Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 18286 tot 18290
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Japan voorbeeld hoe het niet moet

De problemen die Japan nu al jarenlang ondervindt zouden een waarschuwingssignaal moeten vormen voor de Amerikanen, de Europeanen en alle andere landen die vasthouden aan deficit spending. Het is nu of nooit om de huidige monetaire politiek los te laten of de markten zullen het gelag betalen.

Michael Pento zendt als president en oprichter van Pento Portfolio Strategies en als auteur van het boek “The Coming Bond Market Collapse” een boodschap die aan duidelijkheid niets te wensen over laat. De Amerikaanse debt-to-GDP ratio bedraagt nu 105 procent en de schulden van de huisgezinnen meer dan 80 procent.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Petrobras-affaire schokt Brazilië

Brazilië kijkt mogelijk tegen zijn grootste corruptieschandaal aan. Centraal in de lopende onderzoeken staat Petrobras, de grootste oliemaatschappij van het groeiland. Het door de staat gecontroleerde bedrijf wordt ervan verdacht een reeks contracten met grote bouwbedrijven te hebben afgesloten waarbij jarenlang steekpenningen afvloeiden naar topkaders, ondernemers, kartels én politieke partijen. De zaak kan Brazilië definitief veranderen, verklaarde de linkse presidente Dilma Rousseff op de G20-top. Ook haar eigen Arbeiderspartij (PT) zou smeergeld opgestreken hebben.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Belangrijk steunniveau van Zilver moet standhouden

De spotprijzen van de edelmetalen blijven onder druk staan door de sterke dollar en het gebrek aan nieuws waar de financiële markten zich echt zorgen over kunnen maken. Goud en zilver hebben het moeilijk. Zilver heeft ook altijd de neiging om op een meer volatiele manier de prijs van goud te volgen. Dit omdat zilver deel uitmaakt van een veel kleinere markt dan goud. Zilver is bekend om zijn dualiteit. Het is een edelmetaal dat verbruikt wordt in de industrie en het doet dienst als investment.

Zilver is vrijdag 4.3 % gestegen en is gesloten op een high van $ 16.3 en had een laagte bereikt van $ 15.3. Toch is het sentiment al enige tijd vrij negatief. en dat sentiment had ook deze week de overhand. Het zijn niet alleen de edelmetalen die dalen. Ook andere grondstoffen worden de laatste maanden steeds goedkoper. De olieprijs blijft maar dalen als gevolg van overproductie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Japanse economie weer in recessie

De economie van Japan is in het derde kwartaal onverwachts gedaald met 0,4 procent ten opzichte van de voorgaande periode. Omdat de economie voor het tweede kwartaal op rij krimpt, is 's werelds derde economie weer in een recessie beland.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Nieuwe valuta ISIS in goud, zilver en koper

ISIS is van plan om een nieuwe valuta te introduceren op basis van gouden, zilveren en koperen munten. De nieuwe valuta van ISIS is “zuiver gewijd aan God” en moet moslims weghalen uit het “globale economische systeem dat is gebaseerd op satanische woeker“, aldus een statement. Er zullen twee gouden munten, drie zilveren munten en 2 koperen munten in omloop komen.