Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 18331 tot 18335
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 28 oktober 2014

Cartoon: Advies voor spaarders uit 1881

Tot een paar jaar geleden kon bijna niemand in de Westerse wereld zich voorstellen dat banken ook failliet konden gaan. Toch gebeurt dat al sinds het bestaan van banken. De volgende cartoon uit 1881 geeft spaarders advies...

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 28 oktober 2014

Werkgelegenheid: Britse #Lloyds bank wil 9.000 banen schrappen

De Britse bank Lloyds Banking Group wil ongeveer 9.000 banen schrappen. Het gaat om een onderdeel van een nieuw strategisch plan, maakte de bank vandaag bekend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 oktober 2014

De middenklasse verdwijnt in #armoede, zo zorg jij dat je er niet bij bent

In de Verenigde Staten ging 95 % van de welvaartscreatie in de eerste 3 jaren van het herstel naar de rijkste 1 %. Straffer nog, het gemiddelde reële huishoudinkomen in de Verenigde Staten ligt op hetzelfde niveau als in … 1999. Over Europa zijn er minder cijfers bekend, maar daar zal de situatie niet veel rooskleuriger zijn.

De gemiddelde netto welvaart van de middenklasse staat, aangepast aan inflatie, momenteel op het niveau van 1989! Het herstel van de economie is een verhaal van vastgoed en aandelen, al de rest doet niet mee. Het zijn dan ook vooral de rijken die vastgoed en aandelen bezitten. Het is dus tijd om er iets aan te doen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 oktober 2014

10 krankzinnige dingen die men gelooft op Wall Street

De bankiers van Wallstreet hebben vaak de gekste ideeën. Ze geloofden dat huizenprijzen nooit konden dalen, soms zijn ze bereid om te betalen om geld uit te lenen en ze denken dat geld bijdrukken alle economische problemen oplost. Ze lijken alle contact met de realiteit verloren te hebben. Maar het wordt nog gekker: financieel adviseur Josh Brown stelde een lijstje op met de meest absurde dingen die men gelooft op Wall Street…

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 28 oktober 2014

7.500 banen verdwijnen bij KLM

Doordat luchtvaartmaatschappij KLM in zwaar weer verkeert, verliezen 7.500 mensen hun baan. De luchtvaartmaatschappij gaat werk uitbesteden, waardoor duur KLM-personeel overbodig wordt, zo meldt het Algemeen Dagblad. Een op de vier werknemers moet het veld ruimen, omdat het bedrijf een miljardenschuld heeft.