Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 18286 tot 18290
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 8 december 2014

De correlatie tussen arbeidsmarkt en woningmarkt

Omdat wij Nederlanders in de 20ste en 21ste eeuw zijn opgegroeid in een werelddeel waar economische groei gepaard ging met snel elkaar opvolgende technologische ontwikkelingen, zijn we één van de meest verwende volkjes op deze aardkloot.

Internetbankieren en online winkelen veroorzaken leegstand in kantoorpanden en winkelpanden. We beginnen geleidelijk aan te begrijpen waar dit naar toe gaat. De leegstand geeft een kaalslag in de ooit zo gezellige centra van onze oude binnensteden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 8 december 2014

Olieprijs zakt naar laagste punt in vijf jaar

De prijs van een vat olie uit de Noordzee, is maandagmiddag gedaald naar het laagste punt in vijf jaar.

Een vat Brentolie kostte maandag 66,90 Amerikaanse dollar, een niveau dat sinds oktober 2009 niet meer werd bereikt, meldt de Britse zakenkrant Financial Times.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 8 december 2014

Het Amerikaans economisch herstel: McDonald's maakt slechtste resultaten in 12 jaar bekend

De Amerikaanse fastfoodketen McDonald’s heeft de slechtste maandresultaten in 12 jaar geboekt. Naast de te sterke dollar kreeg de keten in november ook af te rekenen met een globale daling van de verkopen, staat te lezen in een persbericht:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 december 2014

Goudprijs kan steun vinden bij 3 factoren

Heeft de goudmarkt eindelijk een keerpunt bereikt? De vraag stellen is makkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijker. Uiteindelijk zullen we een definitief antwoord pas achteraf krijgen. Want als goud één kenmerk heeft, is het wel een grote mate van onvoorspelbaarheid. Begin december veerde de goudprijs op, maar deze beweging moet nog een verlengstuk krijgen. Het blijkt vooralsnog moeilijk om vaste voet aan de grond te krijgen boven het niveau van 1.200 dollar per troy ounce.

De jongste maanden verschenen er met de regelmaat van een klok berichten dat de Chinezen minder tuk zouden zijn op de aankoop van goud, zowel in de vorm van munten, staven en juwelen. Dat bericht werd en wordt echter tegengesproken door officiële bronnen, de doorsnee Chinees lust nog wel degelijk pap van goud. De vraag naar goud in China blijft inderdaad zeer groot en van een verzwakking van die vraag is eigenlijk geen sprake.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 december 2014

Als de ECB volgend jaar doorgaat om QE in te voeren, bewijst de bank dat ze niets heeft geleerd

Gisteren heeft de voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB) Mario Draghi meegedeeld dat de bestuursraad alle opties openhoudt en alle mogelijkheden bekijkt om nog meer geld bij te drukken.

Quantitative easing is een welbekend middel dat door sommigen als het énige mogelijke wonderalternatief wordt beschouwd en door anderen als een noodzakelijk kwaad wordt gezien – de klassieke manier van de rente naar beneden drukken, is gezien de omstandigheden immers bijzonder weinig effectief.