Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 18296 tot 18300
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 17 november 2014

G20: "Olie en gas zal niet gebruikt worden als politiek instrument"

Rusland en Saoedi-Arabië, twee belangrijke producenten van olie en gas, hebben tijdens de G20 top in Brisbane ingestemd met het voorstel om energie niet langer te gebruiken als politiek wapen. Een significante ontwikkeling, gezien de laatste ontwikkelingen op de energiemarkt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Britse premier waarschuwt voor nieuwe economische 'crash'

De Britse premier David Cameron heeft maandag gewaarschuwd voor een nieuwe economische wereldcrisis ''tegen de gevaarlijke achtergrond van instabiliteit als gevolg van conflicten, ebola en vastgelopen handelsgesprekken''.

Cameron vreest dit zes jaar na de uitbraak van de laatste economische wereldcrisis. ''De eurozone wankelt op de rand van mogelijk een derde recessie, met hoge werkloosheid, dalende groei en het risico van dalende prijzen.'' Cameron is bang dat het herstel van de economie in zijn land wordt bedreigd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Een op de vijf heeft moeite om rond te komen

Een op de vijf Nederlanders heeft regelmatig moeite om de eindjes aan elkaar te knopen.

Dat blijkt maandag uit onderzoek van incassobedrijf Intrum Justitia naar het betaalgedrag van consumenten in Europa.

Vooral gezinnen met jonge kinderen hebben het moeilijk. De belangrijkste oorzaak van de slechte financiële situatie is baanverlies, maar ook de hoge zorgkosten en bijvoorbeeld een scheiding zorgen voor problemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Herontdekt olieveld is mogelijk het grootste ooit

Project “Petroplex” heeft in de Amerikaanse energiesector een nieuwe golf van enthousiasme los geweekt. Het nieuw ontdekt olieveld is mogelijk het grootste ooit in de U.S., het produceert zo veel barrels ruwe olie dat de aangelegde pijplijnen er nauwelijks in slagen om de boven gepompte olie te distribueren.

Op 28 mei 1923 werd in de Amerikaanse staat Texas een oliebron van ongekende omvang ontdekt. De olie spoot letterlijk de lucht in en bedekte de hele omgeving. De naam van dit legendarische olieveld was Sint Rita 1. Het was een enorm olieveld maar het lijkt in het niet te vallen ten opzichte van het herontdekte Petroplex.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Voorlopig nog geen einde aan stroom van slecht nieuws voor goud

MarketWatch meldt dat goud vandaag sterk is begonnen:”[Het metaal] bouwt verder op de grote sprong die het heeft gemaakt. Prijzen staan nu op het hoogste niveau sinds Halloween.”

Toch is dat niet meteen een reden voor goudbeleggers om een vreugdesprongetje te maken. De website meent dat de koersen op weekbasis nog steeds in het rood staan. Verleden vrijdag mag goud dan wel een klein beetje terrein hebben teruggewonnen, dat wil niet zeggen dat we van enig intrinsiek herstel kunnen spreken.

De (iets) hogere notering hebben beleggers immers aan het klein verlies van de Amerikaanse dollar te danken van vorige week. Bovendien zijn de institutionele beleggers ook niet echt helemaal overtuigd van het goede nieuws. Volgens hen zit er nog meer slecht nieuws aan te komen voor goud. Dat bewijst de massale vlucht uit het edele metaal.