naheffing die Nederland vanuit Brussel heeft gekregen. Ook praten ze over de Nederlandse goudvoorraad en het locatiebeleid. Volgens Merkies zouden we prima het goud in Nederland kunnen bewaren in plaats van in de VS.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 november 2014

De Franse nachtmerrie…

Dat het economisch allemaal nog niet zo lekker loopt in Europa zal voor niemand een verrassing zijn. De Europese economie is in een vertraging terecht gekomen en meerdere aspecten zijn daar de oorzaak van. Denk bijvoorbeeld maar aan het conflict tussen Oekraïne en Rusland. Dit conflict is inmiddels al zo ver geëscaleerd dat de handelsmogelijkheden voor Europese bedrijven die handel voeren met Rusland flink zijn afgenomen.

Maar ook de problemen in diverse Eurozonelanden maken de situatie er niet beter op. De afgelopen jaren zijn bijvoorbeeld meerdere geldtreinen naar Griekenland vertrokken en we kunnen niet bepaald zeggen dat de situatie er zoveel beter op is geworden. De Grieken lijken in een diep zwart gat beland te zijn en een zak geld lijkt niet de oplossing te zijn.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 17 november 2014

ECB kan ook staatsleningen gaan opkopen

De Europese Centrale Bank (ECB) kan als onderdeel van zijn stimuleringsbeleid ook staatsleningen gaan opkopen. Dat heeft ECB-president Mario Draghi maandag gezegd in het Europees Parlement.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Goud blijft populair in Verenigde Arabische Emiraten

Inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) blijven ook dit jaar onverminderd goud kopen, zo bericht Gulfnews na een rondvraag bij verschillende juweliers. Volgens de laatste schattingen zal de sector dit jaar naar schatting 15 tot 20 procent meer gewicht aan goud verkopen dan in 2013. Kijken we alleen naar de tweede helft van dit jaar, dan is er zelfs sprake van een toename van 40% ten opzichte van dezelfde periode van een jaar eerder.

“In markten zoals de Golfstaten en in India is de prijs een minder doorslaggevende factor geworden in het kopen van goud”, zo verklaarde Kalyanasundaram, de directeur van Kalyan Jewellers. De ondernemer is van plan zijn netwerk van juweliers uit te breiden in de Golfregio. “Het is hier een gewoonte om goud te kopen, waar de prijs op een bepaald moment staat heeft alleen invloed op het besluit om het goud eerder of juist later te kopen. De beslissing om goud te kopen is al gemaakt.”

Kopers profiteren van lagere goudprijs