Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 18281 tot 18285
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 oktober 2014

BREAKING: Einde stimuleringsbeleid

Zes jaar geleden begon de Amerikaanse centrale bank met QE3. Dit stimuleringsbeleid moest er voor zorgen dat de Amerikaanse economie weer van de grond af zou komen. Inmiddels zijn we 6 jaar verder en zijn we getuigen van opnieuw een historische gebeurtenis. Zojuist zijn namelijk de laatste miljarden dollars van het stimuleringsbeleid afgehaald en daarmee stopt deze maand definitief QE3.

Uiteraard hadden de meeste waarnemers er al op gerekend dat het stimuleringsbeleid vandaag daadwerkelijk afgebouwd zou worden. Toch hoopten een aantal waarnemers er nog op dat de Amerikaanse centrale bank het wellicht nog even zou gaan uitstellen. Dit was vooral in verband met de tegenvallende macrocijfers vanuit meerdere delen van de wereld.

De Fed heeft hier echter geen gehoor aan gegeven. Opmerkelijk is wel dat de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, Janet Yellen, vandaag niet aan het woord zal komen. Op die manier hopen ze dat de financiële markten zo min mogelijk negatief zal reageren op deze historische gebeurtenis. Toch zal Janet Yellen morgen alsnog uitleg komen geven. De toespraak van Janet Yellen staat morgen gepland om 14:00 uur. Voor de financiële markten kan dit dus een zeer belangrijk tijdstip gaan worden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 29 oktober 2014

Fed stopt steunbeleid, rente blijft onveranderd

Het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, bouwt zijn steunbeleid voor de Amerikaanse economie geheel af.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 29 oktober 2014

Kas Bank boekt bijna 24 miljoen euro winst

Kas Bank heeft over de eerste 9 maanden van dit jaar een winst behaald van 23,9 miljoen euro. Dat maakte de effectendienstverlener woensdag bekend.

De omzet ging met 12 procent omhoog tot 98 miljoen euro, aldus Kas Bank. Het bewaard vermogen nam in het derde kwartaal met 7 procent toe tot 385 miljard euro. De solvabiliteit is onveranderd op 22 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 oktober 2014

Amerikanen dreigen hun hand te overspelen

De Amerikaanse president Barack Obama waagt het nog steeds om een grote mond op te zetten om de rest van de wereld af te blaffen. Er kan ergens in de wereld een brandhaard zijn of Obama en de Amerikaanse regering staan klaar om hun commentaar de wereld in te spuien.

Nochtans is de track record die de Amerikaanse president kan voorleggen alles behalve indrukwekkend. De buitenlandse politiek van de U.S. was in de afgelopen jaren een grote flop. Een militaire interventie is Afghanistan is een gigantische flop geworden, van een stabilisatie van de situatie aldaar is in de verste verte geen sprake.

Hetzelfde geldt voor Irak waar het Amerikaans leger nu al voor de 3de keer tussenbeide moest komen en elke keer is de situatie nog verder uit de hand gelopen t.o.v. de vorige interventie. Over Syrië zullen we maar zedig het zwijgen toe doen, evenals over Palestina en Oekraïne. Niets lijkt de Amerikanen nog te lukken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 29 oktober 2014

'Aantal miljardairs verdubbeld sinds crisis'

Het aantal miljardairs is sinds het uitbreken van de mondiale economische crisis meer dan verdubbeld. De 85 rijkste personen ter wereld bezaten bovendien evenveel als de armste helft van de wereldbevolking.

Dat stelt Oxfam Novib woensdag in een rapport dat het verschil moet illustreren tussen het vermogen van de rijksten der aarde en de armoede in grote delen van de wereld.

Wereldwijd hebben 1645 mensen een vermogen van meer dan een miljard dollar. Ook het aantal miljonairs dikte aan, van tien miljoen in 2009 naar 13,7 miljoen vorig jaar. De 85 rijksten, aangevoerd door de Mexicaan Carlos Slim, zagen hun bezit vorig jaar samen met 244 miljard dollar toenemen. Dat is een half miljoen dollar per minuut, aldus Oxfam Novib, dat met het rapport een campagne lanceert om de enorme verschillen aan de kaak te stellen.