Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 18301 tot 18305
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 16 november 2014

S&P ziet vooruitgang hervormingen Spanje

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) vindt dat Spanje vooruitgang boekt met zijn hervormingen, maar er blijven onzekerheden over de economie in aanloop naar de parlementsverkiezingen volgend jaar. 

Volgens S&P is de concurrentiepositie van Spanje verbeterd door de hervormingen, net als de arbeidsmarkt en de export.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 16 november 2014

Huis van Afgevaardigden VS stemt vóór Keystone-olieleiding

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft vrijdag ingestemd met een wetsvoorstel voor de aanleg van de lang vertraagde oliepijpleiding Keystone XL tussen Canada en de Verenigde Staten.

Met het voorstel komt het omstreden pijpleidingproject mogelijk een stuk dichterbij. In het door de Republikeinen gedomineerde Huis waren er 252 stemmen voor, waaronder 31 Democraten, en 161 stemmen tegen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 16 november 2014

IS lanceert wapen in ‘economische jihad': eigen munt

De Islamitische Staat (IS) heeft aangekondigd dat het een eigen munteenheid wil introduceren.

Het zelfverklaarde kalifaat, vaak beschuldigd van middeleeuwse praktijken, maakt wat dit betreft zijn reputatie waar: de munten van de ‘islamitische dinar’ moeten worden geslagen in goud, zilver en koper. Naar verluidt heeft de leider van de Islamitische Staat, Abu Bakr al Baghdadi, zelf toezicht gehouden op het ontwerp, schrijft de Guardian.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 november 2014

Wat als #QE inflatie doet dalen in plaats van stijgen?

QE in de Verenigde Staten is officieel ten einde. In het beleggersmilieu zijn er nog steeds discussies of QE de economie een dienst heeft bewezen of niet. Maar bijna iedereen is het er over eens dat QE de VS redde van deflatie. Maar wat als QE nu inflatie heeft tegengehouden in plaats van het te creëren?

Er is een kleine groep macro-economen – Neo-Fisherites of aanhangers van de legendarische monetaire economist Irving Fisher – die zich afvragen of quantitative easing door de Federal Reserve inflatie heeft doen dalen in plaats van stijgen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 november 2014

Tien dingen die van jou een miljonair kunnen maken

Heb je geld? Niet zomaar geld, maar heb je echt genoeg geld?

Wie op de vragen ‘ja’ heeft geantwoord, liegt. Iedereen kan altijd iets extra gebruiken. Zelfs onder miljonairs en ook miljardairs is er altijd de drang naar meer. Neem nu Grant Cardone. Naar eigen zeggen is hij blut op het moment dat hij van de unief afzwaaide. Negen jaar later is hij miljonair.

Hoe heeft hij dat gedaan?