Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 18306 tot 18310
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 25 november 2014

Opvolger Van Rompuy heeft twee keuzes: violen gelijkstemmen of zien hoe de EU uiteenvalt

Doet Europa wel genoeg om haar economie te redden? Dat is de vraag die de Europese leiders zich moeten stellen op de eerstvolgende vergadering in december. Vorige week zou de uittredende Europese president Herman Van Rompuy nog hebben gewaarschuwd voor het voortbestaan van de Europese Unie (EU). “Zonder  jobs en zonder groei is het Europees idee in gevaar”, citeert The New York Times (NYT) de Belg.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 25 november 2014

Waarom blijven Amerikaanse aandelen stijgen?

Grote beursgenoteerde bedrijven in de VS hebben geld over en gebruiken dat om massaal aandelen terug te kopen. Daardoor stijgt de winst per aandeel en gaan ook de aandelenkoersen omhoog. Het terugkopen van aandelen verklaart voor een deel waarom de Amerikaanse beursindex het zo goed doet. Natuurlijk helpt ook de lage rente een handje mee.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 25 november 2014

Kan Draghi Europees herstel overeind houden?

De Verenigde Staten en Europa varen momenteel op een verschillend koerskompas. De Amerikaanse economie doet het duidelijk beter, hoofdzakelijk dankzij de tussenkomst van de Amerikaanse centrale bank. De Europese economie is anderzijds in een sukkelstraatje verzeild geraakt waar ze niet zo makkelijk uit zal raken. De Europese Centrale Bank zal waarschijnlijk bijkomende maatregelen moeten aankondigen om de Europese economie overeind te houden. Kan Draghi Europees herstel overeind houden?, zo luidt de vraag die de financiële markten zich stellen.

Bron: Beurs com
Geplaatst: dinsdag 25 november 2014

Zilver ALERT: Dit kan het belangrijkste moment in jaren zijn

De geldpers in de Verenigde Staten is nog maar net uitgezet. De economie van Amerika zal zich nog maar moeten bewijzen. Een eventueel vervolg op de afgelopen QE programma’s (en insiders houden daar al rekening mee) zal dan het vertrouwen in kracht van de Amerikaanse economie ernstig kunnen beschadigen en kunnen uitwijzen dat ze echt verslaafd is aan het zeer giftige opkoopbeleid van de Fed. Een nog sterkere reactie van de edelmetalenmarkt zou dan wel eens het gevolg kunnen zijn. Zal de goudprijs inclusief de zilverprijs dan nog te houden zijn?

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 25 november 2014

Kwaliteit van ons leven hoog maar onhoudbaar

Nederlanders geven het leven dat ze leiden gemiddeld bijna een acht, maar dat rapportcijfer lijkt niet te handhaven.

We zijn relatief gezond, hebben doorgaans veel vertrouwen in elkaar en zijn tevreden met onze materiële en sociale omstandigheden.

Maar de hoge levensstandaard gaat ten koste van het milieu: ons land stoot relatief veel broeikassen per inwoner uit en gaat onverstandig om met schaarse hulpbronnen.

Dat blijkt uit de derde Monitor Duurzaam Nederland. Die is op verzoek van het kabinet opgesteld door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en drie planbureaus van de overheid. Het rapport, dat dinsdag is gepresenteerd, laat zien wat de gevolgen zijn van onze levensstijl, ook en vooral voor de generaties na ons.