Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 18331 tot 18335
Bron: sputniknews.com
Geplaatst: vrijdag 14 november 2014

Rusland verlaat economische dictatuurschap

Russia is leaving the dictatorship of the market where oil goods are based on the dollar and won't back down in face of a drastic drop in world prices on energy resources, Russian President Vladimir Putin said Friday.

MOSCOW, November 14 (Sputnik) – Russia plans to leave the “dollar dictatorship” of market oil prices and turn to using the country’s national currency and the Chinese yuan, Russian President Vladimir Putin said Friday.

“We are leaving the dictatorship of the market where oil goods are based on the dollar and will increase the possibilities of using [other] national currencies: the ruble and the yuan,” Putin said in an interview with the Russian state news agency TASS.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 november 2014

Grootse olieproducent in de wereld in 2017: de U.S.

De oliemarkt kreeg in de afgelopen weken en maanden heel wat belangstelling. In tegenstelling tot wat iedereen was verwacht is de olieprijs niet gestegen maar gedaald. Dat is eigenlijk een vreemde zaak want de wereld is in de afgelopen jaren alles behalve een veiligere plaats geworden.

In verschillende gebieden waar olie wordt gewonnen wordt een stevig robbertje gevochten en de dreiging van het uitvallen van de productie al daar zou de olieprijs in normale omstandigheden door het plafond moeten jagen. Maar er is echter een factor opgedoken waar niemand op had gerekend en die onverwachte gevolgen heeft gekregen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 14 november 2014

Griekenland groeit, al drie kwartalen lang

Aan de jarenlange recessie in Griekenland is dit jaar een einde gekomen.

Uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat blijkt dat de Griekse economie al drie kwartalen op rij groei vertoont ten opzichte van de voorgaande periode.

Naar nu blijkt nam de omvang van de Griekse economie in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,8 procent toe. In het tweede en derde kwartaal kreeg het herstel een vervolg met groeicijfers van respectievelijk 0,3 en 0,7 procent. Op jaarbasis was de groei in het derde kwartaal 1,7 procent.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 14 november 2014

Zilvermijnen verkopen zilver onder kostprijs

Primaire Zilvermijnen verkopen zilver met verlies 14 november 2014 in Zilver

Primaire Zilvermijnen produceren rond de 30% van de totale zilverproductie. Naast de zilverproductie vanuit de mijnindustrie is er zilver afkomstig uit de recyclingsector. In 2013 was de zilverproductie vanuit de mijnsector 820 miljoen ounces. De recycling was goed voor 192 miljoen ounces zilver. De daling in de zilverprijs de afgelopen 3 jaar heeft met name de primaire zilvermijnen sterk onder druk gezet.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 14 november 2014

Column Kees de Kort | Italië blijft het lelijke eendje

De cijfers in Europa. Het houdt niet over. Italië is het lelijke eendje van Europa, Spanje is de grote verrassing. Op geheel eigen wijze gaat BNR’s economiecommentator Kees de Kort in op de macro-economische stand van zaken.