Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 18301 tot 18305
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 29 oktober 2014

'Aantal miljardairs verdubbeld sinds crisis'

Het aantal miljardairs is sinds het uitbreken van de mondiale economische crisis meer dan verdubbeld. De 85 rijkste personen ter wereld bezaten bovendien evenveel als de armste helft van de wereldbevolking.

Dat stelt Oxfam Novib woensdag in een rapport dat het verschil moet illustreren tussen het vermogen van de rijksten der aarde en de armoede in grote delen van de wereld.

Wereldwijd hebben 1645 mensen een vermogen van meer dan een miljard dollar. Ook het aantal miljonairs dikte aan, van tien miljoen in 2009 naar 13,7 miljoen vorig jaar. De 85 rijksten, aangevoerd door de Mexicaan Carlos Slim, zagen hun bezit vorig jaar samen met 244 miljard dollar toenemen. Dat is een half miljoen dollar per minuut, aldus Oxfam Novib, dat met het rapport een campagne lanceert om de enorme verschillen aan de kaak te stellen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 oktober 2014

Hoe meer Draghi op Yellen probeert te lijken, hoe meer hij haar problemen overneemt

Een tijdje geleden is de Europese Centrale Bank (ECB) in een gevecht verwikkeld met de lage inflatie, slechte economische prestaties en een arbeidsmarkt dat op z’n buik ligt – goed, het laatste is misschien niet helemaal de schuld van de immer innemelijke Mario Draghi.

En toch, is er iets niet pluis met de manier waarop de ECB de economie terug terug rechtop probeert te krijgen.

Volgens Bloomberg leidt zijn strijd met deflatie tot een welbekend fenomeen dat hiervoor vooral in de Verenigde Staten voorkwam: inkomensongelijkheid.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 29 oktober 2014

Dit zijn de 5 rijkste Chinezen

Voor het eerst staat Alibaba-oprichter Jack Ma boven aan de lijst van rijkste Chinezen. Maar wie zijn de andere rijkaards in de belangrijkste economie van Azië?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 oktober 2014

Is goud overgewaardeerd of niet?

Is goud overgewaardeerd of is goud niet overgewaardeerd? Dit is blijkbaar een moeilijke vraag waarop verschillende antwoorden mogelijk zijn. Alles hangt namelijk samen met de manier waarop naar de goudmarkt wordt gekeken. Feit is in ieder geval dat de goudprijs niet echt van de grond komt.

Eigenlijk is er sprake van tegenstrijdige factoren op de markt. Aan de ene kant was er het bericht dat de ETFs, de fondsen die beursgenoteerd zijn en waarvan er een aantal rechtstreeks investeren in goud, opnieuw een in- in plaats van een outflow laten optekenen. Er zijn dus meer particuliere investeerders die goud kopen.

De interesse van de particuliere investeerders voor goud is zelfs bijna de grootste in twee jaar. Maar daar staan dan weer de cijfers van de World Gold Council tegenover. Deze organisatie berichtte dat de vraag naar goud in het 2de kwartaal op jaarbasis met 185 ton is gedaald. Het betreft de totale vraag, dus alle marktpartijen samen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 oktober 2014

Energieprijzen gaan 30% omhoog en het premiestelsel voor energiezuinige maatregelen wordt afgebouwd.

Je zal maar gespaard en gezwoegd hebben om je eigen droomwoning te kunnen kopen – of dat het nu een appartement, huis of een hutje in de Ardennen is, laten we vooral aan jou over, beste lezer. Dan merk je dat je geld kan besparen door je thuis energiezuinig te maken. Alleen, het geld voor zonnepanelen ontbreekt – laat staan dat je een windmolen of een eigen bio-energiecentrale kan betalen.

Daarvoor kan je bij de overheid terecht waar je allerhande subsidies, leningen en premies kan aanvragen om je huis beter te isoleren, minder energie te doen verbruiken en tal van andere maatregelen die je portefeuille en verschillende boomknuffelaars enthousiast maken.

Maar, als het van Vlaams minister van Energie Annemie Turtelboom afhangt zal het systeem van overheidssteun grondig veranderen. Allerlei premies zullen worden afgeschaft, terwijl wordt gezocht naar een optimale combinatie van betaalbaarheid en winstgevendheid:”We willen vooral mensen en bedrijven ondersteunen op het moment dat ze een installatie plaatsen een (sic) veel minder voor de geproduceerde energie in de jaren erna.”