Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 18316 tot 18320
Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: dinsdag 25 november 2014

China importeert weer meer goud via Hong Kong

China importeerde in oktober 77,63 ton goud uit Hong Kong, een stijging van 13,1% ten opzichte van de maand september. Het is de derde maand op rij dat China meer goud importeert via Hong Kong.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 25 november 2014

Wat de centrale banken je leren over goud

Vorige week raakte bekend dat De Nederlandse Bank (DNB) een flink deel van de goudvoorraad heeft laten overkomen uit de VS.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 25 november 2014

Deutsche Bank: schuldsanering maakt deel uit van "The EndGame"

Jim Reid van Deutsche Bank is een vrij invloedrijke commentator. Zijn research wordt binnen de financiële wereld door insiders zeer gewaardeerd. ZeroHedge ging afgelopen week in op het commentaar van enkele van zijn cliënten die debatteerde over het eindspel waarbij “schuldsanering” een grote rol kan gaan spelen. Omdat dergelijke berichten de mainstream media niet halen, zullen we een deel van dit rapport hier toelichten.

[...]

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 25 november 2014

Zwakke yen geeft eindelijk impuls aan Japanse economie

Bijna een jaar geleden introduceerde de nieuwe premier van Japan, Shinzo Abe, zijn nieuwe economische politiek, bekend onder de naam Abenomics. Dit beleid lijkt nu al vruchten af te werpen voor de grote exporterende bedrijven zoals Toyota. Door de zwakke wisselkoers zijn hun producten in het buitenland scherp geprijsd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 25 november 2014

China profiteert niet van de Amerikaanse economie

We weten allemaal wel dat China vooral groot is geworden dankzij haar sterke export. De arbeidslonen in China zijn zeer laag en als gevolg daarvan kunnen zij voor een lage kostprijs een product maken. We komen hiermee ook direct terecht bij het zwakke punt van China.

Juist omdat China zo afhankelijk is van de export is het ook kwetsbaar wanneer die export een keer tegenvalt. Met andere woorden moet China het vooral hebben van de buitenlandse vraag naar haar producten.

De financiƫle crisis is nog maar net achter de rug en we voelen nog steeds de nare gevolgen hiervan. In diverse Eurozonelanden is de situatie alleen maar verder verslechterd. In Griekenland is bijvoorbeeld de (jeugd)werkloosheid nog steeds ontzettend hoog.