Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 18316 tot 18320
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 oktober 2014

Eigenaar van deze casino heeft 100 jaar nodig om zijn vermogen kwijt te raken

Dat de wereld oneerlijk is, wordt ons met de paplepel ingegeven vanaf onze geboorte. Sommigen krijgen eeen royale voorsprong, terwijl anderen zich eerst houdinigewijs van hun ketens moeten verlossen voor ze uit de startblokken kunnen schieten.

In deze crisistijd zou je dus verwachten dat er minder mensen in de eerste groep en meer mensen die door de slechte economie zijn getroffen.

Volgens The Guardian is het aantal miljardairs in de wereld gestegen. In de periode van maart 2009 tot maart van dit jaar is dat aantal gegroeid van 793 naar 1 645. Dat is een stijging van 107% of meer dan een verdubbeling!

Het vermogen van alle miljardairs samen is ook toegenomen: in amper twaalf maanden tijd is dat fortuin gegroeid met 14% of 244 miljard USD.  Dat is gelijk aan een verhoging van 668 miljoen USD… pér dag!

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 30 oktober 2014

India importeert 36% meer Zilver Baren

Import Zilver Baren India stijgt 36% in september 30 oktober 2014 in Zilver

Import Zilver Baren door India stijgen met 36% in september van dit jaar. Volgens de cijfers van Gems and Jewellery Export Promotion Council (GJEPC) blijkt dat de import van Zilver Baren een sterke stijging laat zien. India is de grootste importeur van zilver ter wereld. In 2013 importeerde India 6125 ton zilver. Een stijging van 189% ten opzichte van 2012. De importheffing op goud heeft ervoor gezorgd dat veel Indiërs zilver kopen in plaats van goud. De importheffing op zilver is vorig tevens gestegen maar minder hard dan de importheffing op goud.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 30 oktober 2014

Economie VS groeit stevig door

De Amerikaanse economie is in het derde kwartaal met 3,5 procent gegroeid op jaarbasis.

Dat blijkt uit een eerste raming, die het Amerikaanse ministerie van Handel donderdag publiceerde.

De groei was daarmee lager dan in het tweede kwartaal, waarin een plus van 4,6 procent werd gemeten. In dat kwartaal herstelde de economie echter van de barre winter, die in de eerste 3 maanden van dit jaar nog voor een stevige krimp zorgde.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 oktober 2014

Er valt niets te verdienen met goud en zilver? Zeg dat nog een keer…!

Janet Yellen, de voorzitter van de Federal Reserve, heeft gisteren (eindelijk) het einde aangekondigd van de obligatiegekte die we kennen als QE3. Daarbovenop heeft ze gezegd dat ze de rente op het huidig laag niveau zal houden. Voorlopig toch.

Volgens Oliver Gross van Der Rohstoff-Anleger is het mogelijk dat het nulrentebeleid kan leiden tot een droom van een koopkans van goud. Op korte termijn, meent hij, zou een bodemprijs van 1 000 USD per ounce realiseerbaar zijn.

“De inverse relatie tussen aandelen en goud is niet nieuw. Die observatie is al gemaakt in 2011 toen de goudprijs piekte”, zegt Gross,”sindsdien is goud met meer dan 35% gedaald, terwijl S&P 500 met 70% is gegroeid.”

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 30 oktober 2014

Column Kees de Kort | Fed-besluit is niet verrassend

Nee, het is niet verrassend dat de Fed stopt met het pompen van extra geld in de Amerikaanse economie. Dat zegt tenminste macro-econoom Kees de Kort. “Verrassender was wel de toon waarmee dat werd aangekondigd: ‘Het gaat allemaal wel beter in de VS’.”